در پنجمین کنفرانس علوم پروتئینی و پپتیدی ایران مطرح شد:

حمایت از پژوهش‌های بنیادی و کاربردی در زمینه پروتئین و پپتید | آمار مهم درباره اندازه بازار جهانی پروتئین‌ها و پپتیدهای درمانی

۲۲ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۵:۴۱ کد : ۴۲۰۱۲ اخبار اخبار رویدادها خبر
تعداد بازدید:۲۱۷
زمینه‌های جدید برای حمایت از دانشمندان و پژوهشگران جوان فعال در حوزه پژوهش‌های بنیادی و کاربردی در زمینه پروتئین و پپتید ایجاد می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر هدایت‌اله قورچیان، استاد بیوفیزیک دانشگاه تهران و مدیر اجرایی کنفرانس علوم پروتئینی و پپتیدی ایران در اختتامیه این کنفرانس، با اعلام این خبر گفت: انجمن پروتئین و پپتید ایران و انجمن بیوشیمی فیزیک ایران طی رایزنی با سازمان‌های دولتی و خصوصی دست‌اندرکار پروتئین و پپتید در کشور، زمینه حمایت از پژوهش‌های بنیادی و کاربردی در این زمینه را بویژه برای دانشمندان جوان فراهم نموده‌اند تا در حد مقدور از مهاجرت دانشمندان و نخبگان پیشگیری شود.
دکتر قورچیان از پنجمین کنفرانس علوم پروتئینی و پپتیدی ایران به عنوان محملی برای گردهمایی و تبادل اندیشه متخصصین بویژه دانشمندان جوان در این حوزه یاد کرد و گفت: دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه الگو، در نودمین سالگرد تصویب قانون تأسیس خود اقدام به ایجاد ساختار ویژه‌ای برای برگزاری کنفرانس‌های تخصصی ملی و بین‌المللی نماید و زیرساخت‌های لازم از جمله بانک اطلاعاتی از متخصصین اعم از استادان، دانشجویان، صنعتگران و تجار دست‌اندرکار در زمینه‌های گوناگون تخصصی، نحوه حمایت جهت دعوت از دانشمندان خارجی و داخلی، نحوه اجرای سخنرانی‌ها و ارائه پوسترها به صورت حضوری و مجازی، نحوه اطلاع‌رسانی در سطح ملی و بین‌المللی و … را پیش‌بینی و تسهیلات لازم را فراهم آورد.
دکتر رضا یوسفی، استاد بیوشیمی دانشگاه تهران و دبیر علمی پنجمین کنفرانس علوم پروتئینی و پپتیدی ایران نیز اعلام کرد: حدود ۳۰۰ اثر از آثار پژوهشی دانشمندان و پژوهشگران حوزه پروتئین و پپتید از سراسر کشور به دبیرخانه کنفرانس ارسال شد که از میان آنها تنها ۲۳۰ اثر پس از داوری کمیته علمی انتخاب شد. در این کنفرانس دو روزه که در دانشگاه تهران برگزار شد، ۴۳ دانشمند برجسته و پژوهشگر شاخص این حوزه مهم علمی و تجاری به سخنرانی پرداختند.
وی تاکید کرد: علاوه بر جایگاه علمی خاص، پروتئین‌ها و پپتیدها اهمیت تجاری قابل توجهی در صنایع مختلف دارند و در زمینه‌هایی مانند داروسازی، زیست فناوری، صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی و کشاورزی کاربرد فراوانی یافته‌اند. این حوزه به ویژه در صنعت داروسازی به خوبی شکوفا شده است و بازار آن در دو دهه گذشته رشد قابل توجهی را تجربه کرده است. در سال ۲۰۲۲ حجم تجارت دارویی بوسیله ۱۰ شرکت مطرح دارویی جهان حدود ۱۵۰۰ میلیارد دلار، یعنی تقریباً حدود سه برابر مجموع فروش ۱۰۰ شرکت بزرگ تولیدکننده تسلیحات و ارائه‌دهنده خدمات نظامی (۵۹۷ میلیارد دلار) در دنیا بوده است.
دکتر یوسفی خاطرنشان کرد: اندازه بازار جهانی پروتئین‌ها و پپتیدهای درمانی در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۳۵۰ میلیارد دلار بوده است که بخش عمده آن یعنی حدود ۲۰۰ میلیارد دلار به آنتی‌بادی‌ها (پروتئین‌های سیستم دفاعی بدن) اختصاص دارد. سیتوکین‌ها به‌ویژه اینترفرون‌ها، پروتئین‌های سیستم ایمنی هستند که در درمان عفونت‌های ویروسی، بیماری‌های سرطان و MS کاربرد دارند و حجم بازار جهانی آنها در سال ۲۰۲۳ به ۸۹.۶ میلیارد دلار رسیده است. در همین سال احتمالاً، فروش داورهای پپتیدی اینکرتینی (پپتیدهای کوچکی که ترشح انسولین را از پانکراس بالا می‌برند) مقام سوم را به خود اختصاص داده است که حجم تجارت ۳۵ میلیارد دلاری آنها به حجم اقتصاد نفتی ما در شرایط فعلی برابری می‌کند.
استاد بیوشیمی دانشگاه تهران افزود: مقام بعدی در سال ۲۰۲۳ به فروش انسولین و آنالوگ‌های آن اختصاص دارد که رقمی بالغ بر ۲۸ میلیارد دلار است. جایگاه بعدی را احتمالاً می‌توان به اریتروپویتین (پروتئین خون‌ساز) اختصاص داد که میزان فروش آن در همین سال ۱۱ میلیارد دلار بوده است. اندازه بازار جهانی واکسن نوترکیب نیز ۸.۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ ارزشگذاری شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، پنجمین کنفرانس علوم پروتئینی و پپتیدی ایران به میزبانی مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک و با همکاری دانشکده زیست‌شناسی دانشگاه تهران برگزار شد. در این کنفرانس، دکتر رضا یوسفی دبیر علمی کنفرانس، دکتر رضا عامری رئیس دانشکدگان علوم دانشگاه تهران، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و دکتر علی‌اکبر موسوی موحدی رئیس انجمن بیوشیمی فیزیک ایران حضور داشتند.

کلید واژه ها: دانشگاه تهران پنجمین کنفرانس علوم پروتئینی و پپتیدی ایران


( ۲ )

نظر شما :