رشته زبان و ادبیات چینی در دانشگاه تهران راه اندازی شد

تعداد بازدید:۳۹۳۸۳

مراسم گشایش رشته زبان و ادبیات چینی، صبح امروز، بیست و هشتم آذرماه با حضور رییس دانشگاه تهران، سفیر چین، مسئولان روابط بین‌الملل دانشگاه و مسئولان دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران، در این دانشکده برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، در آغاز این مراسم، دکتر مریم حق‌ روستا، رییس دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی، ضمن خیر مقدم، به چگونگی راه‌اندازی کرسی زبان چینی در این دانشکده پرداخت.

رییس دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۲ زبان خارجی در این دانشکده تدریس می‌شود که نُه زبان به صورت زبان‌اصلی و سه زبان دیگر نیز به صورت زبان دوم ارایه می‌شود، گفت: «این دانشکده در حوزه آموزش و ارایه زبان‌های مدرن در رتبه‌بندی QS، در بین ۸۰۰ دانشگاه رتبه بین ۲۵۱ تا ۳۰۰ را کسب کرده است که نشان‌دهنده کیفیت آموزش در این دانشکده است».

در ادامه این مراسم دکتر محمود نیلی‌ احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران، ضمن خیرمقدم به «پانگ سن»، سفیر جمهوری خلق چین در ایران، گفت: «تاریخ دو کشور ایران و چین، همواره بیانگر دوستی و همکاری بین دو کشور با تاریخ و تمدن طولانی است و وقتی تاریخ دوستی دو کشور ایران و چین را مرور می‌کنیم، هیچ خصومت و اتفاق ناگواری را بین دو کشور و ملت نمی‌بینیم و تاریخ، بیانگر دوستی و همکاری بین این دو تمدن قدیمی و تاریخی جهان است».

دکتر نیلی احمدآبادی افزود: «در رابطه ایران و چین، همیشه صحبت از دوستی بوده است و شاید تجارت جهانی به بیان امروزی آن، بین ایران و چین آغازشده و جاده ابریشم که به عنوان یک الگو و موضوع نوستالژیک در دنیا هم‌چنان مورد توجه بوده، نماد این رابطه بین دو کشور است».

رییس دانشگاه با اشاره به رابطه تجاری بین ایران و چین ادامه داد: «حجم سرمایه گذاری‌ها و مبادلات تجاری ایران و چین، یکی از بزرگ‌ترین مبادلات تجاری ایران با کشور خارجی است و این مبادلات از ۴۰۰ میلیون دلار به ۲۰ میلیارد دلار رسیده است و تلاش دو کشور این است که حجم این مبادلات به ۱۰۰ میلیارد دلار برسد».

دکتر نیلی احمدآبادی، با اشاره به وجود «موسسه کنفوسیوس» و راه‌اندازی رشته زبان و ادبیات چینی در دانشگاه تهران گفت: «مایه خرسندی ماست که دانشگاه تهران به‌عنوان معتبرترین دانشگاه ایران، بتواند در توسعه همکاری بین ایران و چین نقش موثری ایفا کند».

وی زبان را یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌ها در حوزه توسعه روابط دو کشور دانست و افزود: «معتقدیم که توسعه زبان چینی در ایران و زبان فارسی در چین، می‌تواند به توسعه مبادلات و همکاری‌ها بین دو کشور نیز کمک کند».

رییس دانشگاه تهران گفت: «وجود مرکز کنفوسیوس در دانشگاه تهران از سال ۲۰۰۹، دلیل دیگری است بر تعهد دو طرف برای توسعه همکاری‌ها و امیدواریم با تقویت پشتیبانی‌ها، همکاری‌ با دانشگاه‌های چین توسعه یابد».

دکتر نیلی احمدآبادی با اشاره به حجم بالای مبادلات بین ایران و چین گفت: «علی‌رغم همکار‌ی‌های اقتصادی گسترده، دو کشور در زمینه‌ همکاری علمی و پژوهشی بین دانشگاه‌های ایران و چین موفق نبوده‌اند و حجم فعالیت‌های علمی و پژوهشی بین دانشگاه‌های دو کشور، به‌هیچ‌وجه قابل‌مقایسه با سایر مبادلات نیست».

وی تصریح کرد: «شرط تداوم این ارتباطات، همکاری نزدیک فرهنگ‌ها و تبادل فرهیختگان دو کشور است و محدود کردن فعالیت‌ها، به ارتباطات تجاری کافی نیست و ارتباطات فرهنگی را توسعه نمی‌دهد».

رییس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه توسعه فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه در صدر برنامه‌های این دانشگاه قرار دارد، گفت: «بعد از توافق ایران با گروه ۱+۵، شاهد رشد فعالیت‌های دانشگاهی ایران، به‌ویژه دانشگاه تهران با دانشگاه‌های معتبر خارجی هستیم و امیدواریم بتوانیم همکاری بیشتری نیز با دانشگاه‌های چین داشته باشیم و با همکاری «موسسه کنفوسیوس»، همکاری با دانشگاه‌های چین را نیز افزایش دهیم».

پس از سخنان دکتر نیلی احمدآبادی، «پانگ سن»، سفیر جمهوری خلق چین در ایران، در سخنانی با ابراز خرسندی از راه اندازی زبان و ادبیات چینی در دانشگاه تهران، گفت: «تاسیس رشته زبان و ادبیات چینی و همچنین «موسسه کنفوسیوس» در دانشگاه تهران، رویداد مهمی در زمینه تبادلات فرهنگی ایران و چین است و مراسم امروز، باعث گسترش روابط ایران و چین شده و همکاری دوجانبه بین دو کشور را تقویت می‌کند».

سفیر چین در ادامه با اشاره به حجم تجارت بین ایران و چین اظهار کرد: «حجم تجارت بین دو کشور ایران و چین در سال گذشته به بیش از ۵۰ میلیارد دلار رسیده و هدف مشترک چین و ایران، افزایش این مبلغ به ۱۰۰ میلیارد دلار است. دو کشور ایران و چین، در زمینه‌های انرژی، زیرساخت‌ها و مخابرات همکاری وسیعی داشته‌اند و امیدواریم این همکاری در زمینه‌های فرهنگی نیز گسترش یابد».

سفیر چین در ادامه با اشاره به توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ گفت: «چین ازاین توافق بسیار خوشحال است و امیدوارم در فضای بین‌المللی خوبی که به وجود آمده، همکاری راهبردی ایران و چین افزایش یابد».

«پانگ سن» در پایان گفت: «امیدوارم موسسه کنفوسیوس دانشگاه تهران در ارتقاء سطح زبان چینی در ایران نقش هدایتی ایفاء کند».

گفتنی است آموزش زبان چینی در دانشگاه تهران، پیش از این با تاسیس «موسسه کنفوسیوس» در سال ۱۳۸۷ در دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران آغازشده بود و پس از تلاش‌های مسئولان این دانشکده و با موافقت وزارت علوم، این موضوع در قالب رشته در دانشگاه تهران راه‌اندازی شد که در سال تحصیلی جاری با پذیرش چهل‌ویک دانشجو در مقطع کارشناسی، کار خود را آغاز کرد».

کلیدواژه‌ها: مؤسسه کنفوسیوس دانشگاه تهران


( ۶۵ )

نظر شما :