دکتر مقیمی در مشهد مقدس مطرح کرد:

مرکز همایش‌های علمی و فرهنگی دانشگاه تهران کانونی برای دانش‌افزایی و ارتقای هوش معنوی ذی‌نفعان | هوشمندی معنوی تضمین‌کننده رفتارهای اعتراضی دانشجویی در راستای رشد و شکوفایی جامعه

ضرورت بهره‌مندی از برکات وجودی حرم رضوی برای ارتقای مولفه‌های هوش معنوی هیات علمی، دانشجویان و کارکنان
۱۰ شهریور ۱۴۰۲ | ۰۷:۱۶ کد : ۳۶۴۶۲ اخبار اخبار فرهنگی-دینی اخبار ستادی خبر
تعداد بازدید:۲۷۶۲
رئیس دانشگاه تهران اعلام کرد: در دو سال اول راه‌اندازی مرکز همایش‌های علمی و فرهنگی دانشگاه تهران در مشهد مقدس، این امکان فراهم می‌شود که همه اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان بتوانند در یک دوره سه روزه از برنامه‌های دانش‌افزایی، توانمندسازی و بسته مهارتی- فرهنگی در این مرکز بهره‌مند شوند.
مرکز همایش‌های علمی و فرهنگی دانشگاه تهران کانونی برای دانش‌افزایی و ارتقای هوش معنوی ذی‌نفعان | هوشمندی معنوی تضمین‌کننده رفتارهای اعتراضی دانشجویی در راستای رشد و شکوفایی جامعه

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران عصر روز پنج‌شنبه ۹ شهریور ماه در مراسم افتتاح فضای فیزیکی مرکز همایش‌های علمی و فرهنگی دانشگاه تهران در مشهد مقدس که با حضور اعضای هیات ممیزه و اعضای هیات رئیسه دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: نتیجه این تصمیم مدیریتی، در آینده به محیط دانشگاه برخواهد گشت و ارتقای هوش معنوی دانشجویان، اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه یکی از دستاوردهای آن است. همین اقدام آنقدر برای ما سرمایه اجتماعی ایجاد می‌کند که هزینه‌های لازم برای ایجاد دوره‌های دانشجویان، اعضای هیات علمی و کارکنان در این مجموعه، در مقابل دستاوردهای آن، اصلا هزینه تلقی نخواهد شد، بلکه یک نوع سرمایه‌گذاری است که برای ارتقای منابع انسانی ضروری می‌باشد.

استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران، با اشاره به اهمیت هوشمندی سازمانی و برشمردن انواع هوش‌های سازمانی که از سوی اندیشمندان علم مدیریت در دنیا مطرح شده است، به ترتیب به «هوش عقلی»، «هوش هیجانی»، «هوش معنوی»، «هوش فرهنگی» و ... اشاره کرد و گفت: اندیشمندان مختلفی راجع به هوش معنوی بحث کرده‌اند و تقریبا اتفاق نظر دارند که هوش معنوی spiritual intelligence می‌تواند به عنوان سومین رکن هوشمندی سازمانی برای مدیران و کارکنان و ذی‌نفعان سازمان‌ها و نهادها ایفای نقش کند.

دکتر مقیمی افزود: اندیشمندان غربی در زمینه هوش معنوی، بر روی یک سری کلیدواژه‌ها اتفاق نظر دارند و معتقد هستند هوش معنوی یک نوع فضایی ایجاد می‌کند که انسان در آن فضا می‌تواند درون خود را با محیط بیرون مرتبط کند. شناخت ماهیت جهان و موقعیت فرد در آن، تفکر درباره موضوعات وجودی، توجه به آخرت، مرگ و زندگی پس از آن، معناگرایی و توجه به فیض الهی از جمله مهمترین مولفه‌هایی هستند که در تعریف و ابعاد هوش معنوی مورد توجه اندیشمندان غربی قرار گرفته است.

وی افزود: انسان‌ها از طریق این مولفه‌ها و ارتقای هوش معنوی، به تعدیل و تنظیم رفتارهای روزانه خود می‌پردازند و با بدست آوردن خودآگاهی عمیق، به ابعاد خویشتن آگاه می‌شوند، رفتارهای پرهیزکارانه همچون حقیقت‌جویی، عدالت، مهربانی را در خود تقویت می‌نمایند، با تقدس بخشیدن به امور روزانه، با رعایت اخلاق، وجدان و تعهد به ارزش‌های انسانی، اهداف متعالی زندگی شخصی و سازمانی را محقق می‌سازند. هر چند این مولفه‌ها از سوی اندیشمندانی غربی مطرح شده است که ممکن است برخی از آنها حتی به خداوند هم اعتقادی نداشته باشند، ولی معتقدند که پرداختن به مولفه‌های هوش معنوی باعث می‌شود که از پس موقعیت‌های سخت کاری برآیند، ذهن آنها از محدودنگری آزاد شود و چشم‌اندازی وسیع در رابطه انسان‌ها با یکدیگر و با مبدأ هستی برقرار گردد.

رئیس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: محققان علم مدیریت به این نتیجه رسیده‌اند که اگر خواهان ارتقای ظرفیت کاری منابع انسانی متناسب با شرایط چالشی معاصر هستیم، باید هوشمندی جامعی برای کارکنان و ذی‌نفعان ایجاد کنیم و در این میان باید توجه ویژه‌ای به تقویت مولفه‌های هوش معنوی داشته باشیم. اندیشمندان غربی برای تقویت هوش معنوی راهکارهای مختلفی ارایه می‌کنند. مطالعه کتب و مقالات مذهبی،  دعا کردن و راز و نیاز، مراجعه به اماکن مذهبی و کلیساها، مراجعه به روانشناسان و همچنین خواندن کتب فلسفی از جمله مهمترین توصیه‌ها برای ارتقای هوش معنوی است. واضح است که بسترهای این راهکارهای ارتقای هوش معنوی در فرهنگ اسلامی ما بسیار فراهم‌تر است و تکالیف دینی همچون نماز و روزه، عبادت‌های واجب، دعا و زیارت ائمه و امامزادگان و راز و نیاز با خداوند در اماکن مذهبی که در اختیار ماست از جمله مزیت‌های فرهنگی کشور ماست که زمینه را برای افراد فراهم می‌سازد تا نگرش کاملی در خصوص فلسفه زندگی و ارتباط با امور معنوی بدست آورند.

دکتر مقیمی تاکید کرد: ما ایرانیان افتخار داریم در کشوری زندگی می‌کنیم که حرم مطهر امام هشتم در آن قرار دارد و بایستی زمینه‌ای را فراهم کنیم تا بیش از این از فیض معنوی وجود حرم حضرت علی ابن موسی الرضا علیه‌السلام و خواهر بزرگوارش حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها بهره‌مند شویم و ضمن دستیابی به ثواب بی‌شمار، برای ارتقای هوش معنوی منابع انسانی در سازمان‌هایمان، از ظرفیت معنوی حرم امام رضا علیه‌السلام استفاده لازم را به عمل آوریم.

رئیس دانشگاه تهران در ادامه خاطرنشان کرد: راه‌اندازی مرکز همایش‌های علمی و فرهنگی دانشگاه تهران در مشهد مقدس با هدف بهره‌مندی از برکات وجودی امام رضا علیه‌السلام و همچنین ارتقای هوش معنوی ذینفعان دانشگاه تهران صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه «امروزه اندیشمندان معتقدند که برخورداری از منابع انسانی جامع‌الاطراف و همه‌جانبه‌نگر نیازمند ارتقای هوش معنوی در آنها است»، تصریح کرد: در جریان حوادث پاییز سال ۱۴۰۱ متوجه شدیم که دانشجویان چقدر به ارتقای هوش معنوی نیازمند هستند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که یکی از ریشه‌های اتفاقاتی که در سال گذشته رخ داد، این است که ما واقعا نتوانسته‌ایم به درستی رابطه خود را با جهان اطراف تنظیم کنیم. در بستر التهابات اخیر با برخی افراد مواجه می‌شدیم که درک درستی از خودشان و محیط اطراف نداشتند، از رفتارهای پرهیزگارانه در آنها خبری نبود، فلسفه وجودی زندگی را فراموش کرده بودند و عمل به تکالیف الهی در آنها کمرنگ شده بود. همه اینها نشان می‌دهد که کاستی‌های زیادی وجود داشته و باید برای تقویت هوشمندی معنوی ذی‌نفعان دانشگاه، برنامه‌های اثربخش طراحی و به مرحله اجرا درآید. اگر هوش معنوی در افراد تقویت شود و افراد به بلوغ کافی در این زمینه برسند، آنگاه با افرادی مواجه خواهیم بود که نه تنها بابت بیان اعتراض آنها نگرانی وجود نخواهد داشت، بلکه پیگیری اعتراضات آنها رشد و شکوفایی جامعه را بدنبال خواهد داشت. بنابراین به خوبی می‌توان دریافت که ایجاد مرکز همایش‌های علمی و فرهنگی دانشگاه تهران در مشهد مقدس، بستری را فراهم می‌سازد تا به بهره‌مندی از فضای معنوی حرم امام رضا علیه‌السلام، نسبت به ارتقای هوش معنوی ذی‌نفعان مختلف دانشگاه تهران اقدام نماییم.

دکتر مقیمی به سیاست دانشگاه تهران طی یکسال اخیر در زمینه گسترش اردوهای دانشجویی و گسترش مهارت‌ورزی دانشجویان اشاره کرد و گفت: در نقاط مختلف ایران در حال فراهم آوردن بستر لازم برای برگزاری اردوهای فرهنگی، تفریحی و مهارتی هستیم. با تبدیل به احسن نمودن امکاناتی که در اختیار داریم می‌توانیم فضایی بانشاط و کاربردی برای دانشجویان، اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه ایجاد کنیم. کشورمان سرشار از امکانات بالقوه است، ولی متاسفانه نتوانسته‌ایم از امکانات موجود به خوبی استفاده کنیم. این درحالی است که با استفاده از ظرفیت طرح مولدسازی اموال و دارایی‌ها و تبدیل به احسن املاک، می‌توان دارایی‌های راکد را به دارایی‌های کارآمد تبدیل نمود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، مراسم افتتاح فضای فیزیکی مرکز همایش‌های علمی و فرهنگی دانشگاه تهران در مشهد مقدس، عصر روز پنج‌شنبه ۹ شهریور ماه ۱۴۰۲ در آیینی با حضور دکتر کامران دانشجو وزیر اسبق علوم، تحقیقات و فناوری، اعضای هیات ممیزه و اعضای هیات رئیسه دانشگاه تهران برگزار شد و در این مراسم، دکتر سید محمد مقیمی از تمامی مدیران و مشاوران دانشگاه که در بهره‌برداری از مرکز همایش‌های علمی و فرهنگی دانشگاه تهران در مشهد مقدس نقش داشتند، قدردانی نمود.

کلیدواژه‌ها: دانشگاه تهران مرکز همایش‌های علمی و فرهنگی مشهد مقدس دکتر سید محمد مقیمی سید محمد مقیمی دکتر مقیمی مقیمی


( ۵ )

نظر شما :