در همایش «منابع طبیعی، محیط زیست و مسئولیت اجتماعی» مطرح شد:

۱۲ هزار عضو هیات علمی و ۲۵۰ هزار دانش‌آموخته در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی داریم | استفاده نکردن از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های موجود یکی از مهمترین چالش‌ها است

۱۷ اسفند ۱۴۰۱ | ۲۲:۰۳ کد : ۳۳۴۶۹ واحدها
تعداد بازدید:۳۰۴
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از ۱۲ هزار عضو هیات علمی و ۲۵۰ هزار دانش‌آموخته در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی برخوردار هستیم، گفت: استفاده نکردن از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های موجود یکی از مهمترین چالش‌های حوزه کشاورزی و منابع طبیعی کشور است.
۱۲ هزار عضو هیات علمی و ۲۵۰ هزار دانش‌آموخته در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی داریم | استفاده نکردن از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های موجود یکی از مهمترین چالش‌ها است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران دکتر محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در همایش «منابع طبیعی، محیط زیست و مسئولیت اجتماعی» که همزمان با هفته منابع طبیعی در تالار امام خمینی (ره) دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: در حال حاضر در کل کشور دارای ۱۲ هزار عضو هیات علمی در شاخه‌های مختلف کشاورزی و منابع طبیعی هستیم که ۷ هزار نفر از آنها عضو هیات علمی دانشگاه‌های دولتی، ۳ هزار نفر عضو هیات علمی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج (تات) کشاورزی و مابقی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی هستند. همچنین ۲۵۰ هزار دانش‌آموخته در رشته‌های کشاورزی و منابع طبیعی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری داریم. اما چقدر توانسته‌ایم از این ظرفیت منحصر به فرد استفاده کنیم و این ظرفیت چقدر خروجی داشته است.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی افزود: بخش کشاورزی کشور بزرگترین بخش خصوصی و اقتصادی کشور است، چهار میلیون بهره‌بردار دارد، ۳۵ درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص داده و سه برابر صنعت بازدهی دارد. این مولفه‌ها همه از ظرفیت‌های بخش کشاورزی در ایران است اما آیا توانسته‌ایم در این حوزه با برنامه‌ریزی جلو برویم.

** رئیس کمیسیون کشاورزی خبر داد: یک مصوبه درباره کارآموزی برای فارغ‌التحصیل شدن

عسکری ادامه داد: متاسفانه در حوزه بحث علمی، در زمینه ارتقای اعضای هیات علمی به مقاله دادن اکتفا شده است. آیا مقاله صرف مشکل کشور را حل خواهد کرد؟ مصوب کرده‌ایم اگر دانشجویی در هر یک از مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکتری فارغ‌التحصیل می‌شود حتماً باید یک خروجی داشته باشد و در قالب یک برنامه شش ماهه یا یکساله به عنوان کارورز در مراکز مرتبط با مسائل حوزه تحصیلی خود کارآموزی انجام دهد؛ هر وقت کارآموزی مورد تایید قرار گرفت، آن موقع دانشگاه مربوطه مدرک تحصیلی را ارائه دهد.

**اولین چالش حوزه کشاورزی و منابع طبیعی، عدم ارتباط تنگاتنگ بین حوزه تولید علم و بخش اجرایی است

وی با بیان اینکه علیرغم وجود ظرفیت‌ها و قابلیت‌های منحصر به فرد در کشور به لحاظ منابع مادی و نیروی انسانی متخصص، اما دچار چالش‌هایی هستیم؛ گفت: اولین چالش عدم ارتباط تنگاتنگ بین حوزه تولید علم و بخش اجرایی است و اجرا نکردن قوانین و مقررات، استفاده نکردن از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های موجود و جزیره‌ای عمل کردن از دیگر چالش‌های پیش روی حوزه کشاورزی و منابع طبیعی در کشور محسوب می‌شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی افزود: همه عضو یک خانواده هستیم و برای حل مشکلات باید هم‌افزایی داشته باشیم. همچنین در راستای توسعه بخش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست همگان باید با یک نگاه تکلیفی عمل کنیم.

دکتر عسکری در پایان تاکید کرد: امنیت غذایی یکی از مباحث جدی جامعه بشری است و امنیت ملی کشورها به امنیت غذایی گره خورده است و هر کشوری که در حوزه امنیت غذایی با نقشه راه حرکت نکند آسیب خواهد دید. مجلس شورای اسلامی آمادگی دارد تا در قالب برنامه هفتم توسعه و با همکاری مراکز علمی و در قالب نقشه راه و برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت به سمتی حرکت کنیم که بتوانیم چالش‌ها و مشکلات کشاورزی و منابع طبیعی و محیط زیست را حل کنیم.

کلید واژه ها: همایش منابع طبیعی، محیط زیست و مسئولیت اجتماعی دانشکده منابع طبیعی


( ۱ )

نظر شما :