رئیس دانشگاه تهران خبر داد:
اختیارات ستاد دانشگاه تهران در حوزه ۳۷ موضوع و فرآیند آموزشی به صف واگذار میشود / استقرار دانشبنیانها در فضاهای بلااستفاده دانشکدهها / حسابرسی داخلی در دانشگاه تهران ایجاد شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در اجلاس شورای معاونین اداری و مالی دانشکدههای دانشگاه تهران، مدیریت بهینه اموال، داراییها، امکانات و تجهیزات را از مأموریتهای مهم حوزه معاونت برنامهریزی و توسعه منابع دانشگاه در شرایط کمبود منابع مالی عنوان کرد و گفت: برای توسعه اماکن و تعمیر و تجهیز دانشکدهها و همچنین تجهیز آزمایشگاهها نیازسنجی شود تا در فرصت تابستان اقدام لازم در این حوزهها صورت گیرد.
رئیس دانشگاه تهران افزود: به عنوان مثال، تجهیزات آزمایشگاهی در دانشکدگان علوم خیلی قدیمی است. در دانشکدگان هنرهای زیبا و دانشکدههای زبانها و ادبیات خارجی، روانشناسی و علوم تربیتی، علوم اجتماعی و ادبیات و علوم انسانی با وجود توسعه کمی قابل توجهی که داشتهاند اما ظرفیت فضای فیزیکی آنها از ۲ تا ۳ دهه قبل تاکنون افزایشی نداشته است. همین موضوع، مانعی بر سر راه توسعه رشتهها، گرایشها و افزایش پذیرشها شده است.
وی با اشاره به اینکه سیاست آموزش ترکیبی (حضوری و الکترونیکی) از مهر ماه در دانشگاه تهران اجرا میشود، تصریح کرد: برخی دانشکدههای دانشگاه تهران فاقد امکانات و تجهیزات لازم برای اجرای مدل آموزش ترکیبی هستند؛ بنابراین لازم است تا نیازسنجی اولیه برای تجهیز لازم دانشکدهها در تابستان و آمادهسازی آنها برای آموزش ترکیبی صورت گیرد.
دکتر مقیمی در بخش دیگر سخنانش به برنامه گسترش استقرار واحدهای دانشبنیان و فناور در دانشکدههای دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: تحقق این برنامه مستلزم استفاده از ظرفیتهای موجود با نگاه کارآفرینانه است. در گام اول به دانشکدهها مأموریت داده میشود تا فضاها و ظرفیتهای فیزیکی بلااستفاده خود را برای استقرار دانشبنیانهای مرتبط با حوزه موضوعی خود آمادهسازی کنند.
رئیس دانشگاه تهران اظهار کرد: گسترش استقرار شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور در دانشگاه تهران در فضاهای پارک علم و فناوری، طرح توسعه و فضاهای بلااستفاده دانشکدهها انجام میشود.
دکتر مقیمی همچنین به موضوعات مدیریتی در دانشگاه تهران پرداخت و با اشاره به چهار لایه مدیریتی در دانشگاه شامل ستاد، دانشکدگان، دانشکدهها و گروهها، از اجرای اصلاحات ساختاری در دانشگاه و واگذاری بخشی از اختیارات ستاد به صف دانشگاه خبر داد و اظهار داشت: در حوزه آموزشی، ۳۷ موضوع، محور و فرآیند استخراج شده است که قابلیت واگذاری به دانشکدگان، دانشکدهها و گروهها (صف دانشگاه) را دارد.
وی از پیگیری دانشگاه تهران برای انجام اصلاحاتی در آئیننامه مدیریت دانشگاهها خبر داد و گفت: بر این اساس، رئیس دانشکدگان نقش قائممقامی رئیس دانشگاه را ایفا خواهند کرد. دانشگاه یک نهاد حرفهای است و باید به همه سطوح مدیریتی حتی در موضوعات مالی که دارای حساسیت زیادی است اعتماد کنیم.
استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران در عین حال، تعارض بین صف و ستاد را یک موضوع همیشگی و بخشی از ماهیت روابط صف و ستاد دانست و تاکید کرد: کارکرد ستاد باید تدوین استانداردها، تنظیم روابط و چارچوبها و نظارت بر درستی اجرای فرآیندها باشد. اجرای سیاستها هم در ید اختیار واحدهای صف است.
دکتر مقیمی در پایان از ایجاد حسابرسی داخلی در دانشگاه تهران در حوزههای حسابرسی رعایت قوانین و مقررات، حسابرسی مالی و حسابرسی عملکرد خبر داد و افزود: حسابرسی داخلی دانشگاه با نگاه پیشگیرانه، کمککننده و مشاور و با هدف نظارت قبل، حین و بعد از اجرای سیاستها و فرآیندها تعریف شده است. در معماری سازمانی به دنبال انجام ارزیابیهای دورهای به منظور رعایت سیاستها و استانداردها هستیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر احمد نوحهگر، معاون برنامهریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران نیز در این نشست از تشکیل اتاق فکر با حضور معاونان اداری و مالی دانشکدههای دانشگاه تهران به منظور بررسی مشکلات در حوزههای اداری، مالی و بودجه خبر داد.
دکتر غلامرضا کرمی معاون اجرایی و بودجه دانشکده مدیریت، رضا عزیزفر معاون مدیرکل امور مالی دانشکدگان فنی، سید حسن روحانی رئیس اداره حسابداری دانشکدگان هنرهای زیبا، علی زارعی رئیس اداره امور مالی دانشکدگان فارابی و شهروز خسروی رئیس اداره حسابداری معاونت پژوهش و فناوری با اهدای لوح با حضور رئیس دانشگاه تهران تقدیر شدند.
نظر شما :