رئیس دانشگاه تهران در نشست شورای دانشگاه مطرح کرد:
جزئیات افزایش اختیارات دانشکدهها و گروهها در دانشگاه تهران / استقلال پارک علم و فناوری در بازطراحی ساختار پژوهش و فناوری حفظ میشود / تأسیس دانشکده حکمرانی توسط کمیسیون دائمی هیأت امنا تصویب شد / پردیسهای خودگردان یکپارچه میشوند
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران پیش از ظهر امروز چهارشنبه اول دی ماه در نشست شورای دانشگاه تهران در محل تالار شهید سلیمانی دانشگاه تهران، درباره فلسفه اصلاح ساختار در دانشگاه تهران، گفت: لازم است بخشی از فعالیتها و تصمیمگیریهایی که هماکنون در ستاد دانشگاه انجام میشود، به دانشکدگان، دانشکدههای مستقل و گروههای آموزشی محول شود.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه ماموریتهایی از جنس سیاستگذاری، هدایتگری و رویکرد کلان دانشگاه در ستاد دانشگاه انجام میشوند، افزود: اولین مفروض در اصلاح ساختار دانشگاه این است که تا جای ممکن، اختیارات باید به سطوح عملیاتی دانشگاه واگذار شوند که مهمترین آنها گروههای علمی هستند.
مأموریتهای پارک علم و فناوری در همه اجزای دانشگاه جاری میشود
دکتر مقیمی درباره چارچوب کلی اصلاح ساختار در حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه تهران، اظهار کرد: لازم است در بحث ساختار حوزه پژوهش و فناوری به گونهای عمل شود که بتوانیم یک ساختار یکپارچه و در تعامل تنگاتنگ با همدیگر در حوزه پژوهش و فناوری رقم بزنیم و موضوع و ماهیت فعالیتهای پارک علموفناوری در داخل یکایک گروههای علمی دانشگاه جاری و ساری شود.
وی با تاکید بر اینکه «در بازطراحی ساختار پژوهش و فناوری دانشگاه تهران، استقلال پارک علم و فناوری حفظ میشود»، تصریح کرد: در این بازطراحی اینگونه عمل نمیشود که پارک علم و فناوری ذیل معاونت پژوهشی بیاید بلکه تلاش میشود تا رابطهای ارگانیک و پویا بین معاونت پژوهشی، پارک علم و فناوری، شرکتهای دانشبنیان، هستههای فناور و همه دانشکدهها شکل بگیرد.
رویکرد کلان در تغییر ساختار معاونت آموزشی دانشگاه تهران
رئیس دانشگاه تهران درباره تغییر ساختار در حوزه آموزشی نیز گفت: معاونت آموزشی دانشگاه نباید کار خدماتی انجام دهد بلکه شایسته است بر موضوعات کلان، آیندهپژوهی، سیاستگذاری و نظارت متمرکز شود. یکی از حوزههایی که باید بر روی آن کار و فکر کنیم، آمایش رشتهها بر اساس فضای بازار کار و نیاز صنعت و جامعه است.
وی افزود: در حوزه معاونت آموزشی، کنترل شدید ورودی و خروجی دانشگاه باید به دست حوزه سیاستگذاری و ستاد دانشگاه باشد و فرآیندهایی مانند رسیدگی به اعطای یک ترم فرصت تحصیلی برای یک دانشجو به دانشکدگان و دانشکدههای مستقل واگذار شود؛ چراکه واقعاً دانشکدهها اطلاعات دقیقتری از شرایط و وضعیت دانشجویان هستند.
یک گام تا عملیاتی شدن ایده راهاندازی دانشکده حکمرانی
رئیس دانشگاه تهران در بخش دیگر سخنانش با اشاره به راهاندازی دو دانشکده جدید «حکمرانی» و «گردشگری» در دانشگاه تهران، اظهار کرد: هدف از راهاندازی دانشکده حکمرانی، پرورش مدیرانی برای کشور است که هم در حوزه تخصصی و فنی خود تسلط داشته باشند و هم اصول و قواعد مدیریتی را بدانند.
وی افزود: پذیرش دانشجو در دانشکده حکمرانی در دو مقطع کارشناسیارشد و دکتری صورت میگیرد. علاوه بر در نظر گرفتن فضای لازم برای راهاندازی این دانشکده، تأسیس آن به تصویب کمیسیون دائمی هیأت امنای دانشگاه تهران رسیده و تصویب نهایی آن در دستور کار اولین جلسه هیأت امنای دانشگاه قرار دارد.
راهاندازی بینرشتهایهای گردشگری در دانشگاه تهران
دکتر مقیمی درباره راهاندازی دانشکده گردشگری نیز اظهار کرد: رشتههای مختلف بینرشتهای در حوزههای مدیریت، هتلداری، میراث فرهنگی، طبیعتگردی و گردشگری اعم از گردشگری مذهبی، گردشگری ورزشی، گردشگری سلامت، گردشگری کشاورزی و … در این دانشکده راهاندازی خواهند شد.
رئیس دانشگاه تهران در تشریح ضرورت راهاندازی دانشکده گردشگری، تاکید کرد: درآمدزایی از گردشگری باید جایگزین فروش نفت شود. ایران در حوزه ظرفیتهای میراثی، تنوع جغرافیایی، گردشگری و … از بسیاری کشورها جلوتر است اما از نظر صنعت گردشگری و درآمدزایی از آن دارای موقعیت مناسبی نیست. بنابراین در دانشکده گردشگری به دنبال آن هستیم که یک سامانی از نظر علمی و تربیت نیروی متخصص برای این حوزه ایجاد کنیم.
رعایت توازن اختیارات و مسئولیتها در بازنگری ساختار دانشگاه
وی از طرح و بررسی سناریوهای اصلاح ساختار دانشگاه تهران در جلسات متعدد هیئت منتخب شورای دانشگاه به عنوان بالاترین رکن مدیریتی شورای دانشگاه خبر داد و گفت: در اصلاح ساختار دانشگاه لازم است توازن اختیارات و مسئولیتها لحاظ شوند و ملاحظات صف دانشگاه در این تغییر ساختار بسیار دارای اهمیت است. جمعبندی تمامی نظرهای مشورتی درباره اصلاح ساختار نیز در هیئت منتخب شورای دانشگاه صورت میگیرد.
تشکیل کمیسیون تخصصی پردیسهای خودگردان
دکتر مقیمی از ایجاد یک کمیسیون تخصصی مشورتی جدید به کمیسیونهای ششگانه خبر داد و گفت: جنس کار پردیسهای خودگردان دانشگاه متفاوت است و لازم است بیش از این، نظرات آنها در تصمیمگیریهای دانشگاه لحاظ شود. برای منسجم و یکپارچه کردن پردیسهای خودگردان و بهمنظور مدیریت یکپارچه آنها، یک کمیسیون تخصصی مشورتی ویژه آنها تشکیل خواهد شد.
بازنگری فرآیند پذیرش دانشجوی غیرایرانی
دکتر مقیمی همچنین در جمع اعضای شورای دانشگاه تهران بر بازنگری در فرآیند پذیرش دانشجوی غیرایرانی تاکید کرد و گفت: فرآیند پذیرش دانشجوی غیرایرانی در دانشگاه تهران به گونهای بازطراحی شود که در پذیرش دانشجو هم بر روی استانداردهای علمی دانشگاه تهران محکم بایستیم و هم اینکه فرآیند پذیرش را تسهیل کنیم.
محدودیت طول دوره سردبیری مجلات علمی دانشگاه تهران لغو شد
رئیس دانشگاه تهران در بخش دیگر سخنانش از لغو برخی محدودیتهایی که در گذشته در زمینه طول دوره حضور اساتید در هیئت ممیزه دانشگاه و یا سردبیری مجلات علمی ایجاد شده بود خبر داد و گفت: در کارهای مدیریتی به مسائلی مانند گردش مدیریتی و همچنین جوانگرایی اعتقاد داریم اما در حوزههایی مانند هیأت ممیزه دانشگاه، حضور اساتید باسابقه و صاحب تجربه خیلی مهم و ضروری است. همچنین ایجاد محدودیت برای طول دوران سردبیری اساتید برجسته در مجلات علمی هم اصلاً منطقی به نظر نمیرسد.
دکتر مقیمی افزود: بر این اساس، محدودیتی که از گذشته ایجاد شده بود که اساتید فقط برای دو دوره بتوانند عضو هیئت ممیزه یا سردبیر مجلات علمی دانشگاه باشند، لغو شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، رئیس دانشگاه تهران در آغاز سخنانش با اشاره به پشت سرگذاشتن ۲۷ آذر ماه سالروز وحدت حوزه و دانشگاه، خطاب به اعضای شورای دانشگاه تهران گفت: رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، پیشنهادی جهت عضویت نمایندگان نهاد در هیئت رئیسه دانشکدگان به عنوان یک عضو رسمی هیئت رئیسه را مطرح کردند که به نظر میرسد به منظور پیوستگی و پیوند بیشتر ساختاری و همچنین بهرهگیری مناسبتر از ظرفیت این نهاد مهم در دانشگاه، لازم است سازوکارهای اجرای این پیشنهاد فراهم شود.
دکتر مقیمی همچنین بر بهرهگیری از ظرفیت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در زمینههایی نظیر تحول در علوم انسانی، اشاعه معنویت در دانشگاه، گسترش فعالیتهای فرهنگی، پاسخگویی به شبهات و … تاکید کرد.
نظر شما :