انتشار کتاب «آموزش عالی در ۲۰۴۰» با ترجمه استاد دانشکدگان فنی دانشگاه تهران
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از دانشکدگان فنی، این کتاب که نوشته «برث واندر ژوان» است، توسط دکتر مجتبی شریعتی نیاسر، با همکاری دکتر مرتضی ثقفی یزدی ترجمه و منتشر شده است.
رویکرد اصلی کتاب، بررسی آینده آموزشعالی و نوعی آیندهپژوهشی در عرصه علم و فناوری است. مؤلف در مقدمه کتاب با طرح این سوال که «آیا کشتی ما در حال غرقشدن است؟» آغاز به بررسی این موضوع میکند که آیا رویههای آموزش عالی فعلی در جهان، برای آینده نیز کارساز خواهد بود یا خیر؟
مؤلف در این کتاب از تغییرات ناگزیر پیش روی آموزش عالی در جهان، نقد سیستم دانشگاهی فعلی در ساختار و محتوا، رشد فناوریهای پیشرو جهانی و تأثیرگذاری قطعی آنها بر آموزش عالی، آموزش الکترونیکی و معیارهای ارزشی علم و دانش قدیم و جدید سخن گفته است و در پایان پرسیده است که با وجود این همه مسائل قطعی، آیا چیزی برای دانشگاه در دهههای پیش رو باقی خواهد ماند یا لازم است رویهها سریع و دقیق تغییر کند تا دانشگاه بتواند همچنان نهاد اثرگذار علمی و فناوری باقی بماند.
دکتر مجتبی شریعتی نیاسر، مترجم کتاب، مسئولیتهای مختلفی در آموزش عالی به عهده داشته است که از جمله میتوان به معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مسئولیت در تهیه اسناد ملی آموزش عالی ایران اشاره کرد. از این جهت، کتاب را میتوان متنی معتبر برای بررسی این حوزه برشمرد که توسط یک صاحبنظر در حوزه آموزش عالی ترجمه شده است.
کتاب «آموزش عالی در ۲۰۴۰، یک رویکرد جهانی» در ۱۸۵ صفحه توسط جهاد دانشگاهی منتشر شده است.
نظر شما :