دکتر نوحه‌گر در همایش «منابع طبیعی، محیط زیست و مسئولیت اجتماعی»:

اصطلاح «ارتباط دانشگاه با جامعه» را تقویت کنیم | تعادل‌بخشی در زمینه بهره‌برداری درست از منابع طبیعی نیازمند بهره‌گیری از نیروهای دانشگاهی است

۱۷ اسفند ۱۴۰۱ | ۲۰:۰۷ کد : ۳۳۴۶۷ معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع
تعداد بازدید:۱۹۷
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران گفت: متاسفانه در زمینه استفاده از منابع انسانی بی‌نظیر دانشگاهی برای تعادل‌بخشی در زمینه بهره‌برداری درست از منابع طبیعی غفلت شده است.
اصطلاح «ارتباط دانشگاه با جامعه» را تقویت کنیم | تعادل‌بخشی در زمینه بهره‌برداری درست از منابع طبیعی نیازمند بهره‌گیری از نیروهای دانشگاهی است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر احمد نوحه‌گر عضو هیات رئیسه دانشگاه تهران و استاد تمام دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، در همایش «منابع طبیعی، محیط زیست و مسئولیت اجتماعی» که همزمان با هفته منابع طبیعی در تالار امام خمینی (ره) دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، با تبریک ولادت قائم آل محمد(ص) حضرت مهدی(عج)، گفت: امروز ارتباط دانشگاه با جامعه ضعیف است. در حالی مرتب بحث ارتباط دانشگاه با صنعت را مطرح کرده‌ایم که ارتباط دانشگاه با سایر مراکز موجود در جامعه اعم از بخش‌های خدمات و کشاورزی هم خوب نیست. ما باید اصطلاح «ارتباط دانشگاه با جامعه» را تقویت کنیم که تقویت آن نیازمند استفاده از منابع انسانی است.

وی افزود: کشورمان سرشار از منابع مادی است؛ منتها استفاده از این منابع و رساندن آنها به سطحی از توسعه که کشور بتواند به سطحی از پایداری در حوزه‌های مختلف اعم از سلامت و بهداشت، آب، هوای پاک و آرامش پایدار دست پیدا کند، نیازمند منابع انسانی پیشرفته و توسعه یافته‌ای است که امروز در کشور و دانشگاه تهران بی‌نظیر است اما متاسفانه از این منابع انسانی بی‌نظیر، برای تعادل‌بخشی در زمینه بهره‌برداری درست از منابع طبیعی استفاده نشده است.

استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران ادامه داد: ما نیروی انسانی فرهیخته و توانمندی داریم که می‌توانیم در بحث مدیریت سواحل که دارای ظرفیت بی‌نظیری در کشور است استفاده کنیم؛ اما باید به این سوال پاسخ داده شود که چرا امروز سواحل ما رها است و چرا امروز مدیریت گیاهان دریایی ما مورد توجه قرار نمی‌گیرد؟

دکتر نوحه‌گر افزود: دلیل اصلی اینکه امروز کشور ما دچار چالش و بحران جدی در زمینه فرونشست است، این است که از منابع انسانی به درستی استفاده نکرده‌ایم. عدم رعایت بسیاری از الزامات و آستانه‌ها، کشور را به راحتی تا مرز شکنندگی در منابع طبیعی پیش برده است و فروپاشی اکوسیستم می‌تواند مقدمه بسیاری از بحران‌ها و چالش‌های موجود در جامعه باشد. مهاجرت به سمت شهرها و خالی شدن سکنه روستاها امنیت کشور ما را تهدید می‌کند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران تصریح کرد: توسعه پایدار محقق نمی‌شود مگر به بهره‌وری مطلوب در زمینه منابع آب و خاک و جنگل‌ها برسیم. برای دستیابی به توسعه پایدار و پایداری توسعه، باید به بهره‌وری مطلوب توجه کنیم و برای دستیابی به بهره‌وری مطلوب نیازمند توجه جدی به استفاده از منابع انسانی و اساتید دانشگاه‌ها و دانشجویان و بهره‌گیری از دیدگاه‌های ذی‌نفعان و مشارکت مردم داریم.

استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران در پایان گفت: کشوری که ۳۰ میلیون هکتار جنگل داشته است، به جرأت می‌توانیم بگوییم که امروز کمتر از ۱۴ میلیون هکتار جنگل دارد که این بسیار شکننده است برای کشوری که در شرایط اقلیمی خوبی به سر نمی‌برد. بنابراین برای اینکه کشوری سبز داشته باشیم که حتماً شرایط سبز بودن و سبز ماندن در آن مهیا است، باید به استفاده درست از منابع انسانی‌مان توجه داشته باشیم.

کلیدواژه‌ها: دکتر احمد نوحه‌گر همایش منابع طبیعی، محیط زیست و مسئولیت اجتماعی


( ۱ )

نظر شما :