رئیس دانشگاه تهران خبر داد:
تشکیل کمیته تجدیدنظر در رشتههای دانشگاهی | توسعه تنها از طریق فعالیتهای دانشبنیان قابل تحقق است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر سید محمد مقمیی رئیس دانشگاه تهران پیش از ظهر امروز دوشنبه اول خرداد ماه در آیین افتتاح نمایشگاه کار دانشگاه تهران که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: پیام مهم نمایشگاه کار دانشگاه تهران این است که این نمایشگاه توسط مجموعه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران برگزار میشود و این امر نشاندهنده این است که نباید به موضوع کار، کارآفرینی و اشتغال با یک نگاه بروکراتیک بین واحدها و به صورت منفصل از هم و در قالب سلسله مراتب اداری نگاه شود.
وی در ادامه تاکید کرد: زمانی که شعار دانشگاه تهران مبنی بر «جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیتپذیری اجتماعی» را مطرح کردیم، هدفمان این بود که تک تک این عناصر را عملیاتی کنیم. اولین اقدام لازم برای تحقق این شعار این بود که ساختار درونی دانشگاه تهران را متناسب با رویکرد دانشگاه کارآفرین متحول کنیم؛ چراکه اگر ساختار نتواند اهداف و ماموریتهای دانشگاه کارآفرین را محقق کند، همه تلاشها بیهوده خواهد بود.
رئیس دانشگاه تهران گفت: بنابراین ما در اولین اقدام تلاشمان این بوده که به جای رویکرد جزیرهای به ماموریتهای دانشگاه، در قالب آموزش، پژوهش، فرهنگی اجتماعی، دانشجویی و غیره، این مجموعه را در قالب یک منظومه شبکهای به هم پیوسته مدیریت کنیم. یکی از عارضههایی که در نظامهای سازمانی ما مشاهده میشود و در آموزش عالی هم وجود دارد، بحث رویکردهای بروکراتیک در اداره امور دانشگاه است.
دکتر مقیمی، نمایشگاه کار دانشگاه تهران را یکی از خروجیهای اقدامات تحولی دانشگاه تهران دانست و تاکید کرد: کار فرهنگی در خلأ و به صورت منفصل و جزیرهای قابل انجام نیست. کار فرهنگی باید در تمام ماموریتهای دانشگاه جاری و ساری شود تا بتواند اثرگذار باشد و پایدار بماند.
وی با اشاره به دغدغهها درباره بازار کار رشتههای دانشگاهی، ادامه داد: یکی از ضعفها و نقیصههایی که در نظام آموزش عالی وجود دارد، این است که بازار کار برای برخی رشتهها در محیط واقعی وجود ندارد. در این رشتهها لازم است تجدیدنظر صورت گیرد. دکتر زلفیگل در این راستا کمیتهای را که رئیس دانشگاه تهران نیز عضو آن کمیته است، مامور کردند که یک تجدیدنظر اساسی در رویکرد و رشتههای دانشگاهی و جذب متقاضیان صورت گیرد که این اقدام شروع خوبی است.
رئیس دانشگاه تهران یادآور شد: رییس جمهور نیز در جلسات مختلفی که با دانشگاهیان دارند تاکید میکنند که حتما دانشگاه باید برای حل مسائل صنعت ورود کند. چرا با وجود اینکه عالیترین حمایتها از سوی مقامات عالی وجود دارد اما اتفاق آنچانی نمیافتد. فکر میکنم یکی از مشکلات ما عدم جسارت مدیران است. همه منتظر هستند که بالاخره یک کسی اقدام کند و بعد وقتی خطر و ریسک و مخاطرهای که وجود دارد به حداقل رسید، شروع به اقدام میکنند. تجربه ما در دانشگاه تهران نشان میدهد هر اقدامی که انجام دادیم همه پای کار آمدهاند. همه منتظر هستند یک شروعکنندهای وجود داشته باشد و بسترهایی را فراهم کند تا اگر موفق بود، آنها هم شروع کنند.
وی ادامه داد: ظرفیتهای فوقالعادهای در کشور وجود دارد اما استفاده نمیشود. دانشگاهها میتوانند از این ظرفیتها استفاده کنند اما همگرایی لازم بین دانشگاهها و صنعت و کسبوکارهای بخش خصوصی اتفاق نیفتاده است. نمایشگاه کار دانشگاه تهران فرصتی است که قابلیتهای اشتغال دانشآموختگان را از طریق آشنایی با محیط های کسبوکار توسعه دهد. ما در خصوص بحثهای دانشگاه کارآفرین اقدامات زیادی انجام داده و رشتههای مختلف در حال تجدیدنظر است.
وی افزود: برای اینکه فرآیندهای بروکراتیک مانعشونده را از بین ببریم جلسات هفتگی با مشارکت گروهها و تیمهای میانرشتهای از حوزهها و معاونتهای مختلف تشکیل میشود. توجه ویژهمان این است که چه کار کنیم انگیزه آموزش در دانشجویان ارتقا پیدا کند و دغدغه اشتغال خود پس از دانشآموختگی را نداشته باشند. در این راستا به یک بسته کامل دانشجویی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی رسیدیم. مجموعه پردیسهای علم و فناوری را شکل دادیم و شروع آن در پردیس علم و فناوری شهید چمران در اشتهارد با حمایت سازمان آموزش فنی و حرفهای بود. این پردیس به یک کمپ بسیار مهم مهارتورزی کشور تبدیل خواهد شد. در مرحله بعد نیز پردیس علم و فناوری دانشگاه تهران از مهر ماه در جزیره قشم آغاز به کار خواهد کرد. این نهادسازی همچنین در جوار پردیس بینالمللی کاسپین دانشگاه تهران در رضوانشهر صورت خواهد گرفت.
رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه دانشگاه تهران باید در توسعه و تحول محلی نقشآفرینی کند، خاطرنشان کرد: تاکید بر مسئولیتپذیری اجتماعی در شعار دانشگاه تهران بیانگر این است که ما به عنوان دانشگاه کارآفرین خود را نسبت به حل مسائل کشور مسئول و پاسخگو بدانیم و توسعه محلی را از طریق حضور دانشگاه تهران در نقاط مختلف کشور محقق کنیم.
دکتر مقیمی با اشاره به اقبال بسیار خوب شرکتها و کارآفرینان از نمایشگاه کار دانشگاه تهران، یادآور شد: توسعه تنها از طریق فعالیتهای دانشبنیان قابل تحقق است. اگر توسعهای میخواهد محقق شود از طریق دانشگاه باید اتفاق بیفتد. یکی از اهداف نمایشگاه کار، آشنایی دانشجویان با ظرفیتهای شغلی شرکتها است. اساتید دانشگاه نیز مشکلات صنعت را میبینند و در دانشگاه برای آنها راهکار پیدا خواهند کرد.
وی در پایان گفت: سقف انتظارمان از خروجی نمایشگاه کار، استخدام نیست بلکه تلاشمان این است که بتوانیم از ایدههایی که دانشجویان و اساتید دارند و ظرفیتهایی که شرکتها دارند، بتوانند شرکتهای زایشی و کسبوکارهای کارآفرینانه ایجاد کنند و خودشان کارگاه و کارخانه تولید شغل شوند. نگاه ما در دانشگاه تهران کارمندپروری نیست بلکه به سمت نظام کارآفرینپروری پیش میرویم که ضمن اینکه خودشان کسبوکار ایجاد میکنند افراد زیادی را در این کسبوکارها مشغول میکنند.
نظر شما :