پردیس علم و فناوری شهید سلیمانی دانشگاه تهران در بافق یزد افتتاح شد | توافق‌نامه دانشگاه تهران و شرکت سنگ آهن مرکزی ایران برای اجرای دوره‌های مهارت ورزی و کارورزی دانشجویان

تعداد بازدید:۲۱۵
پردیس علم و فناوری شهید سلیمانی دانشگاه تهران با حضور دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در بافق یزد افتتاح شد.
پردیس علم و فناوری شهید سلیمانی دانشگاه تهران در بافق یزد افتتاح شد | توافق‌نامه دانشگاه تهران و شرکت سنگ آهن مرکزی ایران برای اجرای دوره‌های مهارت ورزی و کارورزی دانشجویان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در آیین افتتاح پردیس علم و فناوری شهید سلیمانی در بافق یزد که با انعقاد توافق‌نامه دانشگاه تهران و شرکت سنگ آهن مرکزی ایران – بافق نیز همراه بود، نسبت به همپوشانی افق‌های دید مدیران دانشگاه تهران و مدیران شرکت سنگ آهن مرکزی ایران – بافق ابراز خرسندی کرد و بیان داشت: نهاد دانشگاه برای نقش‌آفرینی در محیط پویای امروز که هر روز خواسته‌های جدید و مسائل و مشکلات پیچیده‌ای در جامعه و صنعت مطرح می‌شود و همچنین برای چاره‌اندیشی و ارائه راه حل برای مسائل کشورمان که به لحاظ تحریم‌های ظالمانه در شرایط ویژه‌ای به سر می‌برد، راهی جز ارتباط گسترده با صنعت ندارد.

رئیس دانشگاه تهران افزود: اگر زمانی بحث ارتباط دانشگاه و صنعت، در راستای تعریف پروژه از سوی صنعت برای دانشگاهیان و پژوهشگران مورد توجه بود و اگر در برهه‌ای شعار حل مسائل صنعت توسط دانشگاه مطرح شد، اما امروز در دانشگاه تهران علاوه بر پرداختن به این دو محور مهم، افق تازه‌ای در زمینه ارتباط صنعت و دانشگاه در حال پیگیری است و آن ممزوج شدن و محشور شدن دانشگاه و صنعت است؛ که برای افق گشایی و تحقق این رسالت مهم، با استفاده از ظرفیت‌های قانونی موجود، در حال راه‌اندازی پردیس‌های علم و فناوری در دل مناطق صنعتی هستیم.

وی با اشاره به شعار دوره جاری مدیریتی دانشگاه تهران مبنی بر «جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیت‌پذیری اجتماعی»، گفت: برای تحقق این شعار، نیازمند ایجاد یا تقویت بسترهای ساختاری و همچنین مجموعه‌ای از اقدامات رفتاری و عملیاتی هستیم. یکی از اقدامات ساختاری در راستای کارآفرین‌تر شدن دانشگاه، ایجاد پردیس‌های علم و فناوری است که از سال ۱۴۰۱ از سوی دانشگاه تهران تهران آغاز شده است و تقریباً تحقق چنین ایده‌ای در هیچ دانشگاه کشور مسبوق به سابقه نیست.

دکتر مقیمی درباره مبانی قانونی راه‌اندازی پردیس‌های علم و فناوری دانشگاه تهران، توضیح داد: یک ظرفیت اساسنامه‌ای و قانونی در اواخر دهه ۹۰ از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دانشگاه‌ها ابلاغ شد ولی تقریباً هیچ دانشگاهی از این ظرفیت استفاده نکرده بود. دانشگاه تهران این ظرفیت قانونی را با انتظاراتی که در حوزه ارتباط با صنعت و همچنین بحث‌های مهارت‌آموزی دانشجویان وجود دارد تلفیق نمود و راه‌اندازی پردیس‌های علم و فناوری را در اقصی نقاط کشور در دستور کار قرار داد و هفته گذشته آنها را به تصویب هیات امنای دانشگاه تهران رساند.

رئیس دانشگاه تهران با یادآوری اینکه پردیس علم و فناوری شهید سلیمانی، چهارمین پردیس علم و فناوری است که دانشگاه تهران طی دو سال اخیر با همکاری دستگاه‌ها و صنایع مختلف در سطح کشور راه‌اندازی می‌نماید، گفت: پردیس علم و فناوری شهید سلیمانی در بافق دارای یک نقطه تمایز مهم با دیگر پردیس‌های علم و فناوری دانشگاه تهران است و این تمایز ناظر بر این است که پردیس شهید سلیمانی دقیقاً در دل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران ایجاد شده است و دیگر هیچ فاصله‌ای بین دانشگاه تهران و صنعت وجود ندارد.

استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه مسائل صنایع مسائلی تک بعدی نیستند؛ خاطرنشان کرد: چندبعدی بودن مسائل صنعت و جامعه، بهره‌گیری صنایع از تخصص‌های مختلف در دسترس در دانشگاه‌های جامع را ضروری می‌سازد. به عنوان مثال، شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در بافق که دارای شش هزار کارگر و کارمند و مدیر است و با خانواده‌هایشان یک شهرک بزرگ را تشکیل داده‌اند، نه فقط به متخصصان و تحصیل‌کردگان رشته مهندسی معدن بلکه به تخصص‌ها در حوزه‌های مدیریتی، مسائل اجتماعی و روانشناختی و فناوری و غیره هم نیاز دارند.

دکتر مقیمی، راه‌اندازی پردیس علم و فناوری دانشگاه در دل مگاصنعت سنگ آهن مرکزی ایران در بافق و حضور دانشجویان و پژوهشگران دانشگاهی در این پردیس علم و فناوری را فرصتی برای کادرسازی این صنعت مهم و بزرگ در کشور برشمرد و تاکید کرد: این الگو که اکنون از سوی دانشگاه تهران و شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در بافق کلید خورده است، می‌تواند الگویی برای سایر صنایع بزرگ کشور شود. دانشجویی که امروز در پردیس علم و فناوری شهید سلیمانی دانشگاه تهران در بافق موفق به تجربه اندوزی و کسب مهارت و آشنایی با صنعت می‌شود، ضمن آشنایی با محیط واقعی کار، با مشاهده پیشرفت‌های کشور نسبت به آینده خود امیدوار خواهد شد و نسبت به صنعت و بویژه شرکتی که در آن مهارت ورزی می‌کند، متعهد خواهد شد.

وی، انعقاد توافق‌نامه بین دانشگاه تهران و شرکت سنگ آهن مرکزی ایران را نقطه عطفی در تاریخ ارتباط دانشگاه و صنعت بویژه در حوزه معدن دانست و بیان داشت: حوزه معدن یکی از مزیت‌های نسبی و اولویت‌های کشور است اما وقتی تمایلات داوطلبان آموزش عالی را بررسی می‌نماییم، مشاهده می‌کنیم که رشته مهندسی معدن در میان رشته‌های اولویت‌دار داوطلبان در انتخاب رشته تحصیلی قرار ندارد. امروز در نشستی که با گروه اول دانشجویان دانشکده معدن دانشگاه تهران در شرکت سنگ آهن مرکزی داشتم، ضمن شنیدن نکات مورد نظر دانشجویان، در خصوص چگونگی بهره گیری از ظرفیت‌های پردیس شهید سلیمانی با هم گفتگوی مفصلی داشتم و شور و نشاط دانشجویان که ناشی از بازدیدشان بوجود آمده بود را از نزدیک مشاهده کردم، که این امر وظیفه ما را برای تقویت روابط دانشگاه و صنعت و گسترش دوره‌های مهارت‌ورزی مضاعف می‌سازد. بنابراین امید داریم با رونق گرفتن پردیس علم و فناوری شهید سلیمانی در بافق، شاهد احیا و اوج‌گیری رشته مهندسی معدن نیز باشیم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر عباس مجدی، رئیس دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران نیز در این آیین، با یادآوری قدمت دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران به عنوان قدیمی‌ترین دانشکده مهندسی معدن در کشور و حضور این دانشکده در جمع ۵۰ دانشکده مهندسی معدن اول دنیا، گفت: کارآموزی و پروژه‌های کارشناسی، پایه و اساس تربیت یک متخصص معدن است که با انعقاد توافق‌نامه بین دانشگاه تهران و شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در بافق، فرصت مناسبی برای کارآموزی و کارورزی دانشجویان مهندسی معدن ایجاد می‌شود.

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران-بافق نیز در این نشست گفت: دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر و جامع و به عنوان دانشگاهی که در همه حوزه‌های تخصصی فعالیت دارد، یکی از نقاط هدف ما برای تربیت نیرو‌های متخصص در حوزه‌های مختلف علمی و فناوری است.

او افزود: شرکت‌های بزرگ صنعتی امروز برای آنکه بتوانند در گردانه رقابت‌های سطح کشور و حتی بین‌الملل باقی بمانند و مزیت رقابتی داشته باشند، باید بتوانند حرفی برای گفتن داشته باشند و تخصص خود را نشان دهند. این اتفاق در صورتی رقم می‌خورد که نیرو‌های زبده و متخصص به همراه فعالیت‌های دانش‌بنیان گرد هم آیند تا ارزش‌افزوده بالاتری را برای شرکت رقم بزنند.

مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران-بافق گفت: در راستای این اهداف، تعاملاتی را با نهادهای علم و فناوری مختلف در سطح کشور داشته‌ایم که دانشگاه تهران، اساتید، دانشجویان و شرکت‌های اقماری و شرکت‌های دانش‌بنیانی که در اطراف پردیس علم و فناوری شهید سلیمانی دانشگاه تهران شکل می‌گیرد، یکی از مقاصد ما در این برنامه جامع است.

در حاشیه افتتاح پردیس علم و فناوری شهید سلیمانی دانشگاه تهران در بافق، توافق‌نامه دانشگاه تهران و شرکت سنگ آهن مرکزی ایران – بافق بین دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران و مجتبی حمیدیان مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران – بافق نیز منعقد و مبادله شد.

اجرای ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، تعریف، تدوین و اجرای کلان‌پروژه‌ها و طرح‌های پژوهشی، فناوری، آموزشی و ترویجی در راستای اولویت‌های تحقیقاتی شرکت سنگ آهن مرکزی ایران – بافق، استفاده از توانمندی و ظرفیت تحقیقات پایان‌نامه‌ها و رساله‌های مقاطع تحصیلات تکمیلی، فراهم نمودن شرایط مناسب برای انجام دوره‌های کارآموزی و کارورزی دانشجویان دانشگاه تهران در شرکت سنگ آهن مرکزی ایران – بافق از جمله محورهای این توافق‌نامه است.

بعد از امضای توافقنامه، نشستی با گروه اول دانشجویان مهندسی معدن بازدیدکننده با حضور رئیس دانشگاه تهران، مدیرعامل شرکت سنگ آهن بافق، رئیس دانشکده مهندسی معدن و برخی از اعضای هیات رئیسه دانشگاه برگزار شد و چالش‌ها و فرصت‌های حضور دانشجویان در پردیس شهید سلیمانی و تجهیز آزمایشگاه و موزه دانشکده مهندسی معدن با حمایت مالی شرکت سنگ آهن بافق مورد بررسی قرار گرفت و تصمیماتی در این زمینه اتخاذ گردید. بر اساس یک از بندهای توافقنامه، شرکت سنگ آهن بافق، تأمین مکان استقرار، هتل، تغذیه و رفت‌وآمد دانشجویان از تهران تا بافق را به مدت پنج سال متقبل شده است.

پردیس علم و فناوری شهید سلیمانی دانشگاه تهران به سرپرستی دکتر مهدی قربانی استاد دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، مسئول پیگیری اجرای توافق‌نامه دانشگاه تهران و شرکت سنگ آهن مرکزی ایران – بافق شده است. این توافق‌نامه در راستای تعامل سازنده و موثر صنعت و دانشگاه و در جهت احیای مسئولیت اجتماعی در بخش‌های صنعتی، اقتصادی، انرژی، منابع طبیعی و محیط زیست، فناوری‌های نوین، اجتماعی و فرهنگی و در راستای اجرای تفاهم‌نامه فی‌مابین دانشگاه تهران و شرکت سنگ آهن مرکزی ایران – بافق که ۲۳ مرداد ماه ۱۴۰۲ مبادله شده بود، منعقد شد.

کلید واژه ها: پردیس علم و فناوری شهید سلیمانی دانشگاه تهران دکتر مقیمی سید محمد مقیمی دکتر سید محمد مقیمی مقیمی


( ۱ )

نظر شما :