رویداد بینظیر در ارتباط دانشگاه و صنعت کشور | افتتاح مرکز مشترک توسعه کسب و کار دانشگاه تهران و فولاد مبارکه | سرپرست دانشگاه تهران: ظرفیت همکاری با شرکتهای بسیار بزرگ را داریم
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، مراسم افتتاح «مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴»، امروز ۱۶ بهمنماه با حضور دکتر حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران، مهندس محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، دکتر سید احمدرضا خضری، مشاور وزیر علوم و مدیر کل حوزه وزارتی، دکتر محمدنبی شهیکی، معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، دکتر علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و جمعی از مسئولین دانشگاه و وزارت علوم و اساتید دانشگاه و فعالان حوزه صنعت در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.
وزیر علوم: فناوری ثمره علم است و پارکها حلقه واسط دانشگاه و صنعتاند
دکتر حسین سیمایی صراف، در سخنانی در این مراسم، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و گرامیداشت دهه مبارکه فجر گفت: «آمار نشان میدهد که انقلاب اسلامی در گسترش عدالت آموزشی در حوزه آموزش عالی بسیار موفق بوده است: قبل از انقلاب ۷۵ هزار دانشجو داشتیم و امروز سه و نیم میلیون دانشجو داریم؛ تا سال ۵۷، ۷۵۰۰ عضو هیأت علمی داشتیم، ولی امروز ۸۵۰ هزار عضو هیأت علمی داریم؛ در آن دوره سهم ما در تولید علم ۰.۴ درصد بود و امروز ۲ درصد است.»
وی همچنین با اشاره به افزایش درصد بانوان عضو هیأت علمی، افزود: «این میزان در سال ۵۷، ۱۹ درصد بود و امروز حدود ۳۵ درصد است. در حوزه فناوری نیز سهم بانوان به همین اندازه رشد کرده است.»
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: «از این بابت خداوند بزرگ را شاکریم و به همه ایرانیان تبریک میگوئیم، اما میدانیم که این کافی نیست؛ چراکه وقتی این آمار را با کشورهای منطقه مقایسه میکنیم درمییابیم که تا رسیدن به شرایط مطلوب و برآورده شدن انتظار و آرزوی ما ایرانیان، راه درازی در پیش است. هدف ما این است که با رفع موانع، ایران به جایگاه واقعی خود و رشد و توسعه روزافزون دست یابد.»
دکتر سیمایی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: «پارکهای علم و فناوری، حلقه واسط دانشگاه و صنعت هستند. این بسیار دلپذیر است که دانشجو در محیط دانشگاه قدم زند و در کنار خود ثمره علم و محصول دانش را ببیند و مشاهده کند که عاقبت تلاشهایش، رشد و شکوفایی صنعت است. وجود پارکها به دانشجو انگیزه میدهد که بهتر تحصیل کند. استقرار پارکها در دانشگاه، ارتباط متقابل صنعت و دانشگاه و اینکه صنعت با کمترین هزینه، تحقیق و توسعه خود را به دانشگاه واگذار کند، ایدههای بسیار جذاب و ثمربخشی است.»
وی افزود: «مدیران باید موانع را از سر راه بردارند. گاهی حتی شاید نیاز نباشد کمکی کنند، اما همین که مانع را رفع کنند، بسیار اثربخش است.»
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، توسعه ایران را نیازمند توسعه علمی عنوان کرد و گفت: «فناوری، نتیجه علم و دانشگاه متولی توسعه علمی است. جای خوشوقتی است که توسعه علمی منجر به ظهور چنین پارکهایی شده است. امیدواریم که با فعالیت چنین مراکزی، هر روز شاهد تقویت پیوند دانشگاه و جامعه و پیوند علم و صنعت باشیم.»
سرپرست دانشگاه تهران: ظرفیت همکاری با شرکتهای بزرگ صنعتی را داریم
در ادامه مراسم، دکتر حسینی، ضمن ابراز خوشحالی از افتتاح این مرکز گفت: «دانشگاه تهران به دلیل جامعیتش، ظرفیت همکاری با شرکتهای بسیار بزرگ و تحقق ارتباط اثربخش صنعت و دانشگاه را دارد.»
سرپرست دانشگاه تهران افزود: «رئیسجمهور محترم همواره تأکید دارد که حل مسائل کلان کشور به دانشگاهها سپرده شود. از این چشمانداز، افتتاح این مرکز اقدام ارزشمند و مبارکی است و میتواند به تحقق این ایده کمک کند. باید بپذیریم که راه حل مسائل کلان و مهم کشور در دانشگاه است.»
وی با تأکید بر ظرفیتهای دانشگاه تهران برای حل مشکلات کشور، اظهار داشت: «فعالیت چنین مراکزی میتواند مهمترین شکل تحقق ارتباط دانشگاه با صنعت باشد.»
سرپرست دانشگاه تهران در پایان گفت: «امیدواریم هرچه بیشتر شاهد گسترش چنین مراکزی باشیم تا هم صنعت از توانمندیهای دانشگاه بهرهمند گردد و هم دانشگاه فرصت بیشتری برای نقشآفرینی مؤثر در صنعت و جامعه پیدا کند.»
مدیرعامل فولاد مبارکه: این مرکز، برج دیدهبانی تحولات دیجیتال روز دنیا و هوشمندسازی در صنعت فولاد خواهد بود
مهندس طیبنیا، سخنران دیگر این مراسم، نیز گفت: «واقعیت این است که جا برای پیشرفت ایران عزیز بسیار زیاد است. ما در برخی زمینهها چنانکه باید پیشرفت نکردهایم و هر که دل در گرو این آب و خاک دارد دغدغه جبران این مسائل را نیز دارد.»
مدیرعامل فولاد مبارکه افزود: «شاهکلید رشد و پیشرفت شرکتهای موفق دنیا، شرکتهایی که اقتصاد جهان را رهبری میکنند، مقوله نوآوری و فناوری است. متأسفانه زیستبوم و فرهنگ نوآوری هنوز در کشور شکل نگرفته است. از این رو شرکت نوآوری فولاد مبارکه نیز تمام تلاش خود را به خلق زیستبوم نوآوری معطوف کرده است. باید در سرمایهگذاری خطرپذیر در حوزه نوآوری، با سرعت بیشتری حرکت کنیم تا با حرکت جهانی همگام شویم. در واقع اگر بخواهیم به فرمان مقام معظم رهبری عمل کنیم باید سرعت حرکت در این مسیر را افزایش دهیم.»
مهندس طیبنیا اهمیت مراکز نوآوری را یادآور شد و گفت: «آنچه ما را به تأسیس مراکز نوآوری و سرمایهگذاری خطرپذیر در دانشگاهها سوق داده است، آن است که میخواهیم به یک توسعهدهنده فناوری تبدیل شویم.»
طیبنیا درباره اهداف مرکز تازهتأسیس در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: «پس از راهاندازی چند مرکز فناوری دانشگاهی، امروز خوشبختانه یکی دیگر از اضلاع زیستبوم نوآوری راهاندازی شد. این مرکز، که به عنوان برج دیدهبانی، روند تحولات دیجیتال روز دنیا و هوشمندسازی را در صنعت فولاد دیدهبانی میکند، بر آن است که برای فعالان زیستبوم نوآوری از جمله دانشگاهیان، شتابدهندهها، صندوقهای سرمایهگذاری و متخصصان صنایع بزرگ، بستر مناسبی برای تعامل و شبکهسازی با کسبوکارها و استارتآپهای حوزه صنعت ۴ تحول دیجیتال فراهم کند.»
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران: افتتاح این مرکز بزرگترین گام دانشگاههای کشور در توسعه ارتباط با صنعت است
دکتر علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، نیز با اشاره به اینکه افتتاح این مرکز مصداق عینی ارتباط دانشگاه با صنعت است، گفت: «در عصر انقلاب صنعتی ۴، هوش مصنوعی و دیجیتالی شدن فرایندها در اکثر کشورهای توسعهیافته، از اولویتهای سرمایهگذاری بخش صنعت در دانشگاهها به شمار میرود. لذا با عنایت به تأکیدات مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری، مبنی بر همگام شدن با دانش روز، نباید از فعالیتهای دانشبنیان با محوریت هوش مصنوعی و فناوریهای نوین غافل شویم.»
رئیس پارک علم و فناوری با بیان این نکته که افتتاح این مرکز، بزرگترین گام دانشگاههای کشور در توسعه ارتباط با صنعت است، ابراز امیدواری کرد که با حمایت وزارت علوم، قدمهای مثبتی برای توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری در کشور برداشته شود.
گفتنی است این پروژه که کلنگ آغاز آن در سال ۱۳۹۹ زده شده بود، به صورت مشارکت بین دانشگاه تهران و شرکت فولاد مبارکه اصفهان و با عاملیت صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه، با اعتباری بالغ بر ۱,۰۰۰ میلیارد ریال و در زیربنای ۲۷۰۰ متر مربع احداث و تجهیز شده است.
نظر شما :