گزارش‌های نشست خانه گفتگوی انتخابات در دانشگاه تهران – ۴

کسانی که مدعی راه امام هستند امروز باید مردم را دلگرم کنند | ۱۱۰۰ عضو هیأت علمی دانشگاه‌ها در انتخابات ۱۴۰۲ کاندیدا شده‌اند | انتخابات پرشکوه در بحث حمایت از غزه نقش مهمی دارد | آن قدر حاشیه و تبلیغات یاس‌آفرین است که گاهی اوقات کارها دیده نمی‌شود

برخی‌ها در گذشته ماهیت غرب و آمریکا را نمی‌دانستند ولی اکنون نقاب از چهره غرب کنار رفته است | فرافکنی نکنیم؛ همه افراد دور این میز مسئولیم
۰۲ اسفند ۱۴۰۲ | ۲۲:۰۷ کد : ۴۰۰۴۵ اخبار اخبار ستادی خبر
تعداد بازدید:۸۸
دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی با بیان اینکه ۱۱۰۰ عضو هیأت علمی دانشگاه‌ها در انتخابات ۱۴۰۲ کاندیدا شده‌اند، گفت: انتخابات یک عرصه‌ای است که چهره‌های جدید هم مطرح شوند و جریانات جدید وارد میدان شوند. در کشور ما آنقدر استعداد و نیروهای زبده و نخبه وجود دارد که بیایند و کمک کنند.
کسانی که مدعی راه امام هستند امروز باید مردم را دلگرم کنند | ۱۱۰۰ عضو هیأت علمی دانشگاه‌ها در انتخابات ۱۴۰۲ کاندیدا شده‌اند | انتخابات پرشکوه در بحث حمایت از غزه نقش مهمی دارد | آن قدر حاشیه و تبلیغات یاس‌آفرین است که گاهی اوقات کارها دیده نمی‌شود

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر سید محمد حسینی در نشست خانه گفتگوی دانشگاه تهران که با حضور بیش از ۸۰ استاد دانشگاه تهران از طیف‌های فکری متفاوت و چهره‌های سیاسی از احزاب و گروه‌های سیاسی مختلف در تالار شهید سلیمانی دانشگاه تهران برگزار شد، امام خمینی (ره) را شخصیتی مصداق روایت «اِحذَرُوا فِراسَةَ المؤمنِ؛ فإنّه یَنظُرُ بنورِ اللّه» دانست و گفت: «بر خلاف برخی نیروهای مسلح که می‌گفتند تنها راه رهایی جنگ مسلحانه است، امام بر این باور بود که مردم باید در صحنه باشند. بعد از انقلاب اسلامی که برخی گروه‌ها چندان اعتقادی به حضور مردم نداشتند، امام تاکید داشتند که همه مراحل با حضور و مشارکت مردم باشد و در وصیت‌نامه خود نوشتند که در همه انتخابات‌ها شرکت کنید – این خطاب به ما است و فقط خطاب به افراد در سال ۶۸ که امام رحلت کردند نیست – امام بر شرکت در همه انتخابات‌ها اعم از مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری و در ریاست جمهوری تاکید داشتند. لذا کسانی که مدعی راه امام هستند امروز باید مردم را دلگرم کنند.»

دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی افزود: «تشکر می‌کنیم از گروه‌های اصلاح‌طلبی مانند حزب کارگزاران، اعتدال و توسعه، ندای ایرانیان، اعتماد ملی و بقیه و آن ۱۱۰ نفری که نامه نوشتند و مردم را به مشارکت تشویق کردند و امیدواریم در روزهای باقیمانده تا انتخابات، بقیه کسانی که دل در گروی اعتلای ایران دارند هم به این جمع بپیوندند و مشارکت را افزون کنند. یکی از چیزهایی که باعث دلسردی می‌شود این است که برخی‌ها همراهی و مشارکت نکنند. چهره‌هایی که موجه و گروه مرجع هستند، ای کاش که همه این عزیزان هم خودشان را در معرض رأی مردم قرار می‌دادند.»

دکتر حسینی افزود: «در شهرهای مختلف کشور از جمله شهر خود ما رفسنجان، افراد اصلاح‌طلب که قبلاً نماینده یا فرماندار و استاندار بوده‌اند در صحنه انتخابات حضور پیدا کرده‌اند؛ انشا الله رقابت خوبی شکل گرفته و پرشورتر هم خواهد شد.»

وی ادامه داد: «در جمع نامزدهای انتخابات پیش رو، حدود ۱۱۰۰ عضو هیأت علمی و صدها پزشک و صدها حقوقدان و صدها عنصر فرهنگی فعال و از اقشار مختلف جامعه حضور دارد و خانم‌ها بیش از همیشه در انتخابات کاندیدا شده‌اند؛ این باعث می‌شود آن رقابت شکل بگیرد. البته رقابت هم همیشه بین افراد مشهور خاصی نیست. اصلاً انتخابات یک عرصه‌ای است که چهره‌های جدید هم مطرح شوند و جریانات جدید وارد میدان شوند. در کشور ما آنقدر استعداد و نیروهای زبده و نخبه وجود دارد که بیایند و کمک کنند.»

معاون رئیس‌جمهوری در تشریح مسائل و آثار جهانی مشارکت در انتخابات، بیان داشت: «همه ما در حزن و اندوه و ماتم مردم مظلوم غزه هستیم، برخی از آنها هم اعلام کردند که تنها پیروان اهل بیت علیهم‌السلام هستند که دارند با جدیت حمایت می‌کنند و ایران است که ملجا و پناهگاه غزه است. قطعاً انتخابات پرشکوه می‌تواند در بحث حمایت از غزه هم نقش مهمی داشته باشد.»

دکتر حسینی با بیان اینکه انتخابات فرصت بسیار خوبی برای ارتقای بینش سیاسی مردم و طرح مسائل اساسی کشور و دیدگاه‌های مختلف در بحث‌های سیاسی و اقتصادی است، گفت: «دولت وظیفه‌اش کار و تلاش است و از ابتدا بنا بر این بوده است که پروژه‌های نیمه‌تمام تکمیل شود و مشکلات آب و برق و انرژی و مشکلات دیگر مردم یکی بعد از دیگری برطرف شود. خود این می‌تواند امیدواری ایجاد کند. ولی آن قدر حاشیه‌هایی وجود دارد و تبلیغات یاس‌آفرینی است که گاهی اوقات کارها دیده نمی‌شود.»

وی افزود: «نسل جوانی که برخی از آنها فاصله گرفته‌اند، وقتی دستاوردهای نظام و انقلاب اسلامی را در همین اردوهای راهیان پیشرفت از نزدیک ملاحظه کرده‌اند خیلی تحت تأثیر قرار گرفته‌اند و نگاه‌شان عوض شده است؛ چون سر در فضای مجازی داشته‌اند و با واقعیت‌های جامعه ارتباطی نداشتند ولی وقتی پیشرفت‌ها را از نزدیک دیدند تحت تأثیر قرار گرفته‌اند.»

دکتر سید محمد حسینی درباره جایگاه مجلس در جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: «واقعا جایگاهی که مجلس ما دارد، کمتر در دنیا است. ببینید که یک رئیس‌جمهور در یک کشور می‌تواند اراده کند و یک مجلس را منحل نماید یا مصوبات مجلس را وتو کند. حتی ممکن است برخی وجود دو مجلس در برخی کشورها را نقطه قوت بدانند اما در آن کشورها مجلس نمایندگان که مردم به طور کامل در آن نقش‌آفرین هستند به تنهایی ره به جایی نخواهد برد و باید حتماً مجلس سنا یا مجلس لردها به تأیید مصوباتشان بپردازد. بنابراین مجلس ما جایگاه بسیار مهمی دارد که خیلی از مردم نمی‌دانند؛ و برخی اوقات با مجالس صوری و فرمایشی کشورهای دیگر مقایسه می‌کنند.»

وی خاطرنشان کرد: «اگر فصل ششم قانون اساسی را به خوبی برای مردم تبیین کنیم که دولت از آغاز به کار خود از همان گام اول، وزرا باید رأی بگیرند و هر لایحه و طرح و برنامه و بودجه و همه چیز باید با تصویب مجلس باشد، قطعاً مردم توجه بیشتری به انتخابات مجلس می‌کنند چراکه مجلس باید یک مجلس کارآمد و قوی باشد تا بتواند مشکلات کشور را حل کند.»

معاون رئیس‌جمهوری با تاکید بر همدلی و وفاق، بیان داشت: «الآن دشمنان ما دیگر رسوا شده‌اند. اگر در گذشته برخی‌ها ماهیت غرب و آمریکا را نمی‌دانستند ولی اکنون با این جنایاتی که در غزه انجام دادند و حمایت کردند دیگر نقاب از چهره کنار رفته است و هر جوان و نوجوانی این مسئله را کاملاً درک کرده است و حقانیت جمهوری اسلامی ایران و راهی که امام و رهبری رفته‌اند کاملاً بر مردم دنیا روشن شده است. بنابراین فرصت و مجال خوبی است که کاستی‌ها و ضعف‌هایی که بوده است را جبران کنیم.»

دکتر سید محمد حسینی در پایان سخنان خود، بیان داشت: «برخی‌ها می‌گویند اشکالات در کشور است. اشکالات را چه کسی انجام داده است؟ همین افراد و امثال ما که دور این میز هستیم از اول انقلاب مسئولیت داشته‌ایم و هر دو طیف اصلی کشور هم در مجلس و هم در دولت‌های متعدد بوده‌اند؛ بنابراین نمی‌توانیم اینجا فرافکنی کنیم. بله؛ ضعف‌ها و کاستی‌هایی داریم. برای رفع آنها باید دست در دست هم دهیم و با کار کارشناسی و با پیشنهادات ارزنده به حل مشکلات بپردازیم.»

کلیدواژه‌ها: دانشگاه تهران خانه گفت‌وگوی دانشگاه تهران


( ۱ )

نظر شما :