در بازدید از پارک اندیشگاهی دانشگاه تهران مطرح شد:
دکتر مقیمی:پارک اندیشگاهی یک کلینیک مدیریت و مدلی جدید برای اتصال دانشگاه ودستگاههای اجرایی است/ایجاد شعبه پارک اندیشگاهی در دانشکدههای دانشگاه تهران|دکتر بذرپاش:فاصله دانشگاه با میدان اجرا معنادار است؛ پارک اندیشگاهی گامی برای اجتماعی کردن علم ودانشگاه
آخرین وضعیت احداث مسکن دانشگاهیان دانشگاه تهران
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران و دکتر مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی از اندیشکدههای مستقر در پارک اندیشگاهی دانشگاه تهران بازدید کردند و با فعالیتهای پژوهشی و تحلیلی محققان این پارک که در حوزههای مطالعات بینالملل، اقتصادی، زیربنایی، فناوریهای نوین، رسانه، فرهنگی و اجتماعی و غیره متمرکز است و بستههای تحلیلی مروری در این زمینهها تولید و به مسئولان ارشد کشور ارائه میکنند، آشنا شدند.
دکتر سید مقیمی رئیس دانشگاه تهران، فعالیتهای این اندیشکده را راهی برای آشتی دادن نهاد دانشگاه با نهاد اجرا دانست و آن را مدلی از اکوسیستم دانشگاه نسل سوم برشمرد و گفت: این اندیشکدهها مانند یک کلینیک مدیریت عمل میکند که هرگاه مدیران در امور مدیریتی، سازمانی و سیاستگذاری احساس یک عارضه میکنند باید به این کلینیک مراجعه نمایند و روندها اسکن شوند تا عارضهیابی و علتیابی صورت گیرد. از اندیشکدههای مستقر در پارک اندیشگاهی انتظار میرود که به دنبال ریشهیابی مشکلات مدیریتی کشور باشد و نه درمان مقطعی.
رئیس دانشگاه تهران در جریان این بازدید، به وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: پارک اندیشگاهی یک ایده جدید است که محصول کار شراکتی دانشگاه تهران و مجموعه پژوهشگران بیرون دانشگاه است که برای پاسخ به دغدغه رئیسجمهوری در زمینه اتصال دانشگاه به صنعت و جامعه و دستگاههای اجرایی، مدل ارائه نموده است.
استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران افزود: آمادگی داریم در تمام دانشکدههای دانشگاه تهران شعبهای از پارک اندیشگاهی ایجاد شود و محلی برای مراجعه مسئولان ارشد باشند و به مثابه یک کلینیک مدیریت عمل کنند.
دکتر مقیمی خاطرنشان کرد: همانگونه که پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در دانشکدهها نسبت به راهاندازی شعبه اقدام میکند و راهبری فنی و مدیریت اصلی شعبه با پارک علم و فناوری است و دانشکدهها فضای فیزیکی و محتوایی را تأمین میکنند، میتوان همین مدل را برای راهاندازی شعبههای پارک اندیشگاهی در دانشکدهها و حتی گروههای علمی پیادهسازی کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی نیز در جریان این بازدید، یکی از روشهای اجتماعی کردن علم و دانشگاه را تسری کارکردهای پارک اندیشگاهی به کل دانشکدهها دانست و گفت: اجتماعی شدن دانشگاه از حیث ارتباط با یک لایه خارج از دانشگاه، با تکثیر مدلی که اکنون از سوی پارک اندیشگاهی ارائه شده است، ممکن میشود.
وزیر راه و شهرسازی خطاب به رئیس دانشگاه تهران گفت: اگر در دوره مدیریتی شما در دانشگاه تهران، مدل پارک اندیشگاهی به همه دانشکدهها تسری پیدا کند، در واقع یک الگو برای دانشگاههای دیگر نیز میشود و در صورتی که ریلگذاری این کار به درستی انجام شود، این نهادسازی مهم با تغییر مدیریتها هم برچیده نمیشود.
دکتر بذرپاش با تاکید بر اینکه دستگاههای اجرایی باید هر روز کارآمدتر شوند و از آن مهمتر انتظار میرود که دانشگاهها نیز روز به روز کارآمدتر شوند، از وزارت راه و شهرسازی به عنوان پر مسئلهترین، پر مشکلترین و پهناورترین دستگاه اجرایی کشور نام برد و گفت: فاصله نسخههایی که دانشگاهها به حوزه اجرا ارائه میکنند با آنچه که در میدان اجرا میبینیم، واقعاً معنادار است. امیدواریم با تسری و نهادینه شدن فعالیتهایی مانند آنچه که در پارک اندیشگاهی صورت میگیرد، فاصله دانشگاه از حوزه اجرا کاهش پیدا کند.
مهندس زرگر، مشاور رئیس دانشگاه تهران و مسئول راهاندازی پارک اندیشگاهی نیز با بیان اینکه افتتاح رسمی این مجموعه با حضور مسئولان ارشد کشور در آینده نزدیک صورت میگیرد، در توضیح مبانی فعالیت این مجموعه، گفت: بستههای تحلیلی توسط اندیشکدهها به این ترتیب تهیه میشوند که ابتدا مسائل با توجه به روندهای جهانی شناسایی میشوند و سپس با صحتسنجی موضوع و تحقیق از منابع مختلف، بررسی ادبیات موضوع با استفاده از روشها و ابزار آیندهپژوهی، سناریونگاری و تحلیل سلسله مراتبی و در نهایت تبیین راهبرد نسبت به کلان روند، محتوای تحلیلی تولید میشود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر مقیمی در نشستی که در حاشیه این بازدید برگزار شد، در ادامه پیگیریهای قبلی درباره تأمین مسکن مورد نیاز اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه تهران با وزیر راه و شهرسازی مذاکره کرد و گفت: در مذاکرات قبلی، برای تأمین ۱۰ هزار واحد مسکونی برای اعضای هیأت علمی، کارکنان و بازنشستگان دانشگاه تهران توافق صورت گرفت و در نشست با مدیران ارشد شهرداری و سایر سازمانها، توافقات لازم با نهادهای مرتبط با مسکن صورت پذیرفت.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه به مطالعات صورت گرفته در زمینه مکانیابی و تعیین زمین محل احداث مسکن اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه اشاره کرد و چند زمین تحت مالکیت دانشگاه در داخل و خارج تهران را برای احداث این واحدهای مسکونی معرفی نمود و گفت: امیدواریم با مساعدت وزارت راه و شهرسازی، ضمن تسریع در روند احداث، این واحدهای مسکونی به همه اعضای هیأت علمی و کارکنان شاغل و همچنین بازنشستگان متقاضی تعلق بگیرد.
دکتر بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی نیز گام اجرایی بعدی در زمینه مسکن دانشگاهیان دانشگاه تهران را معرفی زمینهای مدنظر دانشگاه تهران به سازمان ملی زمین و مسکن و استعلام از این سازمان دانست و ابراز امیدواری کرد عملیات احداث مسکن دانشگاهیان دانشگاه تهران هر چه زودتر آغاز شود.
نظر شما :