با حضور وزیر علوم و رئیس دانشگاه تهران؛
باشگاه طلایهداران علم دانشگاه تهران افتتاح شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در آئین افتتاح باشگاه طلایهداران علم دانشگاه تهران که در سالن آمفیتئاتر مؤسسه الکتروشیمی در پردیس شمالی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: باشگاه طلایهداران علم دانشگاه تهران با هدف شناسایی و حمایت هدفمند از دانشمندانی تأسیس شد که در عرصه بینالمللی باعث افتخار بوده و زمینهساز کسب رتبههای بالا برای دانشگاه میشوند.
رئیس دانشگاه تهران در عین حال تصریح کرد: ایجاد باشگاه طلایهداران علم به این معنا نیست که بحث بینالمللیسازی و ارتقای جایگاه بینالمللی دانشگاه فقط منحصر به یک تعداد اعضای هیأت علمی خاص باشد. بلکه همه اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران باید به صورت همهجانبه در عرصههای مختلف پژوهشی، آموزشی، فرهنگی، بینالمللی و … مشارکت داشته باشند؛ چون اعتقاد داریم که دانشگاه تهران یک دانشگاه جامع است و اساتید هم باید به صورت جامعنگر کلیه فعالیتها را دنبال کنند.
وی استمرار روند بهبود جایگاه دانشگاه تهران در رتبهبندیهای معتبر و افزایش شتاب ارتقای رتبه دانشگاه تهران را یکی از نتایج مورد انتظار از تأسیس باشگاه طلایهداران علم عنوان کرد و اظهار داشت: اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران در همه حوزهها حرف برای گفتن دارند اما برخی در حوزه آموزش، برخی در عرصه پژوهش، عدهای در حوزه بینالملل و برخی نیز در فعالیتهای فرهنگی و ترویجی دانشگاه سرآمد هستند. بنابراین بنا داریم گرنتهای ویژه متناسب با حوزههای مختلف برای اساتید دانشگاه تهران تعریف کنیم؛ در حوزه فرهنگی نیز به دنبال تعریف گرفت ویژه فرهنگی هستیم.
دکتر مقیمی با اعلام اینکه شاخصهای تعیین اعضای باشگاه طلایهداران علم دانشگاه تهران به تصویب هیأت رئیسه دانشگاه رسیده است، از معدل میزان تولیدات و استنادات علمی اساتید در سه سال اخیر به عنوان یکی از این شاخصها نام برد.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه تاکید کرد: ۱۰۰ عضو باشگاه طلایهداران علم دانشگاه تهران به گونهای انتخاب شدهاند که همه کمیسیونهای تخصصی، رشتهها و حوزههای علم در این باشگاه دارای نماینده باشند. باشگاه طلایهداران علم بهانهای است تا به سرآمدان حوزههای مختلف علم بگوییم حواسمان به جایگاه شما است چراکه احترام به اساتید و سرآمدان را وظیفه خود میدانیم و به تأثیر آن در فزاینده شدن انگیزهها اعتقاد داریم.
وی از واریز گرنت اعضای باشگاه طلایهداران علم دانشگاه تهران در ابتدای هر سال خبر داد و گفت: سهمیه پست داک و جذب دانشجوی بینالمللی و سهمیههای مربوط به راهنمایی رسالههای دکتری، به صورت ویژه برای اعضای باشگاه طلایهداران علم دیده شده است. همچنین سالانه ۳.۵ میلیارد تومان برای حمایت از اعضای باشگاه اختصاص پیدا خواهد کرد.
دکتر مقیمی در ادامه به تشریح وضعیت دانشگاه تهران بر اساس تازهترین نتایج رتبهبندیها پرداخت و گفت: بر اساس جدیدترین نتایج نظام رتبهبندی «یو.اس.نیوز»، دانشگاه تهران با چندین پله ارتقا به رتبه ۳۲۹ دنیا دست پیدا کرد. در گذشته نیز دانشگاه تهران در این نظام رتبهبندی دارای رتبه نخست ملی بوده است که امسال ضمن حفظ جایگاه نخست ملی، با دانشگاه بعدی وزارت علوم در این رتبهبندی دارای ۲۶۹ پله فاصله است.
وی افزود: در رتبهبندی وبومتریکس نیز که برای اولین بار اتفاق افتاد، دانشگاه تهران برای اولین بار رتبه زیر ۳۰۰ یک دانشگاه ایرانی را کسب کرد.
رئیس دانشگاه تهران در پایان سخنان خود تاکید کرد که علاوه بر تلاش و برنامهریزی برای ارتقای جایگاه دانشگاه تهران در رتبهبندیهای بینالمللی، در زمینه جذب دانشجوی بینالملل، ایجاد شعبههای دانشگاه تهران در کشورهای هدف و ساماندهی تحقیقات و پژوهش مشترک با دانشگاههای خارجی دارای برنامه است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، رئیس دانشگاه تهران در ادامه این آئین، لوح عضویت دائم دکتر محمدعلی زلفیگل در باشگاه طلایهداران علم دانشگاه تهران را به ایشان اعطا کرد. به این ترتیب، دکتر زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اولین عضو دائم این باشگاه نام گرفت.
همچنین با حضور وزیر علوم، رئیس دانشگاه تهران و چهرههایی نظیر دکتر صبوری و دکتر گلابچی، از دکتر زهرا امام جمعه چهره شاخص حوزه علوم و صنایع غذایی، دکتر نوید مستوفی از مهندسی شیمی و دکتر مهدی مهرپویا از حوزه انرژی و سوخت قدردانی شد.
خبرمرتبط:
دکتر زلفیگل: تأسیس باشگاه طلایهداران علم دانشگاه تهران در راستای اولویت اول وزارت علوم است
نظر شما :