گزارش بازدید علمی نودانشجویان مقطع کارشناسی دانشکده منابع طبیعی در جنگل تحقیقاتی خیرودکنار

۱۷ آبان ۱۴۰۲ | ۲۲:۱۸ کد : ۳۷۷۹۲ واحدها دانشکده‌ها و دانشکدگان
تعداد بازدید:۱۸۲
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در بازدید علمی نودانشجویان مقطع کارشناسی این دانشکده بر شناسایی فرصت‌های کسب‌و‌کار در رشته‌های منابع طبیعی و فراگیری دانش فناوری‌های نوین و کارآفرینی به عنوان یک ضرورت برای ایجاد اشتغال دانشجویان منابع طبیعی تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، مراسم معارفه و بازدید علمی- فرهنگی و آموزشی نودانشجویان مقطع کارشناسی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از نو دانشجویان رشته‌های مهندسی محیط زیست، مهندسی طبیعت، مهندسی شیلات، مهندسی جنگل، مهندسی صنایع چوب و کاغذ و مهندسی مبلمان، هیأت رئیسه و جمعی از اعضای هیأت علمی دانشکده منابع طبیعی از ۹ تا ۱۲ آبان ماه در جنگل تحقیقاتی خیرودکنار شهرستان نوشهر استان مازندران با هدف آشنایی نودانشجویان با اساتید، کارشناسان، ظرفیت‌ها و آینده شغلی و حوزه‌های کسب‌وکاری مرتبط با رشته‌های تحصیلی برگزار شد.
در این بازدید، دکتر مهدی قربانی رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در جمع نودانشجویان بیان داشت: دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در کشور دارای قدمتی بیش از ۷۰ سال و بانی علم منابع طبیعی در کشور است. این مجموعه در حال حاضر بیش از ۶۰ نفر عضو هیأت علمی دارد که شامل ۵ گروه آموزشی احیای مناطق خشک و کوهستانی، گروه آموزشی صنایع چوب و کاغذ، گروه آموزشی مهندسی محیط‌زیست، گروه آموزشی جنگل و اقتصاد جنگل و گروه آموزشی مهندسی شیلات است. دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران از معدود دانشکده‌هایی در سطح کشور است که در تمام مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری پذیرش دانشجو دارد.
وی افزود: دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در طول سال‌های مختلف کشور با سایر دستگاه‌های اجرایی مانند سازمان منابع طبیعی، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان شیلات ارتباطات بسیار خوبی را برقرار نموده است.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران تأکید کرد: تولید علم نافع، تقویت روحیه کارآفرینی، پیشتازی در ترویج اخلاق‌گرایی علمی و افزایش حس مسئولیت‌پذیری و توانمندسازی جوانان نخبه و ارتقای علوم بین رشته‌ای در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست از چشم‌اندازهای دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران است که با تلاش و کمک دانشجویان، همکاران و دستگاه‌های اجرایی می‌‌توان به آن دست یافت.
دکتر مهدی قربانی با بیان اینکه در مقیاس جهانی، منابع طبیعی پایه و بستر توسعه اجتماعی و اقتصادی است، اظهار داشت: کشورهایی که از منابع طبیعی خود حفاظت نموده‌ و بهره‌برداری اصولی داشته‌اند، به گونه‌ای برنامه‌ریزی و تلاش کرده‌اند که جامعه در راستای مسئولیت اجتماعی، خود را در قبال منابع طبیعی و محیط‌زیست مسئول بداند. چراکه امروزه امنیت اجتماعی و سیاسی کشورها وابسته به امنیت آب، امنبت غذا و امنیت زیستی است. جنگل‌ها، مراتع، عرصه‌های بیابانی و دریاها جزئی از منابع طبیعی هستند و نقش بسیار مهمی در حوزه اقتصاد کشور ایفا می‌کنند. به طور مثال، یکی از موضوعاتی که امروز در برنامه هفتم توسعه کشور بر آن تأکید می‌شود، بحث اقتصاد دریا پایه است که لازم است به آن توجه بیش‌تری نمود تا بتوان بسترهای بروز خلاقیت و اشتغال پایدار را برای جوانان ایرانی فراهم ساخت.
استاد دانشگاه تهران در این بازدید بیان داشت: شناسایی فرصت‌های کسب‌و‌کار در رشته‌های منابع طبیعی و فراگیری دانش فناوری‌های نوین و کارآفرینی یک ضرورت برای ایجاد اشتغال دانشجویان منابع طبیعی است. رسالت دانشجویان در این مقطع اهتمام ویژه در فراگیری دانش تخصصی رشته‌های منابع طبیعی، حضور فعال در بازدیدهای میدانی و کارورزی, مشارکت در رویدادهای فوق برنامه و استفاده از امکانات مهیا شده در سطح دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران است.
علاوه بر این تلاش دانشجویان در جهت ایجاد یک شخصیت سالم و ارتقای هوش فرهنگی از طریق افزایش تعاملات اجتماعی در محیط دانشکده و خوابگاه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
در این مراسم، معاونین آموزشی و پژوهشی دانشکده منابع طبیعی نیز نکات و مقررات آموزشی و پژوهشی را برای دانشجویان تشریح کردند. همچنین در این بازدید، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری نوشهر در جمع دانشجویان حضور یافت و سیمای منابع طبیعی شهرستان نوشهر را تشریح نمود و از تلاش‌های مستمر و علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در حفاظت و مدیریت پایدار جنگل ۸۰۰۰ هکتاری خیرود به عنوان یک الگوی مدیریت پایدار جنگل در شمال کشور قدردانی کرد.
در این سفر علمی، فرهنگی و آموزشی، دانشجویان برای آشنایی با رشته‌های تخصصی خود، از کارخانه پارس نئوپان نشتارود، جنگل آموزشی و تحقیقاتی خیرودکنار نوشهر، مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آزاد ماهیان شهید دکتر باهنر کلاردشت و رودخانه خیرود نوشهر به همراه اساتید گروه‌های آموزشی مربوطه بازدید کردند و در هر مکان، ابعاد مختلف مرتبط با رشته تخصصی دانشجویان برای آن‌ها تشریح شد.

کلیدواژه‌ها: دانشکده منابع طبیعی


نظر شما :