رییس دانشگاه تهران: باید نسلهای جدید را با ماهیت انقلاب اسلامی آشناتر کرد
رییس دانشگاه تهران، در دومین هماندیشی انقلاب اسلامی و تحولات منطقه، بر لزوم آشناسازی هرچه بیشتر نسلهای جدید با ماهیت انقلاب اسلامی تاکید کرد.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، دومین هماندیشی انقلاب اسلامی و تحولات منطقه با حضور بیش از ۳۰۰ تن از مدرسین درس ریشههای انقلاب اسلامی، به همت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه تهران و با همکاری معاونت فرهنگی و دانشکده معارف دانشگاه، روز سهشنبه، ششم بهمنماه در محل باشگاه دانشجویان اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.
دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران، در این هماندیشی ضمن ابراز مسرت از برگزاری این همایش گفت: «مبنای همه دروس در دانشگاه، علم است، اما برخی از دروس صرفاً کارکردی علمی دارند، در حالیکه برخی از دیگر دروس ضمن کارکرد علمی، از ویژگیهای دیگری نیز برخوردارند».
دکتر نیلی احمدآبادی از دروس علوم انسانی، از جمله ادبیات فارسی، به عنوان دروسی که میتوانند پایهی وحدت ملی و موجب ارتقای شان ملت باشند یاد کرد و افزود: «مثلا تدریس ادبیات فارسی، شناساندن و آموزش اشعار شاعران بزرگی چون مولوی، حافظ و سعدی، در کنار انتقال یک علم، انتقال یک احساس قوی و موثر نیز محسوب میشود».
رییس دانشگاه تهران دروسی مانند معارف و ریشههای انقلاب اسلامی را نیز جزو دروسی دانست که منتقلکنندهی یک احساس و پایهگذار وحدت ملی در کشور هستند و در ادامه تصریح کرد: «دروسی از این دست که حدود ده درصد از کل دروس دانشگاهی را تشکیل میدهند از همین منظر باید مورد توجه قرار گیرند».
دکتر محمود نیلی احمدآبادی کار تدریس این دروس را بسیار سخت عنوان کرد و افزود: «در مقایسه با سایر دروس، به دلایل مختلف، از جمله اینکه محتوای این دروس کاملاً باید در داخل کشور تامین شود و دیگر اینکه معمولاً این دروس جزو اولین دروسی هستند که برای دانشجویان ارایه میشوند، کار تدریس درسهایی مانند ریشههای انقلاب اسلامی بسیار سخت و حساس است و به همین علت باید توجه بیشتر و جدیتری به اینگونه درسها انجام شود.
رییس دانشگاه تهران با یادآوری این نکته که معمولاً دانشجویانی که وارد دانشگاه تهران میشوند جزو نخبهترین دانشجویان کشور هستند گفت: «شما اساتید محترم با دانشجویانی نخبه روبهرو هستید که از نظر ذهنی کاملاً فعال بوده و با یک ذهنیت فعال نسبت به مسایل اجتماعی و فرهنگی وارد دانشگاه شدهاند، لذا هرچه ارایه این دروس دقیقتر و علمیتر باشد، نتیجه بهتری حاصل خواهد شد و دانشجویان از کلاسهای مربوط به این دروس استفاده بیشتری خواهند کرد».
دکتر نیلی احمدآبادی در بخش دیگری از سخنان خود به خطر گسست نسلها در کشور اشاره کرد و افزود: «نسل حاضر و نسلهای آینده، خود انقلاب را تجربه نکردهاند و به همین خاطر شاید با بسیاری از مفاهیمی که برای نسلهای اول و دوم انقلاب آشنا هستند، مانوس نباشند. این موضوع کار شما را سخت میکند، چرا که باید به روشی علمی و قابل پذیرش، اصل انقلاب و ارزشهای آن را برای دانشجویانی تبیین کنید که تجربه شخصی از این رخداد مهم نداشتهاند».
رییس دانشگاه تهران در خاتمه سخنان خود، ضمن قدردانی از دستاندرکاران برگزاری این همایش، بهویژه دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران و نیز مهمانان و شرکتکنندگان در این همایش، آمادگی دانشگاه تهران را برای کمک به ارایهی هرچه بهتر درس ریشههای انقلاب اسلامی به دانشجویان اعلام کرد و برگزاری این همایش را فرصتی خوب برای استفاده از نظرات صاحبنظران این درس برای نیل به هدف یادشده ارزیابی نمود.
لازم به یادآوری است که در بخش اول این همایش در کنار تعدادی از استادان و مولفان کتابهای مربوط به درس ریشههای انقلاب اسلامی، عراقچی، معاون وزیر امورخارجه و مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات مربوط به برجام و شفیعی، معاون مطالعات راهبردی وزیر اطلاعات، نیز سخنانی ایراد کردند.
نظر شما :