بخش غدیر در موزه کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران راه‌اندازی شد

۱۴ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۷:۱۵ کد : ۳۲۸۴۱ اخبار اخبار پژوهشی خبر
تعداد بازدید:۳۶۹
همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی، بخش موزه غدیر کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، بخش موزه غدیر کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران با حضور دکتر مهدی فکور، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران و دکتر عبدالرضا سیف، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران افتتاح شد.

دکتر فکور با تاکید بر حمایت از انجام طرح‌های پژوهشی در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران گفت: ضمن اینکه دانشگاه از فعالیت‌های پژوهشی در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد حمایت می‌کند، باید موقوفات و عایدات موقوفات متعلق به کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه به کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد برگردد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به راه‌اندازی ویترین موزه غدیر خم افزود: راه‌اندازی این بخش یک نمونه برای ارائه و نمایش اسناد قدیمی و معتبر کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران است که می‌تواند مرجع خوبی برای محققان کشور باشد.

وی با تاکید بر جلب حمایت خیرین برای کمک به سامان‌دهی و تجهیز کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، گفت: اسناد موجود در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران یک گنجینه است. ما در تلاش هستیم با کمک و حمایت خیرین اقدامات لازم را برای سامان‌دهی، مرمت و نگهداشت این اسناد انجام دهیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران با بیان اینکه ساختمان کتابخانه مرکزی از ساختمان‌های مهم دانشگاه است که هم خود ساختمان و هم محتوای آن برای دانشگاه اهمیت دارد، افزود: به دلیل اهمیت و ارزش اسناد موجود در کتابخانه مرکزی، ما در قدم اول تجهیز و زیرساخت‌های آن از جمله سیستم اطفا حریق را در دستور کار قرار دادیم تا با آماده‌سازی زیرساخت‌ها و ایجاد شرایط مناسب، ساماندهی اسناد را نیز انجام دهیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر دیجیتال‌سازی اسناد موجود در کتابخانه تاکید کرد و گفت: ما تلاش داریم که بعد از ساماندهی اسناد موجود در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد، این اسناد را به صورت دیجیتال تبدیل و به محققان عرضه کنیم.

دکتر فاطمه ثقفی، رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران نیز در مراسم افتتاح بخش غدیر، گفت: در این بخش ماکت قدیمی‌ترین نسخه‌های خطی گرانبهای موجود در کتابخانه توسط بخش مرمت ساخته شده و در معرض نمایش قرار گرفت.

وی افزود: به منظور حفظ نسخ خطی از یک سو، و نمایش داشته‌های تاریخی دانشگاه از سوی دیگر، در یک کار هنرمندانه، ماکت نسخه‌های خطی توسط هنرمندان متخصص با ظرافتی بسیار زیاد در سطح خود نسخ ساخته و در ویترین موزه به نمایش درآمد تا هم کار هنرمندان معاصر بخش مرمت کتابخانه مرکزی رونمایی شود و هم یادگار نسخ خطی میراث غدیر از قرن هشتم هجری شمسی به نمایش گذاشته شود.

دکتر ثقفی گفت: از آثار موجود در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران در زمینه غدیر ،۶ اثر مهم و قدیمی برای نمایش در موزه انتخاب شدند که قدیمی‌ترین اثر مربوط به قرن هشتم هجری شمسی و مربوط به خطبه شقشقیه از نسخه خطی نهج‌البلاغه که در سال ۷۳۲ هجری قمری و در دوره ایلخانی کتابت شده است.

به گفته رئیس کتابخانه مرکزی علاوه بر اثر یاد شده، یک لوح فشرده از نسخه صوتی خطبه غدیر به زبان‌های فارسی و عربی، تهیه پرینت رنگی از نسخه مکاتبات غلامحسین غفاری با عنوان" تبریک عید سعید غدیر از غلامحسین غفاری به اتابک اعظم" و نسخه چاپ سنگی نیز در این ویترین به نمایش درآمده است.

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران گفت: آماده‌سازی ویترین غدیر حاصل تلاش همکاران کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد خانم‌ها فریده مداحی، مرجان صدیق، طاهره بزرگ زاده و فرشیده کونانی و آقایان محمد همتی و عباس توکلی است.

کلیدواژه‌ها: کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد غدیر دانشگاه تهران


( ۲ )

نظر شما :