در چهارمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان
رئیس هیأت مدیره بنیاد حامیان دانشگاه: ایجاد انگیزه و امید در جوانان از اهداف مهم این جشنواره است
در اختتامیه چهارمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان که ۹ آبان ماه با همکاری بنیاد حامیان دانشگاه تهران و بنیاد نیکوکاری جمیلی برگزار شد، دکتر محمود کمرهای، رئیس جشنواره و رئیس هیأت مدیره بنیاد حامیان دانشگاه، گفت: «این دوره از جشنواره به دلیل شرایط و بحران بیماری کرونا بهصورت مجازی برگزار میشود. از بنیاد نیکوکاری جمیلی برای راهاندازی این جشنواره قدردانی میکنم، خوشبختانه در چهارمین دوره از جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، دبیرخانه دائمی جشنواره نیز تشکیل شده است».
وی با توصیف جوانان بهعنوان باارزشترین نیروی انسانی خاطرنشان کرد: «امیدوارم این جشنواره، با قدرت و قوت بیشتری ادامه پیدا کند و به اهدافی که دارد دست یابد. لازم میدانم از چند منظر به این جشنواره بپردازم، شاید مهمترین نکتهای که همه به آن واقف هستیم و دنیا به آن باور دارد این است که در جهان منبعی بالاتر و با ارزشتر از نیروی انسانی وجود ندارد و البته ارزشمندترین نیروی انسانی جوانان هستند».
دکتر کمرهای افزود: «بنابراین هدف این جشنواره که اندیشمندان و دانشمندان جوان را مورد حمایت قرار میدهد این است تا از ایدههای جوانان هم برای توسعه و پیشرفت کشور و هم در جامعه جهانی بهصورت بهینه استفاده کند».
رئیس هیأت مدیره بنیاد حامیان دانشگاه تصریح کرد: «شاید بنیاد نیکوکاری جمیلی اولین مجموعهای نباشد که بحث حمایت از جوانان را مورد توجه قرار داده است، بلکه نهادها و سازمانهایی چون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان نیز در این راستا فعالیتهایی داشتهاند و قراردادهایی هم در این زمینه وجود دارد. اما در این جشنواره حمایت از جوانان ایدهپرداز و خلاق توسط بخش خصوصی و آن هم نه بخش خصوصی که از جنبه اقتصادی و ارزش افزوده مادی به آن بپردازد، بلکه از جانب بخش خصوصی در بعد خیرین و نیکوکاری مورد توجه قرار گرفته است».
به گفته وی اهداف این دو بنیاد در حمایت از جوانان و اندیشمندان به هیچ عنوان قصد انتفاعی نیست بلکه ارزش افزوده برای صاحبان ایده است. اگر جوانان مورد تشویق و حمایت قرار بگیرند، آنان برای فعالیت در داخل کشور امیدوارتر خواهند بود و میتوانند نقش سازندهای را در آینده کشور ایفا کنند.
دکتر کمرهای تأکید کرد: «عملاً جوانان باید بتوانند علاوه بر کسب علم و دانش در تخصصهای مختلف، در اکوسیستمهای فناوری و اقتصادی کشور نیز وارد شوند. سیستمهای آموزشی ما خیلی به مسأله کارآفرینی و کسب و کار نمیپردازند، سختترین درسها در محیطهای دانشگاهی پیگیری و آموزش داده میشود و در این زمینه استادان و دانشجویان زحمات زیادی تقبل میکنند، اما به قسمت اصلی مسأله و اینکه چگونه علم را به کاربرد و کسب و کار تبدیل کنیم و آن را به صحنه جامعه و تولید بیاوریم توجه چندانی نمیشود».
رئیس هیأت مدیره بنیاد حامیان دانشگاه، ادامه داد: «جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، کمک میکند تا این ایده تقویت شود و بتوانیم جوانان علاقهمند و خلاق را در اکوسیستم کارآفرینی وارد کنیم که نهایتاً این امر منجر به توسعه کشور خواهد شد و جایگاه علمی، صنعتی و اقتصادی کشور در جهان ارتقا پیدا خواهد کرد و این برای همه ما بهعنوان یک ضرورت وظیفهای است که باید محقق شود».
دکتر کمرهای، در ادامه سخنان خود اظهار کرد: «در بسیاری از جشنوارهها به برگزیدگان جوایز نقدی اهدا میشود، البته این هم روش خوبی است، اما اینکه صرفاً جوایز نقدی به برگزیدگان اعطا شود با اهداف این جشنواره خیلی تطابق ندارد. به همین دلیل به برگزیدگان، بخشی از جوایز بهصورت نقدی پرداخت میشود و قسمت بیشتر اعتبار مالی پیشبینی شده، برای حمایت از پیشبردن و توسعه ایدههای مطرح شده در نظر گرفته شده است».
وی با عنوان اینکه این جشنواره، در بین جوانان اندیشمند و توانمند توانسته به جایگاه مطلوبی دست یابد و ایجاد اعتماد کند، افزود: «اعتماد به این لحاظ که وقتی صاحب ایدهای آن را به جشنواره اعلام میکند، نگرانی آن را ندارد که ایده مطرح شده مورد سوءاستفاده قرار بگیرد و با کمال اطمینان ایدههای خود را در اختیار جشنواره قرار میدهند و این ایدهها به خوبی حمایت و حفاظت میشوند».
رئیس هیأت مدیره بنیاد حامیان دانشگاه، حمایت بنیاد نیکوکاری جمیلی از برگزیدگان را مهم برشمرد و گفت: «این حمایت باعث میشود انگیزه بیشتری برای پیشبرد اهداف در جوانان ایجاد شود و بتوانند ایدههای خود را به محصول تبدیل کنند. بحث ایجاد اشتغال یکی از دستاوردهای این جشنواره است، اما از آن مهمتر ایجاد انگیزه و امید در جوانان است. در جشنواره اول ۴۲۱ ایده، در جشنواره دوم ۶۳۷ ایده، در جشنواره سوم ۳۱۶ ایده و در جشنواره چهارم ۴۱۱ ایده از طریق دبیرخانه جشنواره دریافت شده و مورد ارزیابی قرار گرفته است».
دکتر کمرهای، در پایان سخنان خود ضمن قدردانی از بنیاد نیکوکاری جمیلی، حضور مسئولان دانشگاهی در این جشنواره را بیانگر حمایت جامعه علمی دانشگاهی کشور از جشنواره دانست و ابراز امیدواری کرد که جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، بتواند بیش از گذشته توسعه پیدا کند.
نظر شما :