رئیس مرکز یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران:

نقش یادگیری الکترونیکی در آینده یادگیری بی‌بدیل است

۱۴ بهمن ۱۳۹۶ | ۱۲:۲۱ کد : ۵۲۰۷ اخبار اخبار توسعه‌ای
تعداد بازدید:۲۳۴۴
رئیس مرکز یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران در دوازدهمین کنفرانس یادگیری الکترونیکی گفت: «با آموزش الکترونیکی و پیشرفت‌های فناوری می‌توان یادگیری را بهبود بخشید».

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، دکتر سید امید فاطمی، رئیس مرکز یادگیری الکترونیکی دانشگاه با اشاره به وضعیت زیرساخت‌های آموزش الکترونیکی در کشور، گفت: «یادگیری الکترونیکی یادگیری‌ای است که بر مبنای فناوری و ساختن شبکه‌های تعاملی شکل می‌گیرد در واقع در یادگیری الکترونیکی بین سیستم، محتوا و کاربران ارتباط و تعامل برقرار می‌شود و بر مبنای فناوری تئوری‌های یادگیری سازاگرا و اجتماعی یادگیری صورت می‌گیرد. به‌عنوان مثال یادگیری حاصل از یک لوح فشرده یادگیری الکترونیکی نیست بلکه باید ارتباط و تعامل شکل گیرد تا آموزش انجام شود».

دبیر علمی دوازدهمین کنفرانس یادگیری و یاددهی الکترونیکی ایران افزود: «با توجه به این تعریف که در یادگیری الکترونیکی با افزایش تعامل بین کاربران، سامانه و محتوا بر اساس ارتباطات فضای مجازی یادگیری شکل می‌گیرد، پس نقش اصلی در زیرساخت وجود شبکه ارتباطی و اینترنت است که در حال حاضر در کشور ما وجود دارد و از این نظر زیرساخت خوبی داریم».

عضو هیأت مدیره انجمن علمی یادگیری الکترونیکی در ادامه اضافه کرد: «آموزش الکترونیکی به زیرساخت‌های گسترده‌تر دیگری مانند زیرساخت‌های تولید محتوا و زیرساخت‌های فرهنگی و ترویجی برای شناخت این روش نیاز دارد و باید علاوه بر تقویت زیرساخت ارتباطی در این زمینه‌ها نیز ح خود را تقویت کنیم. بنابراین نمی‌توانیم بگوییم در حال حاضر همه چیز به صورت ایده‌آل شکل گرفته است».

وی در خصوص تفاوت‌های آموزش مجازی با آموزش الکترونیکی، خاطرنشان کرد: «آموزش مجازی یا کلاس مجازی زنده که در آن یادگیرندگان و یاددهنده همزمان از طریق اینترنت تعامل زنده صوتی، تصویری و تعامل دارند صرفاً مسئله بعد مکان را نسبت به روش حضوری برای دانشجو و استادان برطرف کرده است. می‌توان گفت از بسیاری از مزایای آموزش چهره به چهره بی‌بهره است و مشکلاتی از قبیل سختی تعامل از دور و قطع و وصل شدن اینترنت نیز دارد. این با یادگیری الکترونیکی که یادگیری دانشجو محور شکل می‌گیرد متفاوت است».

دبیر علمی کنفرانس افزود: «یکی از اقدامات مهم برای فرهنگ‌سازی و توسعه درک صحیح از یادگیری الکترونیکی کنفرانس‌های سالانه یادگیری و یاددهی الکترونیکی است که انجمن علمی یادگیری الکترونیکی آن را دنبال می‌کند و امسال توسط دانشگاه تهران برگزار می‌شود. در این کنفرانس علاوه بر توجه به مسئله آموزش و فرهنگ‌سازی از طریق برگزاری کارگاه‌های آموزشی، جشنواره و سخنرانی، به مسائل پژوهشی از طریق ارائه یافته‌های علمی پژوهشگران در مقالات علمی و به مسائل فناوری و کسب و کار از طریق برگزاری رویداد استارتاپی نیز توجه شده است».

علاقه‌مندان برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانند به نشانی https://icelet2018.ut.ac.ir و کانال icelet2018 @ مراجعه نمایند.


( ۲ )

نظر شما :