رئیس دانشگاه تهران خبر داد:

مصوبه هیأت امنای دانشگاه تهران برای اعطای بورسیه تحصیلی به دانشجویان مستعد عراقی | نگاه‌مان به روابط ایران و عراق یک نگاه تمدنی و فرامرزی است

۲۱ شهریور ۱۴۰۱ | ۰۹:۲۰ کد : ۳۰۵۴۹ اخبار اخبار دانشجویی اخبار ستادی خبر
تعداد بازدید:۴۰۲
رئیس دانشگاه تهران در جریان سفر به عراق، از ایجاد بسترهای قانونی برای اعطای بورسیه تحصیلی به دانشجویان مستعد و ممتاز عراقی خبر داد و گفت: موضوع اعطای بورسیه به دانشجویان مستعد عراقی به تصویب هیأت امنای دانشگاه تهران رسیده و شرایط و مصادیق اعطای این بورسیه در یک کمیته ویژه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در جریان سفر به کشور عراق، در گفتگو با صدا و سیما در مورد فلسفه و آموزه‌های اربعین، گفت: یکی از نقاط عطف مهم تاریخ تمدن شیعه و اسلام ناب محمدی، رویداد پیاده‌‌روی اربعین است که به عنوان بزرگترین گردهمایی مذهبی در دنیا شناخته می‌شود و هیچ مشابهی در دنیا ندارد.

رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه یکی از بنیان‌های تمدن نوین اسلامی را می‌توانیم از طریق رویداد اربعین پیگیری کنیم، به تاکید بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بر شکل‌گیری امت واحده اسلامی اشاره کرد و گفت: یکی از زمینه‌های شکل‌گیری و تحکیم امت واحده اسلامی، رویداد پیاده‌روی اربعین است. ما به روابط ایران و عراق، یک نگاه تمدنی و فراتر از مرزها و ملیت‌ها داریم. اعتقاد داریم مراسم پیاده‌روی اربعین یک جلوه بسیار بارز برای شکل‌گیری امت واحده اسلامی و تمدن نوین اسلامی است.

وی با یادآوری اینکه امسال نزدیک ۳۰ هزار دانشجو به صورت کاروانی در پیاده‌روی اربعین شرکت می‌کنند، گفت: پیاده‌روی اربعین یک رویداد بسیار بزرگی است که همه آحاد ملت و دانشگاهیان می‌توانند به تناسب جایگاهی که در جامعه دارند از آن بهره ببرند. فکر می‌کنم مهمترین دستاوردی که پیاده‌روی اربعین بویژه برای دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه دارد این است که از مهمترین مؤلفه‌های این رویداد بزرگ که شامل یادگیری رفتارهای مدنی بسیار متعالی و تمرین تاب‌آوری اجتماعی است، الهام بگیرند.

استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: آموزه‌هایی که در مکتب پیاده‌روی اربعین حسینی وجود دارد شاید هیچ جایگزینی برای آن در هیچ مدرسه و مکتبی وجود ندارد. نوع برخوردهای دوستانه و مهمان‌نوازانه مردم عراق و همدلی که بین زائران وجود دارد درس‌های بسیار آموختنی در خود دارد.

وی با اشاره به اینکه این تجمع عظیم بر بستر و شرایط فعالیت‌های داوطلبانه و مشارکت مردم شکل می‌گیرد، تاکید کرد: اگر این اتفاقی که در رویداد پیاده‌روی اربعین می‌افتد را با فعالیت‌های سازمانی و دانشگاهی خود پیوند بزنیم، شاهد ارتقای خیلی از رفتارهای مدنی در سطح جامعه و محیط دانشگاهی خواهیم بود.

دکتر مقیمی افزود: بعد از برگزاری رویداد بزرگ پیاده‌روی اربعین، دانشگاهیان دانشگاه تهران در قالب برگزاری یک سوگواره، خاطرات و تجربیات خود در این سفر را به اشتراک می‌گذارند و امیدواریم در نتیجه آثار پیاده‌روی اربعین و بهره‌گیری از برکات این رویداد بزرگ، شاهد رشد رفتارهای معنوی، رفتارهای مدنی و مشارکت‌های داوطلبانه و فراگیر در بین گروه‌های مختلف باشیم.

کلید واژه ها: بورسیه تحصیلی دانشجویان عراقی دکتر سید محمد مقیمی سید محمد مقیمی دکتر مقیمی مقیمی


( ۴ )

نظر شما :