رئیس دانشکده روان‌شناسی و علوم‌تربیتی؛

دوره MBA روان‌شناسی صنعتی و سازمانی در دانشگاه تهران برگزار می‌شود

۲۰ بهمن ۱۳۹۹ | ۰۸:۱۱ کد : ۱۴۸۵۵ اخبار اخبار برگزیده اخبار آموزشی
تعداد بازدید:۵۲۳۱
روابط عمومی دانشگاه تهران: رئیس دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی با بیان اینکه دوره MBA روان‌شناسی صنعتی و سازمانی با چنین برنامه و رویکردی برای نخستین بار است که برگزار می‌شود، گفت: «در این دوره، برنامه‌ها به گونه‌ای تدوین شده است تا هم نیازهای روان‌شناختی و هم رویکردهای منابع انسانی و مدیریتی را تشریح کند، چون این دو مسأله باید با یکدیگر تلفیق شوند تا بحث روان‌شناسی صنعتی و سازمانی شکل گیرد».

 دکتر الهه حجازی موغاری، رئیس دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی در گفت‌وگو با روابط عمومی دانشگاه تهران ضمن اعلام این خبر گفت: «در اوایل بهمن‌ماه ۱۳۹۸ در مورد انجام یک کار مشترک بین دانشکده‌ای، با دانشکده مدیریت مذاکراتی صورت گرفت و پیشنهاد برگزاری دوره MBA روان‌شناسی صنعتی و سازمانی مطرح شد. این ایده بسیار خوبی بود، به این دلیل که تا کنون چنین دوره‌ای در دانشگاه تهران برگزار نشده بود، به خصوص با برگزاری این دوره، پیوندی در مباحث مربوط به منابع انسانی بین رشته‌های روان‌شناسی و مدیریت ایجاد می‌شد».
وی افزود: «از این‌رو برنامه‌های مورد نیاز تنظیم و برای دفتر آموزش‌های آزاد دانشگاه ارسال شد که خوشبختانه توانستیم در این زمینه مجوزهای لازم را اخذ کنیم. منتهی، هدف ما بر این بود تا این کار به‌صورت رسمی بین دو دانشکده روان‌شناسی و مدیریت صورت گیرد، به همین دلیل توانستیم در مرداد ماه سال جاری تفاهم‌‌نامه‌ای را با دانشکده مدیریت منعقد کنیم که یکی از مفاد آن برگزاری دوره MBA روان‌شناسی صنعتی و سازمانی بود. شاید بتوان گفت این برای نخستین بار است که در دانشگاه تهران و به‌ویژه در کمیسیون علوم اجتماعی و رفتاری، جهت تحقق فعالیت‌های علمی تفاهم‌نامه‌ای بین دو دانشکده منعقد شده است».
دکتر حجازی موغاری در ادامه به تبیین نحوه برگزاری و راه‌اندازی این دوره پرداخت و خاطرنشان کرد: «پس از انجام مقدمات اولیه برای برگزاری این دوره‌، فعالیت و اقدامات لازم برای جذب دانش‌پذیر آغاز شد. با توجه به اینکه دوره‌های MBA به‌گونه‌ای کاربردی هستند، هدف خود را بر این رویکرد نهادیم تا اشخاصی را که در صنایع و شرکت‌های مختلف شاغل هستند را به‌عنوان دانش‌پذیر جذب کنیم. خوشبختانه این موضوع محقق شد و بعد از بررسی پرونده داوطلبان، توانستیم ۲۵ داوطلب واجد شرایط را انتخاب کنیم که در یک جلسه‌ای با حضور هفده نفر از آنان برنامه‌های دوره ارائه و استادان معرفی شدند. امیدوارم در اسفندماه سال جاری بتوانیم کلاس‌های مربوط را نیز برگزار کنیم».
رئیس دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی با بیان اینکه دوره MBA روان‌شناسی صنعتی و سازمانی با چنین برنامه و رویکری برای نخستین بار است که برگزار می‌شود، اظهار کرد: «این دوره ممکن است توسط سازمان‌ها و یا ارگان‌های دیگر هم برگزار شود، لذا ما در دانشگاه تهران آن را به‌صورت رسمی و تحت نظارت سیستم آموزش عالی و در مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری برگزار می‌کنیم که رویکردهای علمی خاص خود را دارد. در بحث صنعت نیز شاید دوره‌های روان‌شناسی در بخش‌های منابع انسانی برگزار شده باشد، اما با توجه به برنامه‌های تدوین شده، می‌توان اظهار کرد این نخستین دوره‌ای است که با چنین رویکردی و با ارائه گواهی دانشگاه تهران به دانش‌پذیران راه‌اندازی شده است».
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید دوباره بر کاربردی بودن این دوره عنوان کرد: «در اغلب دوره‌های دانشگاه تهران، مسائل نظری مطرح می‌شود، اما در این دوره از ابتدا بحث‌های کاربردی مورد توجه است. به طور مثال یک مدیر منابع انسانی باید چه رویکردی اتخاذ کند تا کارمندان و کارکنان مجموعه در بهترین شرایط قرار گیرند، یعنی یک مدیر باید بتواند در زمینه مدیریت منابع انسانی و در مباحث مربوط به روان‌شناسی شناخت لازم را کسب کند».
دکتر حجازی موغاری با تشریح زمینه‌های کاربردی برگزاری دوره MBA روان‌شناسی صنعتی و سازمانی بیان کرد: «دانش‌پذیران این دوره‌، باید به حدی توانمند شوند که بتوانند فعالیت‌هایی در زمینه‌های مختلف چون برگزاری آزمون‌های شخصیتی را انجام دهند و بحث‌های ارتباط انسانی را نیز به خوبی فرا گیرند. همچنین بتوانند در بحث‌های منابع انسانی احاطه کامل بر روی موقعیت‌ها و شرایط داشته باشند. می‌توان گفت این نخستین دوره‌ای است که بدین محتوا و با یک رویکرد علمی کاربردی تدوین شده است . واحدها و برنامه‌هایی که در این دوره لحاظ شده در آموزش‌های مشابه دیگر ارائه نمی‌شود و استادانی که این درس‌ها را تدریس خواهند کرد نیز در زمینه‌های تخصصی خود از تبحر و دانش لازم برخوردار هستند».
رئیس دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی خاطرنشان کرد: «برای اینکه دانش‌پذیران بتوانند از برنامه‌های ارائه شده بهتر بهره‌مند شوند، نیازمند آن است که یک زمینه ذهنی را درباره مطالب ارائه شده داشته باشند. از این‌رو در این دوره فقط فارغ‌التحصیلان رشته‌های روان‌شناسی، تمامی گرایش‌های مدیریت، جامعه‌شناسی و مهندسی صنایع می‌توانند شرکت کنند. یعنی دانش‌پذیران باید پیش‌زمینه‌های لازم را داشته باشند و دوره‌های MBA روان‌شناسی صنعتی و سازمانی این امکان را برای آنان فراهم می‌کند تا بتوانند بحث‌های نظری را به کاربرد تبدیل کنند».
وی با اظهار اینکه این دوره ۲۴۰ ساعت است و ۱۰ ساعت آن نیز برای پروژه در نظر گرفته شده است، گفت: «دانش‌پذیر حتماً باید یک پروژه را در داخل سازمان خود انجام دهد، بنابراین زمان این دوره شاید حدود یکسال تحصیلی به طول انجامد. درس‌های دوره‌های MBA روان‌شناسی صنعتی و سازمانی ترکیبی است و برای هر یک از رشته‌های روان‌شناسی و مدیریت هشت درس در نظر گرفته شده است . برای ارائه این درس‌ها تقسیم کار صورت گرفته، بدین‌صورت که درس‌های مربوط به روان‌شناسی توسط استادان دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی و درس‌های مدیریتی را نیز استادان دانشکده مدیریت تدریس خواهند کرد. ولی پیشنهاد ما این است که در جریان دوره از استادانی که در این زمینه‌ها موفق بوده‌اند و در ارتباط با جامعه و صنعت عملکرد مثبتی داشته‌اند، برای همکاری دعوت به‌عمل آید».
دکتر حجازی موغاری با اشاره به تلاش جهت برگزاری موفق این دوره به‌عنوان نخستین دوره روان‌شناسی صنعتی و سازمانی در دانشگاه تهران افزود: «این نخستین دوره با این عنوان است که در دانشگاه تهران برگزار می‌شود، به همین دلیل برای ما خیلی اهمیت دارد و برای موفق بودن آن تلاش داریم تا از بهترین تخصص‌ها در زمینه روان‌شناسی و مدیریت بهره‌مند شویم . همچنین در نظر داریم، اگر در برگزاری MBA روان‌شناسی صنعتی و سازمانی موفق بودیم دوره DBA آن را نیز برگزار کنیم. در رشته‌های روان‌شناسی تقاضا برای بحث‌های شناختی زیاد است و امیدواریم که بتوانیم یک دوره MBA در زمینه روانشناسی شناختی نیز ارائه دهیم که البته ساز و کارهای خود را خواهد داشت و این برنامه در دست بررسی است».
رئیس دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی با تأکید اینکه عملکرد ما در برگزاری این دوره‌ها، بیشتر تقاضا محور است، بیان کرد: «در دوره‌های آموزش‌های آزاد به‌ویژه مباحث روان‌شناسی تقاضا محور بودن باید مورد توجه قرار گیرد تا بتواند دانش‌پذیر را جذب کند. برگزاری دوره‌های تکراری دیگر مورد استقبال نیست، البته در حال حاضر این دوره‌ها دیگر به‌صورت کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌شوند، اگر تقاضا برای برگزاری دوره‌های بلند مدت دریافت کنیم، برای طراحی آنها حتماً اقدام‌های لازم انجام خواهد گرفت».
وی تصریح کرد: «در بحث سازمان‌ها تعلق و هویت سازمانی خیلی اهمیت دارد و در دوره‌های رسمی به این مسأله زیاد پرداخته نمی‌‌شود، اما چون می‌دانیم یکی از مسائل عمده‌ای که منجر می‌شود تا عملکرد کارکنان در سازمان‌ها بهتر شود، تعلق سازمانی و هویت حرفه‌ای است، مبنای یکی از درس‌های ارائه شده در دوره را این موضوع قرار داده‌ایم. نحوه ارائه درس‌ها دراین دوره‌، به مسائلی باز می‌گردد که در یک سازمان و یا نهاد مطرح است و تمامی درس‌ها با این رویکرد نوشته و ارائه می‌شوند. ما نمی‌خواهیم بحث‌های نظری را برای افرادی مطرح کنیم که سال‌هاست در یک حوزه مشغول به کار هستند، هدف دوره‌های آموزش آزاد به خصوص بحث روان‌شناسی صنعتی و سازمانی این است که حل مسأله کند».
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: «پیشنهاد من این است که همچون تفاهم‌نامه منعقده بین دانشکده‌های روان‌شناسی و علوم تربیتی و مدیریت، دیگر دانشکده‌ها و پردیس‌های دانشگاه نیز برای برگزاری دوره‌های مشترک و بهره‌مندی از توانمندی‌های متقابل چنین تفاهم‌نامه‌هایی را منعقد کنند که این رویکرد هم برای دانش‌پذیران و هم دانشکده‌ها ثمرات مثبت و مؤثری را همراه خواهد داشت».

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۲

کلیدواژه‌ها: MBA روان‌شناسی صنعتی و سازمانی دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی منابع انسانی و مدیریتی دانشکده مدیریت هویت سازمانی هویت حرفه‌ای برگزاری دوره‌های مشترک


( ۸ )

نظر شما :