توسعه همکاریهای فرهنگی دانشگاه تهران و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ۲۱ دی ماه ۱۳۹۴ با رییس دانشگاه تهران دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر ابوذر ابراهیمیترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به منظور تبادل اطلاعات و تجربیات و استفاده بهینه از توان و ظرفیتهای موجود و توسعه همکاریهای فی مابین، با دکتر محمود نیلیاحمدآبادی، رییس دانشگاه تهران دیدار و گفتوگو کرد.
دکتر نیلیاحمدآبادی، رییس دانشگاه تهران، در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضور رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دانشگاه تهران گفت: ظرفیتهای دانشگاه تهران و سازمان فرهنگ و ارتباطات میتواند در توسعه اقتصادی کشور نقش بسزایی داشته باشد، چرا که یکی از پایههای اصلی فعالیتهای اقتصادی، ارتباطات و داد و ستد بینالمللی است.
دکتر نیلی احمدآبادی در ادامه سخنان خود، ضمن اعلام آمادگی دانشگاه تهران برای تشکیل انجمن ویژه فارغالتحصیلان گفت: «با تشکیل این انجمن میتوان شاهد حضور نخبگان علمی در یک بستر و فضایی سازمانیافته بود که بالطبع میتواند در زمینه ارتقای سطح کیفی در تمامی سطوح و مبادلات دانشگاه تهران با دانشگاههای سراسر کشور مؤثر واقع شود».
رییس دانشگاه تهران، بر لزوم آموزش زبان فارسی در تمام نقاط دنیا تأکید کرد و گفت: «یکی از مزیتهایی که ما میتوانیم در سطح دنیا داشته باشیم، بحث آموزش زبان و ادبیات فارسی است. در این مسیر به دلیل اینکه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دارای سابقه مطلوبی است، میتوان آینده بسیار خوبی را در توسعه تعاملات علمی و فرهنگی دانشگاه تهران با سایر دانشگاههای خارج از کشور پیشبینی کرد».
وی ضمن تشریح فعالیتهای دانشگاه تهران در زمینه زبان فارسی گفت: «دانشگاه تهران از سابقه ۸۰ ساله در حوزه زبان فارسی برخوردار است و سالانه ۲۵۰ نفر در این رشته تحصیل میکنند که این ارقام با توجه به امکانات مطلوبی که این دانشگاه از آن برخوردار است، رو به افزایش خواهد بود».
دکترنیلی احمدآبادی براهمیت ایجاد حلقه ارتباطی میان دانشگاه تهران و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأکید کرد و گفت: «این دو مرکز میتوانند حلقه ارتباطی مؤثری برای یکدیگر باشند و به معرفی پیشرفتهای علمی و دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور بپردازند».
در ادامه دکتر ابراهیمیترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ضمن برشمردن اهمیت توسعه روابط فرهنگی ایران با سایر کشورها، گفت: «سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان مرکز دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران، معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی را به جهانیان دنبال میکند که این مهم از طریق اجرایی شدن تفاهمنامههای همکاری صورت میگیرد».
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن ابراز علاقهمندی خود به همکاری با دانشگاههای کشور اظهار کرد: «از آنجا که ایران توانسته به جایگاه علمی و فرهنگی توانمند و قابل ستایشی دست یابد، باید این ارزشهای فرهنگی و علمی را به صورت سازمانیافته و استراتژیک در خارج از کشور تعریف کنیم که یکی از مراکز مهم دراین عرصه دانشگاه تهران است».
وی مهمترین مشکلات دانشجویان خارجی را برقراری ارتباط با مراکز علمی و پژوهشی کشور دانست و گفت: «بیشتر دانشجویان برای برقراری ارتباط با مراکز دانشگاهی کشورمان دچار مشکل هستند، واین به این دلیل است که تبلیغات کافی از سوی این دانشگاهها در خارج از کشور صورت نمیگیرد».
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: «لازم است تا فعالیتهای مهم دانشگاه تهران در قالب انتشارات مناسب تهیه و برای توزیع در خارج از کشور به زبانهای دیگر ترجمه شود. همچنین، میتوان پایگاههای اینترنتی که به عنوان مرجع در اختیار دانشجویان خارجی قرار میگیرد را به روز رسانی کرد تا بحث تعامل روزافزون را در آیندهای نزدیک میان دانشجویان غیر ایرانی با دانشگاه تهران داشته باشیم».
ابراهیمیترکمان با اشاره به وجود فارغالتحصیلان و نخبگان دانشگاهی در خارج از کشور، پیشنهاد تشکیل یک مجمع از این مجموعه را داد و گفت: دانشگاه تهران برای همافزایی و هماهنگی میان فارغالتحصیلان دانشگاهی کشورمان که هماکنون در خارج از کشور به سر میبرند، میتواند مجمعی را به طور سالانه برگزار کند که این مهم باید از طریق زیرساختهای قانونی پایهگذاری شود».
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات به توسعه روابط فیمابین سازمان فرهنگ با دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: «با توجه به وجود بسترهای مناسب برای همکاری این سازمان و دانشگاه تهران، میتوان روند اجرایی برنامههای علمی در خارج از کشور را از طریق امضاء و انعقاد تفاهمنامههای همکاری فی مابین توسعه بخشید».
وی در ادامه سخنان خود به اعطای فرصتهای مطالعاتی، اعزام اساتید و حمایت از تأسیس کرسیهای دانشگاهی در خارج از کشور، برگزاری دورههای دانشافزایی ویژه اساتید، محققان و دانشجویان خارجی مقاطع دکتری و اعطای بورس تحصیلی به عنوان روشهای همکاری بیشتر اشاره کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: «سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی براساس نیاز مخاطبان در خارج از کشور، نسبت به هدایت و حمایت از نشر آثار ترجمهشده در خارج و تأمین دسترسی مخاطبان به این آثار اقدام میکند که این مهم باید بیش از پیش از طریق حلقه میان این سازمان و دانشگاه تهران توسعه یابد».
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پایان افزود: «ما به عنوان بازوی دانشگاه تهران میتوانیم بحث اجرای موافقتنامههای علمی و فرهنگی و همچنین، بورسیه شدن دانشجویان خارجی به ایران و بالعکس را پیگیری کنیم».
بنابراین گزارش، در این دیدار، دکتر سیداحمدرضا خضری، مشاور رییس و مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمدباقر قهرمانی، معاون روابط بینالملل دانشگاه تهران و همچنین عباس خامهیار، معاون بینالملل، قهرمان سلیمانی، معاون پژوهشی و آموزشی، محمدعلی ربانی، رییس مرکز مطالعات فرهنگی بینالمللی و جعفری ملک، رییس مرکز توسعه همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز حضور داشتند.
نظر شما :