حضور دانشگاه تهران در هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار

۲۳ آذر ۱۳۹۶ | ۱۲:۳۴ کد : ۴۹۹۲ اخبار اخبار رویدادها
تعداد بازدید:۲۵۹۵
دانشگاه تهران در هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار حضور یافت.
حضور دانشگاه تهران در هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار ،‌۲۲ آذر ۱۳۹۶ با حضور وزیر علوم، تحقیقات وفناوری دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و نیز برخی از وزارتخانه‌‌ها و سازمان‌های اجرایی مرتبط آغاز به کار کرد.

دکتر محمد موسی خانی، مدیر کل خدمات پژوهشی و انتشارات در گفت وگو با روابط عمومی دانشگاه تهران، گفت: «به دلیل اینکه از سراسر کشور تمامی دانشگاه‌ها و مراکز پژ.هشی و پارک‌ها در این نمایشگاه شرکت می کنند، یک پدیده کم نظیر است. هر سال دانشگاه تهران در این نمایشگاه حضور فعالی داشته و عنوان غرفه برتر را نیز کسب کرده است و امسال فضای بیشتری برای غرفه‌های دانشگاه تهران اختصاص داده شده است».

وی ضمن تشریح روند و نحوه اطلاع رسانی برای معرفی محصولات و فناوری‌‌های واحد های مختلف دانشگاه افزود: «پیرو ارائه دستاوردهای دانشکده‌ها و پردیس‌ها طی جلسات متعدد این دستاوردها مورد ارزیابی و انتخاب قرار می‌گیرند. با توجه به زیاد بودن دستاوردهای فناورانه دانشگاه تهران دستاوردهایی که تکراری نیستند، ارتقا پیدا کرده و جدید هستند انتخاب و ارزیابی می شوند».

دکتر موسی خانی خاطر نشان کرد: «معیارهای اصلی برای انتخاب محصولات معیارتی آر ال به عنوان سطح آمادگی فناوری است. که این معیاردارای شاخص‌هایی است که بر مبنای آن‌ها ارزیابی صورت می گیرد».

مدیر کل خدمات پژوهشی و انتشارات در مورد تبلیغات و اطلاع رسانی برپایی نمایشگاه تصریح کرد: «هدف نمایشگاه بیشتر تجاری‌سازی محصولات است. در سال گذشته تا جایی که مورد انتظار بود تجاری سازی صورت نگرفت. پیشنهاد من این است که برپایی نمایشگاه باید به صورت تخصصی صورت گیرد».

وی افزود: «در این نمایشگاه باید تفکیک صورت داده شود و این دوراه دارد؛ وزارتخانه به جای این نمایشگاه چندین نمایشگاه تخصصی اجرا و یا همین نمایشگاه را در رشته‌های مختلف تقسیم بندی کند. تفکر ما بر این است که این راهی در جهت جذب صاحبان صنابع است».

بهروز قدیمی، مدیر اجرایی برگزاری هجدهمین نمایشگاه نیز با بیان اینکه کارگزار نمایشگاه پارک علم و فناوری گیلان است، گفت: «این پارک سامانه‌ای را طراحی کرده و استادان دستاوردهای خود را در این سامانه بارگذاری و مستندات و مدارک را ارائه می‌دهند. یک نرم افزار پشت این سامانه است و داوری هایی صورت می گیرد که سطح آمادگی محصول تحت عنوان تی آر ال مشخص می شود و هر اندازه این سطح بالاتر باشد محصول به تولید نزدیکتر است».

وی خاطر نشان کرد: «با هماهنگی معاونت پژوهشی دانشگاه تهران و در جهت تشویق برای شرکت استادان در این نمایشگاه امتیازاتی برای آن‌ها در نظر گرفته شده است. هر استادی در این سامانه دستاورد خود را بار گذاری کند به هر سطح از تی آر ال دست یابد متناسب با همان عدد امتیاز گرنت به او تعلق خواهد گرفت».

مدیر اجرایی برگزاری هجدهمین نمایشگاه افزود: «در مرحله بعد دستاوردها و محصولاتی که در نمایشگاه شرکت داده می‌شوند توسط کمیته‌ای ارزیابی و محصولاتی که امتیاز لازم را در ارزیابی کسب کرده باشند از صاحبان آن‌ها درخواست می‌کنیم که بر اساس شاخص‌های مشخصی مستندات آن دستاورد را برای ما ارسال کنند».

قدیمی، تولید آزمایشگاهی، داشتن مقاله، قرارداد بیرونی، تاییدیه علمی، ثبت بین‌المللی و اینکه این محصول مشکلی از جامعه را حل خواهد کرد یا خیر را از جمله این شاخص های ارزیابی برشمرد و عنوان کرد: «بعد ازاین مرحله توسط کمیته داوری که اعضای آن مشخص هستند، تمام مستندات بررسی و ارزیابی می شوند و سه محصول شاخص انتخاب و بر اساس رتبه‌ای که کسب کرده‌اند به آن‌ها کمک هزینه تجهیز آزمایشگاه برای بهینه‌سازی تولید آن محصول در اختیار آن استاد، گروه و یا دانشکده مربوطه قرار خواهد گرفت».

وی اظهار داشت: «امسال پردیس ابوریحان ۱۳ محصول، پردیس دانشکده های فنی ۲۴ محصول، پردیس علوم ۴ محصول، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی ۲۰ محصول، دانشکده علوم و فنون نوین ۱۳ محصول و دانشکده محیط زیست ۳ محصول و مرکز بیو شیمی و بیوفیزیک ۳ محصول را در سامانه بارگذاری کرده‌اند».

مدیر اجرایی برگزاری هجدهمین نمایشگاه با بیان اینکه اگر برای پذیرش محصولات محدودیت قرار نمی‌دادیم شاید تعداد محصولات ارائه شده بیشتر می شد، گفت: «معاونت پژوهشی برای محصولاتی که نمود بیشتر، تکنولوژی خاص، به روزتر و آمادگی تولید داشته باشند، اولویت و ارجحیت قرار داده است».

وی یادآور شد: «ماهیت این نمایشگاه بیشتر فن بازار است و محصولاتی مورد توجه است که تکنولوژی به کار رفته در آن‌ها به روزتر و با یافته علمی همراه باشد».

وی در پایان گفت: «در نمایشگاه امسال سه محصول دستگاه هوشمند پایش غبار خروجی دودکش صنایع، دکتر علیرضا نورپور از دانشکده محیط زیست؛ نشای پیوندی، دکتر رضا صالحی از پردیس کشاورزی و منابع طبیعی؛ دستگاه سنجش قابلیت آبگیری لجن، دکتر ناصر مهردادی از دانشکده محیط زیست با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری رونمایی می شود».


( ۱ )

نظر شما :