مرکز تئاتر مولوی دانشگاه تهران، نماد هنر دانشگاهی کشور است

۲۹ دی ۱۳۹۴ | ۱۵:۰۸ کد : ۲۸۵۹ اخبار برگزیده
تعداد بازدید:۲۹۲۸

مرکز تئاتر مولوی دانشگاه تهران، شامگاه روز دوشنبه بیست‌و هشتم دی‌ماه، با حضور رییس و مسئولان دانشگاه تهران و جمعی از هنرمندان کشور بازگشایی شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، مرکز تئاتر مولوی دانشگاه تهران، پس از اتمام مراحل گسترده پروژه بهسازی، در مراسمی که با حضور رییس و مسئولان دانشگاه تهران، دانشجویان، استادان و هنرمندان کشور برگزار شد، فعالیت دوباره خود را آغاز کرد.

دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران، در آیین بازگشایی تالار مولوی، با اظهار خوشحالی از شروع به کار دوباره تالار مولوی گفت: «برای دانشگاه تهران به عنوان معتبرترین مرکز آموزشی، داشتن چنین امکاناتی از ضروریات است. هنر زبانی است که همه آن را متوجه می‌شوند و احتیاج به ترجمه ندارد و هر ملیت و قومی آن را درک می‌کند».

رئیس دانشگاه در ادامه افزود: «استفاده از هنر، از اهدافی است که مورد توجه دانشگاه است. در برنامه سوم این دانشگاه موضوع بین المللی شدن، کار آفرینی شدن دانشگاه و توجه به مسئولیت اجتماعی و حرفه‌ای دانشگاه نقش ویژه‌ای دارد. توسعه فعالیت‌های هنری دانشگاه تهران نیز در این راستا، جزو برنامه‌های اصلی دانشگاه است».

رییس دانشگاه تهران با اشاره به برنامه ریزی صورت گرفته برای بازسازی این تالار گفت: «برآورد سال گذشته برای بازسازی و بهسازی این مرکز، یک میلیارد و دویست میلیون تومان بود و برای من جای سوال بود که آیا می‌توانیم این مرکز را به موقع آماده کنیم یا خیر. در عمل نیز به دلیل نیاز به مقاوم سازی‌ مجموعه و کارهای فنی که مجبور شدیم انجام دهیم، زمان در نظر گرفته‌شده و هزینه‌های پیش‌بینی شده افزایش یافت؛ امّا خوشحالیم که با همه این مسایل، این مرکز ارزشمند هنری را، که نمادی برای فعالیت‌های هنر دانشگاهی کشور است، آماده بهره برداری مجدد کردیم».

دکتر نیلی احمدآبادی با اشاره به درخواست رضا کیانیان مبنی بر اینکه فضایی در تالار مولوی برای تمرین گروه‌های نمایشی دانشجویی اختصاص داده شود گفت: «دانشگاه پس از انجام بررسی‌های کارشناسی، محلی را برای این موضوع تدارک خواهد دید».

پیش از سخنان رییس دانشگاه، دکترمجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران نیز، در این مراسم ضمن توصیف تالار مولوی به عنوان میراث ارزنده تئا‌تر کشور گفت: «ما در دانشگاه تهران تلاش می‌کنیم در حوزه فرهنگ و هنر قدم‌هایی برداریم که پاسخ دهنده مطالبه‌های جدی از دانشگاه تهران محسوب می‌شود. دانشگاه تهران، تنها یک مرکز علمی نیست، بلکه یک مرکز بسیار مهم فرهنگی کشور به شمار می‌رود و بسیاری از اتفاق‌های مهم فرهنگی و تاریخی چند دهه اخیر کشور، در این دانشگاه رقم خورده است».

معاون فرهنگی دانشگاه در ادامه، به تشریح محورهای پنج‌گانه فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه تهران پرداخت و افزود: «بحث گسترش فضاهای فرهنگی در دانشگاه مورد توجه جدی است. با این تعداد دانشجو و کارمند دانشگاه تهران، بیش از این به فضاهای ورزشی و فرهنگی نیاز دارد و جای خوشحالی است که به زودی کلنگ مجتمع فرهنگی ورزشی دانشگاه با ۱۰ هزار متر مربع مساحت به زمین زده خواهد شد».

دکتر سرسنگی، افتتاح تالار مولوی را کمک به زیرساخت‌های تئاتری کشور ارزیابی کرد و گفت: «ایجاد چنین فضایی در دانشگاه تهران، یک پیام به همراه دارد و ‌آن اینکه دانشگاه تهران، به وعده خود برای گسترش فضاها و فعالیت‌های فرهنگی پایبند است. فضای هنری کشور، نباید فراموش کند که دانشگاه، این مجموعه را در فضای بسیار بد اقتصادی و بودجه‌ای بازسازی کرد و جز نمای بیرونی بنا، که از نظر میراث فرهنگی امکان تغییر آن نبود، کل مجموعه را نوسازی و بهسازی کرد و این یعنی اهمیت دادن بسیار زیاد به فعالیت فرهنگی».

در بخش دیگر این مراسم، محمدهادی عسگری، مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، با اشاره به اینکه حدود چهار دهه از زمانی که برای اولین بار نمایشی در تالار مولوی توسط مرحوم سمندریان اجرا شد می‌گذرد، گزارشی از روند بازسازی این مجموعه ارایه کرد.

وی با اشاره به اینکه در طول سال‌های گذشته تالار مولوی دچار فرسودگی شده بود و جوابگوی نیاز دانشجویان و فرهیختگان تئاتر کشور نبود افزود: «در این مجموعه اقدامات مختلفی در ابنیه و تجهیزات فنی انجام شده تا این مکان، به‌عنوان مرکز تئاتر دانشگاهی کشور، نقش کلیدی خود را ایفا کند».

دیگر سخنران مراسم بازگشایی تالار مولوی، دکتر فرهاد ناظرزاده کرمانی، مدرس دانشگاه و پژوهشگر بود.

ناظرزاده کرمانی تمدن ایران را پایه‌گذار عرفان دانست و گفت: «بر همین اساس، نام این سالن (تالار تئا‌تر مولوی) امکانی فراهم می‌کند که گونه‌ای از تئا‌تر عرفانی در آن شکل بگیرد که می‌تواند سهم ایران در تئا‌تر جهان باشد».

در بخش پایانی مراسم نیز، منشور اخلاقی مرکز تئا‌تر مولوی، توسط یکی از دانشجویان ممتاز دانشگاه تهران برای حاضران قرائت شد.

هم‌چنین تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه تهران و وزارت علوم، با حضور مسئولان فرهنگی دو طرف به امضا رسید که با امضای این تفاهم‌نامه، این مرکز به عنوان مرکز تئا‌تر دانشگاهی کشور فعالیت خواهد کرد و «دبیرخانه دایمی جشنواره تئا‌تر دانشگاهی» در تالار مولوی مستقر می‌شود.


( ۲ )

نظر شما :