دستگاه سورتر هوشمند پسته طراحی و ساخته شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، محمدرضا فرحناک مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: محصول سورتر جز صنایع تبدیلی محسوب میشود. در صنایع تبدیلی، محصولی که به مرحله قیمتگذاری رسیده است، با کمک دستگاهی به دو بخش ارزشمندتر و بخش با ارزش کمتر تقسیم میشود. در واقع با یک تبدیل و فرآیند ساده، ارزشافزودهای به کالا اضافه میشود و در نهایت آورده بیشتری برای تولیدکننده ایجاد خواهد شد.
فرحناک در تشریح ارزش پیشنهادی محصول سورتر، گفت: افزایش کیفیت، تناژ و سرعت از مشخصههای محصول سورتر است. با استفاده از این محصول میتوان استانداردهای غذایی را تضمین کرد و از زیر سوال رفتن اعتبار تولید صنعت کشاورزی کشور جلوگیری کرد.
این مدیرعامل شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، افزود: طراحی و تولید دستگاه سورتر را با تمرکز بر پسته به عنوان محصول مخصوص ایران شروع کردیم. در این دستگاه از هوش مصنوعی برای تفکیک و دستهبندی این دانه استفاده میشود.
وی با بیان اینکه دستگاه سورتر، قابلیت استفاده برای محصولات دیگر را نیز دارد، تاکید کرد: با استفاده از دستگاه سورتر، میتوان فرایند تفکیک و دستهبندی را دقیقتر و هوشمندانهتر انجام داد. ارائه خدمات مناسب به تولیدکننده و قیمت رقابتی از دیگر مزایای این دستگاه است.
فرحناک، بازار سورترهای هوشمند را یک بازار جدید دانست و گفت: این محصول در حال رشد بوده و به تازگی به بازار شناسانده شده است. خلق بازار جدیدی برای سورترهای هوشمند، تعیین میزان سهم از بازار این محصول را دشوار ساخته است.
وی افزود: فرایند و خروجی سورترهای رنگی موجود در بازار، با دستگاه سورتر هوشمند متفاوت است. سورترهای معمولی بر اساس رنگ و یا یک مشخصه ساده به تفکیک و دستهبندی میپردازند. اما سورترهای هوشمند این شرکت با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی، محصولات را برای تفکیک و دستهبندی تأیید میکند.
فرحناک با تاکید بر این نکته که تکنولوژیهای جدید باید برای مشتریان شرح داده شوند تا احساس نیاز در آنها بیدار شده و متوجه اهمیت محصول شوند، عنوان کرد: تولیدکنندگان محصولات کشاورزی و خشکبار و فعالان در حوزه سورتینگ دانهها از مشتریان سورتر هوشمند محسوب میشوند. قرار گرفتن این دانش در کنار صنعت کشاورزی میتواند به یک همافزایی بزرگ منجر شود.
وی با اشاره به تنوع در تولید انواع دستگاههای سورتر، گفت: در حال حاضر سورتر پسته به تجاریسازی رسیده و در بازار در دسترس است.
این فعال فناور، دریافت ایده اولیه طراحی و تولید سورتر پسته از سمت بازار را یک اتفاق خوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: همراهی یکی از تولیدکنندگان پسته در این مسیر، به شناسایی بهتر نیاز بازار، داشتن رشد ارگانیک برای شرکت و خلق همافزایی منجر شد.
فرحناک از وجود چالشهای متعدد به خصوص در مسیر رشد کسبوکار یاد کرد و افزود: چالشهای مسیر رشد کسبوکار، از جنس نیاز شرکت برای رشد است. نیاز به سرمایه، نیروی انسانی، نیاز به ایجاد بازار و تأمین فضای کار از جمله این چالشهاست.
وی استقرار در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران را یک حمایت دانست و گفت: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با ایفای نقش تسهیلگری و در اختیار قرار دادن فضای کارگاهی، به رشد شرکت کمک کرده است.
نظر شما :