گزارش‌های نشست خانه گفتگوی انتخابات در دانشگاه تهران – ۱۶

اصل در انتخابات از منظر فلسفه سیاسی و فقه سیاسی به روایت دکتر مهدوی‌زادگان | کسانی این اصل را قبول ندارند که اعتقادی به مردم نداشته باشند | اصرار جمهوری اسلامی بر مشارکت حداکثری در انتخابات بخاطر استیفای حق مردم است

۰۶ اسفند ۱۴۰۲ | ۰۵:۴۹ کد : ۴۰۰۸۴ اخبار اخبار ستادی خبر
تعداد بازدید:۷۹
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر مهدوی‌زادگان گفت: بر اساس فلسفه سیاسی و فقه سیاسی انتخابات، اصل در انتخابات استیفای حق مردم است و بهترین راهکار برای استیفای حق مردم همین انتخابات است و هیچ راه دیگری بهتر از این وجود ندارد.
اصل در انتخابات از منظر فلسفه سیاسی و فقه سیاسی به روایت دکتر مهدوی‌زادگان | کسانی این اصل را قبول ندارند که اعتقادی به مردم نداشته باشند | اصرار جمهوری اسلامی بر مشارکت حداکثری در انتخابات بخاطر استیفای حق مردم است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر داود مهدوی‌زادگان، رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) در نشست خانه گفتگوی دانشگاه تهران که با حضور بیش از ۸۰ استاد دانشگاه تهران از طیف‌های فکری متفاوت و چهره‌های سیاسی از احزاب و گروه‌های سیاسی مختلف در تالار شهید سلیمانی دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: «کسانی که اعتقادی به مردم نداشته باشند، این اصل را قبول ندارند واگرنه هر کسی که موافق یا مخالف جمهوری اسلامی باشد نمی‌تواند مخالف این اصل باشد. هر کسی که دعوی مردم‌گرایی دارد بالاتفاق قبول دارد که باید استیفای حق مردم صورت گیرد.»

وی خاطرنشان کرد: «استیفای حق مردم برای فرد، جامعه و حاکمیت تکلیف می‌آورد و حاکمیت موظف است شرایط برای استیفای حق مردم را پدید آورد. بر این اساس اگر جمهوری اسلامی اصرار بر مشارکت حداکثری در انتخابات دارد بخاطر این اصل است.»

رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) با تمجید از ایجاد بستر طرح مباحث همه گروه‌ها با نگاه‌های متفاوت در خانه گفتگوی دانشگاه تهران، تاکید کرد: «ما باید شاخص‌ها و ضرورت‌ها را بگوییم و بر روی مباحث نظری به صورت مستدل و علمی بیشتر تاکید کنیم. اینکه بی‌مبنا و بر اساس شایعات، تهمت‌ها، ذهنیت‌ها و توهمات بخواهیم یک بحث نظری انجام دهیم، علمی نیست. درباره مباحث عملی و واقعیات‌های عینی نیز لازم است صادقانه و فارغ از هر گونه تناقض‌گویی صحبت کنیم.»

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر مهدوی‌زادگان با این مقدمه، در واکنش به سخنان برخی سخنرانان این نشست اظهار داشت: «یک جمعی در این نشست به شدت از مردم و جایگاه مردم صحبت کردند ولی خیلی از آنها در مقام عمل نگاه‌شان به مردم یک نگاه ابزاری است و چیزی که در سیره عملی دوستان جایگاه و حضور ندارد همین جایگاه فی‌نفسه مردم است. همین افراد مردم را در جاهایی که می‌خواهند به قدرت برسند خلاصه می‌کنند. آیا نباید این مردم را در زمانی که سیل و زلزله می‌آید، ببینیم؟»

وی افزود: «در ساحت امنیت چرا فقط باید یک بسیجی شهید شود ولی از بین همین افرادی که اینقدر از مردم حرف می‌زنند نباید یک شهید ببینیم. اگر شما می‌خواهید از اغتشاشات دفاع کنید، خوب دربست دفاع کنید. دیدید که پیکر بی‌جان بسیجی را در اغتشاشات چگونه روی زمین می‌کشیدند؟ مساجد را آتش زدند. اینها مردم هستند؟ از اینها می‌خواهید دفاع کنید؟»

دکتر مهدوی‌زادگان ادامه داد: «حرف از مردم می‌زنند اما می‌گویند تضمین جان کری است. اگر مردم برای ما ارزش است پس جان کری چه کسی است دیگر. چرا مردم را نمی‌گویید تضمین‌کننده هستند. از جوانگرایی صحبت می‌کنند ولی کجا آمدند جوانگرایی را اجرا کنند جز همین دولت. حذف کردن را مطرح کردند. در همین سازمان سمت که مسئولیت دارم هیچ فردی را نیاوردم و از همین نیروهایی که هستند استفاده کردیم و کسی را حذف نکردیم. فردی ۲۲ سال مسئول بوده است و بعد بانی وضع موجود من بشوم؟»

کلید واژه ها: دانشگاه تهران خانه گفت‌وگوی دانشگاه تهران


( ۳ )

نظر شما :