سومین گردهمایی دانشجویان بورسیه بنیاد حامیان دانشگاه تهران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در این گردهمایی، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، با عنوان اینکه در یک فضای صمیمی و شاداب، شاهد حضور دانشجویان بورسیه دانشگاه تهران هستیم و با اشاره به نزدیکی روز دانشجو گفت: «روز دانشجو به گونهای با دانشگاه تهران و دانشکده فنی گره خورده است و لذا این روز در دانشگاه تهران جلوهای دیگر دارد».
وی در ادامه ضمن تبریک میلاد رسول اکرم (ص) و در پاسخ به اینکه چرا جایزه بنیاد حامیان دارای اهمیت است، گفت: «موضوع پیامبری حضرت محمد (ص) را اگر مرور کنیم مشاهده میکنیم که یکی از عقب ماندهترین جوامع بشری در آن روز شبه جزیره عربستان بوده است و در آن زمان پیامبری مبعوث میشود و مهمترین کاری که میکنند این است که توانمندیهای ناشناخته مردمی را که در عصر جاهلیت به سر میبردند با شعار اینکه من آمدهام تا اخلاق را تکمیل و از شما یک انسان الهی بسازم را مورد شناسایی قرار میدهند که این کار نه تنها چهره آن شبه جزیره بلکه چهره سیاسی، اجتماعی دنیا را تغییر میدهد».
رئیس دانشگاه تهران افزود: «بزرگترین کاری که حضرت رسول اکرم (ص) انجام میدهند این است که انسانها را به فطرت خود بر میگردانند، کار پیامبران تربیت انسان است و اگر این اتفاق بیفتد تمام خوبیها و نیکیها به دنبال آن خواهد آمد. دانشگاه وآموزش و پرورش هم در واقع همین کار را می کنند وظیفه این دو تحقق توانمندیهای انسانها و اخلاقیتر کردن آنهاست و اگر این اتفاق بیفتد آینده کشور تضمین خواهد شد».
دکتر نیلی احمدآبادی با یادآوری اینکه سابقه و اعتبار دانشگاه تهران از کسانی میآید که در آن درس خوانده و یا تدریس کردهاند و هر جا علم و عالم حضور داشته باشد خطا کمتر است، تصریح کرد: «آن چه که بنیاد حامیان دانشگاه تهران که من آن را جایزه بورسیه مینامم انجام میدهد، کمک به توانمندتر شدن دانشجویان دانشگاه تهران است که از نخبگان کشور هستند تا بتوانند در یک مسیر صحیح قدم بردارند».
وی در پاسخ به تقاضای دانشجویان برای توانمندسازی فارغالتحصیلان برای ایجاد کسب و کار جدید گفت: «ایجاد کسب و کار جدید برای فارغالتحصیلان که ما آن را کارآفرینی مینامیم یک در خواست کاملاً صحیح است و دانشگاه تهران در این باره برنامههای متعددی دارد و صحبت هایی هم با خیرین صورت گرفته است. در این راستا پارک علم و فناوری دانشگاه تهران که یکی از وظایف آن ایجاد شرایط و زیست بوم برای فارغ التحصیلانی است که میخواهند کسب و کار ایجاد کنند، نیز می تواند برای توانمندسازی دانشجویان و فارغ التحصیلان کمک شایانی را به همراه آورد».
دکتر محمود کمرهای، رئیس هیأت مدیره بنیاد دانشگاه تهران نیز در ابتدای این مراسم با اشاره به اینکه فعالیتهای مختلفی در بنیاد حامیان انجام میشود، گفت: «این کارها برای حمایت و توسعه فعالیتهای دانشگاه تهران است. برخی بخشها مربوط به ایجاد فضا و بناهای مورد نیاز دانشگاه و برخی دیگر توسعه آزمایشگاهها، تجهیز کتابخانهها و مراکز اطلاع رسانی و انفورماتیک در سطح دانشگاه است».
وی با بیان اینکه حمایت از دانشجویان به دو شکل در بنیاد حامیان است، افزود: «یک گروه دانشجویان بورسیه و دیگری دانشجویان مستعد هستند، البته به نظر ما همه دانشجویان دانشگاه تهران مستعدند، اما برخی از دانشجویان مشکلاتی از نظر مالی دارند که از طرف بنیاد حامیان حمایت می شوند».
رئیس هیأت مدیره بنیاد دانشگاه تهران، ضمن تشریح فرآیند پذیرش دانشجویان بورسیه عنوان کرد: «متناسب با تعداد دانشجویان دوره کارشناسی پردیسها و دانشکدهها برای آنها سهمیهای اختصاص داده شده است که دانشکده های فنی با ۲۳ درصد سهمیه، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده و حداقل معدل برای پذیرش دانشجویان ۱۷ است».
دکر کمرهای خاطر نشان کرد: «دانشجویان دانشگاه تهران که در آزمون سراسری امسال پذیرفته شده و دارای رتبه زیر دو هزار هستند نیز میتوانند از حمایت بنیاد حامیان برخوردار شوند».
وی با بیان اینکه در دوره اول فقط تعداد ۵۰۰ بورسیه به همت بنیاد قلمچی داشتیم، افزود: «این تعداد در سال تحصیلی ۹۶-۹۵، ۱۱۷۴و در سال تحصیلی ۹۷-۹۶ به ۱۳۷۴ دانشجوی بورسیه افزایش یافته است که از بین آنها ۶۰ بورسیه متعلق به دانشجویان غیرایرانی است».
رئیس هیأت مدیره بنیاد دانشگاه تهران هدف از بورس کردن دانشجویان را اهمیت دادن به نیروی انسانی در دانشگاه که پایه اصلی آن دانشجویان هستند برشمرد و گفت: «بنیاد حامیان در راستای تحقق اهداف دانشگاه تهران و وظیفه اجتماعی خود حرکت میکند و اهمیت دادن به نیروی انسانی جزو اهداف بنیاد است».
در این مراسم از دانشجویان برتر و استعداد درخشان بورسیه تقدیر بهعمل آمد. همچنین از سوی خیرین نیک اندیش پذیرش تعدادی بورسیه جدید صورت گرفت.
نظر شما :