در سی‌امین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور

رئیس دانشگاه تهران: تنوع‌بخشی به منابع مالی دانشگاه‌ها باید مورد توجه قرار گیرد

۰۴ دی ۱۳۹۹ | ۱۳:۴۷ کد : ۱۴۱۰۳ اخبار اخبار برگزیده اخبار رویدادها
تعداد بازدید:۲۹۷۷
روابط عمومی دانشگاه تهران: دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه تنوع‌بخشی به منابع مالی دانشگاه‌ها از امکانات متعددی که وجود دارد باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: دانشگاه‌ها باید در خصوص تحلیل وضعیت و ارائه راهکارهای مختلفی که می‌تواند اعتبارات را به طور مستقیم و منابع را به‌صورت غیر مستقیم افزایش دهد همفکری و همکاری کنند».

در آئین افتتاحیه سی‌امین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور که صبح امروز به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی با موضوع بررسی بودجه سال ۱۴۰۰ دانشگاه‌ها برگزار شد، دکتر محمود نیلی احمد آبادی، رئیس دانشگاه تهران و رئیس اجلاس گفت: «از دانشگاه شهید بهشتی برای میزبانی و هماهنگی برگزاری این اجلاس تشکر می‌کنم. خشنودیم که توانسته‌ایم این نشست‌ها را به‌صورت پیوسته برگزار کنیم و البته این رویکرد مهم به همت همه رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور صورت گرفته است. باید گفت هم اکنون این اجلاس به‌عنوان یک نشست معتبر در سطح کشور پذیرفته شده است و برکات بسیاری را به همراه داشته، قطعاً در آینده هم این هم‌اندیشی بسیار مؤثر خواهد بود».
وی با اشاره به دستور جلسه سی‌امین اجلاس با موضوع بررسی بودجه دانشگاه‌های بزرگ خاطرنشان کرد: «در این نشست، بودجه مهمترین بحث خواهد بود که با حضور نمایندگان مجلس به آن پرداخته می‌شود. در حال حاضر وضعیت بودجه همه دانشگاه‌ها مشخص است، به گونه‌ای که همه در این زمینه با فشار مواجه هستند. بر این اساس، ظرفیت بودجه در سال جاری و آینده باید مورد بررسی قرار بگیرد. با توجه به بودجه پیش‌بینی شده برای دانشگاه‌ها باید گفت اعداد کسری بودجه بسیار زیاد است».
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه ظرفیت بودجه دانشگاه‌ها محدود است، بر تحقق راهکارهای ابتکاری جهت تأمین بودجه تأکید کرد و افزود: «باید در این بحث‌ها به دو مقوله پرداخته شود: یکی موضوعاتی که به طور مستقیم با نقدینگی و افزایش اعتبار در ارتباط هستند و دیگری راهکارهای غیر مستقیم جذب بودجه».
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: «پس یکی اعتبارات مستقیم است و دیگری منابع و استفاده از ظرفیت‌ها و امکاناتی که لزوماً نقدینگی نیست، ولی برای دانشگاه‌ها می‌تواند کسب ثروت به همراه آورد. در این زمینه می‌توان به بحث اجازه وام از بانک‌ها معادل درآمد اختصاصی بانک‌ها، اعتبارات صندوق رفاهی دانشجویی و اخذ اعتبار از معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد».
رئیس دانشگاه تهران، ادامه داد: «یکی از بزرگترین مشکلات و دغدغه‌های ما هزینه‌هایی است که بابت تغذیه و مسکن دانشجویان پرداخته می‌شود. کل مطلق بودجه ما با فاصله زیادی از دانشگاه‌های معتبر دنیا قرار گرفته است و یکی از مسائلی که باعث عقب ماندن دانشگاه‌های کشور در بحث بودجه شده، هزینه‌های بسیاری است که بابت خوابگاه و تغذیه پرداخت می‌شود. اگر دولت بار هزینه مسکن و تغذیه را از عهده دانشگاه‌ها بردارد و در قالب تسهیلات و یا هر زمینه دیگری این هزینه‌ها را بتواند تأمین کند، کمک قابل توجهی به دانشگاه‌ها خواهد شد».
دکتر نیلی احمدآبادی، در پایان تزریق پول از طریق پشتیبانی فعالیت‌های علمی و پژوهشی را یکی دیگر از راهکارهای کمک به تأمین بودجه دانشگاه‌ها برشمرد و گفت: «مدتی است که پیگیر گشایش صندوق پژوهش و فناوری وزارت علوم هستیم تا این اعتبار بتواند به انجام رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها کمک کند. اگر به فرض اینکه ۱۰ تا ۲۰ درصد این اعتبار در دانشگاه‌ها تحت عنوان پشتیبانی رساله‌ها و پایان نامه‌ها در نظر گرفته شود، یقیناً عدد خوبی خواهد شد».
در سی‌امین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور، رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، معاون اداری و مالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور حضور داشتند.

 

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۲

کلید واژه ها: اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور بودجه سال ۱۴۰۰ دانشگاه‌ها تأمین بودجه نقدینگی افزایش اعتبار هزینه مسکن و تغذیه پشتیبانی فعالیت‌های علمی و پژوهشی صندوق پژوهش و فناوری اجلاس


( ۵ )

نظر شما :