نشست معاونان پژوهش و فناوری دانشگاههای منطقه یک کشور برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از معاونت پژوهش و فناوری، دکتر مهدی فکور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران ضمن خوشامدگویی و آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان، اظهار امیدواری کرد که اعضا با هم افزایی بتوانند از تمام ظرفیتهای شورا برای تحقق شعار سال "تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین" استفاده کرده و با همکاری یکدیگر در جهت برنامهریزی بهتر در زمینههای پژوهش و فناوری و کاهش هزینهها گام بردارند.
دکتر صالحی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز به تشریح برنامههای کلان معاونت پژوهشی وزارت عتف پرداخت و در خصوص مرجعیت علمی، اثربخشی پژوهشهای علمی، دیپلماسی علم و فناوری، استفاده بهینه از ظرفیتها و توانمندیهای کشور، افزایش اثربخشی و ماموریتگرایی در پژوهشهای علوم پایه و علوم انسانی و اهم اقدامات انجام شده در حوزه معاونت پژوهشی وزارت عتف مطالبی را مطرح کرد.
وی بر اهمیت نمایهسازی نشریات در پایگاههای معتبر مانند wos و Scopus، توسعه دوره پسادکتری و تأمین مالی آن، توسعه شبکه ملی آزمایشگاهی، ایجاد شبکه علمی کشور و استفاده از ظرفیتهای استانی تاکید کرد.
در ادامه این نشست، دکتر طالبی سرپرست دفتر سیاستگذاری، برنامهریزی و توسعه فناوری و نوآوری وزارت عتف در خصوص مأموریتهای معاونت فناوری و نوآوری، راهبردها و اقدامات انجام شده مباحثی را مطرح کرد.
وی راهبردهای این معاونت را حمایت از توسعه کارآفرینی و نوآوری، حمایت از توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری با محوریت پارکهای علم و فناوری، هدایت پژوهشگاهها به سمت پژوهشها و توسعه فناوریهای مسئلهمحور و تقاضامحور، شبکهسازی در زیستبوم نوآوری وزارت عتف و پیوند آن به بازیگران کلیدی ملی و بینالمللی، طراحی و پایش نظام ملی نوآوری با تمرکز بر زیستبوم نوآوری وزارت عتف برشمرد.
مهندس عمرانی، دبیر شورای تأمین منابع علمی وزارت عتف نیز در خصوص برنامه دانشگاههای منطقه یک کشور برای تداوم دسترسی و مالکیت پایگاههای اطلاعات علمی در سال ۱۴۰۱ توضیحاتی را ارائه و پیشنهاد کرد برای خرید اشتراک پایگاههای علمی استفاده از پروتکلهای چند کشوری روش مناسبی است.
دکتر پاکزاد معاون اجرایی دبیرخانه شورای علوم، تحقیقات و فناوری، گزارشی از طرحهای تحقیقاتی سامانه ساتع و مقدم کارشناس مسئول شاعا گزارشی در خصوص هزینه کرد بودجه شبکه آزمایشگاههای علمی ایران ارائه کردند.
دکتر سلطانیه نماینده آزمایشگاههای منطقه یک کشور نیز در خصوص برنامه اشتراک منابع و امکانات آزمایشگاهی دانشگاههای منطقه یک، طرح بحث کرد و گفت: برای کمک به دانشگاهها و مراکز برای ارزیابی خریدهای آزمایشگاهی دو اقدام مهم، ارزیابی دستگاهها و لوازم بارگذاری شده در سیستم توسط دانشگاهها و ارزیابی شرکتهای سازنده این تجهیزات انجام شده است.
در انتهای جلسه نیز اعضا به بیان دیدگاه و نظرات خود در خصوص مباحث مطرح شده پرداختند.
نظر شما :