به همت متخصصان دانشگاه تهران؛

سیستم کنترل دستگاه پیشرفته استریل‌سازی اتاق‌های تمیز طراحی و ساخته شد

تعداد بازدید:۷۰۶
روابط عمومی دانشگاه تهران: سیستم کنترل دستگاه پیشرفته استریل‌سازی اتاق‌های تمیز، توسط متخصصان آزمایشگاه مهندسی مکاترونیک و مرکز نوآوری پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه تهران طراحی و ساخته شد.
سیستم کنترل دستگاه پیشرفته استریل‌سازی اتاق‌های تمیز طراحی و ساخته شد

بنا بر گزارش پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه، مهندس صادق سقط‌چیان، رئیس شعبه پارک علم و فناوری و سرپرست تیم طراحی و مهندسی معکوس آزمایشگاه مهندسی مکاترونیک پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه تهران، ضمن اعلام این خبر گفت: «امروزه دانش پزشکی تا حد زیادی وابسته به پیشرفت فناوری بوده و همزمان با آن رشد چشمگیری داشته است. یکی از عوامل مهم و حیاتی در این زمینه، حفظ ایمنی و سلامت افراد از عوامل باکتریایی، میکروبی، قارچی و غیره است و بهره‌گیری از روش‌های نوین و در عین حال بی‌خطر در این صنعت، بسیار مهم است».
وی افزود: «اتاق‌های تمیز در سال‌های اخیر از نظر تعداد، افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته‌اند. اتاق‌ها و فضاهای تمیز، در صنایع زیست فناوری و صنایع دارویی نوین از جمله سیستم‌های دارورسانی پیشرفته، بسیار پرکاربرد هستند. یکی از مشخصه‌های مرتبط با فضاهای تمیز، نفوذ آلودگی و استفاده از مواد ضدعفونی کننده برای رفع آلودگی است و یکی از روش‌های نوین و پر بازده به‌منظور استریل‌سازی اتاق‌ها و محفظه‌های خاص، استفاده از بخار هیدروژن پراکساید می‌باشد که توسط دستگاه‌های ویژه‌ای که تنها چند کشور معدود آن را تولید می‌کنند، انجام می‌شود».
مهندس سقط‌چیان با بیان اینکه یکی از شرکت‌های شاخص این حوزه، بایوکوئل انگلستان است، خاطرنشان کرد: «اخیرا محصول تولیدی این شرکت توسط متخصصان آزمایشگاه مهندسی مکاترونیک و مرکز نوآوری پردیس بین‌المللی کیش، مهندسی معکوس و سیستم کنترل آن به‌طور کامل با نمونه ایرانی جایگزین شده و پس از گذراندن آزمایش‌های بیولوژیکی، موفق به دریافت تاییدیه صحت عملکرد از آزمایش‌های بسیار دقیق شرکت همانندساز بافت کیش، شده است».
رئیس شعبه پارک علم و فناوری پردیس بین‌المللی کیش ادامه داد: «دستگاه بهسازی شده، اکنون در خط تولید شرکت قرار دارد و کمک شایانی به ظرفیت تولید آن کرده است. نکته جالب توجه اینجاست که این دستگاه، پیش از اعمال تغییرات سیستم کنترلی به‌منظور فعال‌سازی سیکل کاری، نیازمند محلول‌های تولید شده توسط همان شرکت انگلیسی بوده که با بررسی رمزینه هر ویال، مجوز فعال‌سازی را دریافت می‌کرد. صرف نظر از هزینه بالای تهیه هر ویال محلول و خروج ارز، در حال حاضر این دستگاه با سیستم کنترلی بومی قادر است با محلول‌های تولید شده از سوی تمامی شرکت‌ها عملکرد فعال داشته باشد و این انحصار خرید از شرکت انگلیسی نیز رفع شده است».
وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: «امکان ساخت این دستگاه برای اولین بار در کشور با قیمتی معادل ۳۰ درصد دستگاه‌های مشابه خارجی توسط این تیم وجود دارد و با توجه به فناوری بومی آن، می‌تواند برای نیازهای متفاوت کشور شامل بیمارستان‌ها، شرکت‌های داروسازی و شرکت‌های زیست فناوری، شخصی‌سازی شود».
گفتنی است؛ شرکت همانندساز بافت کیش از شرکت‌های هم‌پیمان مرکز نوآوری پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه تهران که در زمینه محصولات زیست ایمپلنت فعالیت دارد و در چهار گروه قلبی عروقی، تاندون، استخوانی و پوششی با رعایت استانداردهای جهانی تولید می‌کند، موفق به دریافت گواهینامه‌های FDA QSR 21 CFR820, ISO13485, ISO 9001, ISO14001 OHSAS 18001, از شرکت BSI و بعد از آن IMQ ایتالیا و همچنین دریافت مجوزهای تولید و صادرات از اداره کل تجهیزات پزشکی ایران در جهت تأیید کیفیت محصولات نیز شده است. این موفقیت، گام بلندی بر توانایی ساخت این دستگاه به‌صورت کاملاً بومی با تکیه بر دانش متخصصان داخلی است. وجود اتاق‌های تمیز کلاس ۱۰ در این مجموعه، نشان‌دهنده دقت و فناوری بالای این مجموعه است.
پارک علم و فناوری پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه تهران، امیدوار است با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری و نام‌گذاری سال ۱۴۰۰ (تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها)، به‌منظور رفع نیازهای کلیدی این صنعت در کشور در آینده‌ای نزدیک شاهد تولید این دستگاه به‌صورت کاملاً بومی باشد.

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۲


لینک دانلود فایل

کلیدواژه‌ها: پردیس بین‌المللی کیش مهندسی معکوس آزمایشگاه مهندسی مکاترونیک


( ۱ )

نظر شما :