گزارش‌های نشست خانه گفتگوی انتخابات در دانشگاه تهران – ۲

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز: ۱۳۰ حزب هیچ فایده‌ای ندارد؛ وجود احزاب بزرگ مهم است | لازمه شکل‌گیری یک دولت قوی و مجلس قوی از زبان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام| نظر حجت‌الاسلام مصباحی مقدم درباره نظام ریاستی و نظام پارلمانی

ارتقای سرمایه اجتماعی مستلزم صداقت و امانتداری است
۰۲ اسفند ۱۴۰۲ | ۲۱:۴۱ کد : ۴۰۰۴۳ اخبار اخبار ستادی خبر
تعداد بازدید:۹۲
حجت‌الاسلام والمسلمین مصباحی مقدم به یک آسیب‌شناسی از شرایط سیاسی جامعه پرداخت و اظهار داشت: به نظر می‌آید در این ۴۵ سالی که پشت سر گذاشته‌ایم، یک شرایطی را در آغاز انقلاب داشتیم که بعداً از دست دادیم و آن هم مسئله احزاب است. در حال حاضر ظاهراً گفتند ۱۳۰ حزب داریم. ۱۳۰ حزب هیچ فایده‌ای ندارد.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز: ۱۳۰ حزب هیچ فایده‌ای ندارد؛ وجود احزاب بزرگ مهم است | لازمه شکل‌گیری یک دولت قوی و مجلس قوی از زبان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام| نظر حجت‌الاسلام مصباحی مقدم درباره نظام ریاستی و نظام پارلمانی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم، عضو شورای مرکزی و سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در نشست خانه گفتگوی دانشگاه تهران که با حضور بیش از ۸۰ استاد دانشگاه تهران از طیف‌های فکری متفاوت و چهره‌های سیاسی از احزاب و گروه‌های سیاسی مختلف در تالار شهید سلیمانی دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: آنچه مهم است وجود احزاب بزرگ است. اگر احزاب بزرگ شکل بگیرد و جریانات سیاسی به احزاب دارای چارچوب و برنامه تبدیل شوند و از هر دوره برای دوره بعدی کادرسازی کنند، دولت بعدی که می‌خواهد تشکیل شود این طور نخواهد بود که بعد از اینکه رئیس‌جمهور انتخاب شد، تازه بگوید که وزرایش چه کسانی باید باشند؟

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه «مجلس شورای اسلامی جای بسیار بسیار تأثیرگذاری می‌تواند باشد و در رأس امور.»، خاطرنشان کرد: اگر مجلس یک مجلس حزبی قوی و معتبری باشد و کسانی که وارد مجلس می‌شوند از قبل برای کمیسیون‌های تخصصی مجلس تربیت شده و تخصص‌های لازم را داشته باشند، آن وقت ساختار سیاسی‌مان برای شکل‌گیری یک دولت قوی و مجلس قوی فراهم است.

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: وضعیت حاضر که ما برای هر انتخابات چند ماه قبل از هر انتخابات دست به کار می‌شویم و افرادی را معرفی می‌کنیم و تازه می‌مانیم که کدامیک را بر کدامیک ترجیح دهیم، اصلاً این بی‌معنای مطلق است. بنابراین باید تشکیلات سیاسی و ساختار سیاسی جامعه‌مان مبتنی بر احزاب باشد و البته احزاب باید در چارچوب قانون اساسی و در چارچوب سیاست‌های کلی نظام عمل کنند. اما دست به دست شدن قدرت بین احزاب کاملاً بجاست و معنا دارد چون از قبل معلوم است که چه می‌خواهند و اهدافشان چیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین مصباحی مقدم در بخش دیگ سخنانش درباره نظام سیاسی بیان داشت: درباره مسئله اینکه نظام ما از نظر سیاسی «ریاست‌محوری» باشد یا «پارلمان‌محوری»، بنده ترجیح می‌دهم «پارلمان‌محوری» باشد؛ پارلمانی که نمایندگان آن منتخب مستقیم مردم هستند جریان قدرت را تشکیل دهند و قدرتی روی کار بیاید. یا ریاست جمهوری توسط پارلمان تعیین شود یا مثلاً رئیس‌جمهور را مردم تعیین کنند ولی نخست‌وزیری باشد که پارلمان تعیین کند تا راحت بشود جابجا شود و اگر ناکارآمدی مشاهده شد، بشود او را استیضاح کرد و کنار گذاشت. الآن یک مانع بسیار بزرگی نسبت به اینگونه مسئله داریم.

وی همچنین در محور دیگر سخنان خود، به اهمیت مسئله تشخیص و تبیین درست و دقیق وظایف رهبری و سه قوه نظام اشاره کرد و گفت: اگر منتخب مستقیم مردم که رئیس‌جمهور یا دولت یا نمایندگان مردم هستند، کم‌کاری کردند، این موضوع نباید پای رهبری گذاشته شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین مصباحی مقدم همچنین درباره آنچه که تحت عنوان «مسئله نقش مردم در مشروعیت‌بخشی به حکومت و حاکمیت» مطرح کرد، به مقاله خود با عنوان «تبیین جدید نظریه ولایت فقیه با رویکرد فقه سیاسی» اشاره نمود و گفت: بنده با استناد به آیات قرآن و روایات اثبات کرده‌ام که مردم در مشروعیت‌بخشی حاکم نقش دارند. البته این در نامه امام راحل (ره) به آیت‌الله مشکینی هم آمده بود که فقیه عادلی که منتخب خبرگان منتخب ملت است دارای مشروعیت است. این حرف دقیقی است و از یک فقیه و مرجع تقلید است.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در بخش پایانی سخنان خود، درباره موضوع سرمایه اجتماعی نیز به حدیثی از پیامبر گرامی اسلام (ص) اشاره کرد و بیان داشت: سرمایه اجتماعی معلول دو عامل مهم یعنی صداقت و امانتداری است. مردم اگر صداقت و امانت ببینند، مسلماً همراه می‌شوند. دو عامل صداقت و امانتداری بسیار تأثیرگذار است، البته تاثیرش با تأخیر نشان داده می‌شود چون باید زمان بگذرد و مردم حس کنند صداقت را، باور کنند امانت را، و آن وقت است که واکنش مثبت نشان می‌دهند و سرمایه اجتماعی بسیار بالا می‌رود.

کلیدواژه‌ها: دانشگاه تهران خانه گفت‌وگوی دانشگاه تهران


( ۲ )

نظر شما :