رییس دانشگاه تهران در جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان:
ایدههای خلّاق باید در اکوسیستم های علمی همچون مراکز نوآوری و فناوری، شبکهها و پارکهای علم و فناوری حمایت شوند
در اختتامیه چهارمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان که ۹ آبان ماه با همکاری بنیاد حامیان دانشگاه تهران و بنیاد نیکوکاری جمیلی برگزار شد، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، با بیان اینکه قدرت بشر در تطابق با شرایط و مدیریت آن است، گفت: «در حال حاضر با توجه به شیوع بحران کرونا، بشر در سراسر جهان در تلاش است تا بتواند با کمترین هزینه این بحران را مدیریت کند و در همین جا رابطه تنگاتنگ علم با مدیریت این بحران به خوبی روشن میشود».
وی با تبیین قدرت علم و دانش و ارزش روز افزون آن در دنیای کنونی خاطر نشان کرد: «جامعه به چیزی که بیش از همه در سطح ملی و بینالمللی بها میدهد، علم و دانش است. بشر توانسته در طول تاریخ امکانات زیادی را ایجاد کند و امروزه تمدنی متفاوتتر پیشروی انسان قرار گرفته و آسایش و آرامش بیش از گذشته است. اما این بحران نشان داد بهرغم همه این پیشرفتها و امکانات یک ویروس میتواند جوامع بشری را با چالش روبهرو کند».
وی با اشاره به علوم پایه بهعنوان موضوع جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان به تبیین اهمیت و جایگاه این حوزه پرداخت و افزود: «کشورهای موفق در دنیا دریافتهاند که بیشترین سرمایهگذاری خود را باید در حوزه علوم پایه قرار دهند و در حال حاضر بخشی از بزرگترین جوایز نیز در حوزه علوم پایه اعطا میشود. زمانی که پیشنهاد برگزاری این جشنواره از سوی بنیاد نیکوکاری جمیلی مطرح شد، به دلیل پرداختن به این موضوع و اهمیت جایگاه علوم پایه از آن استقبال کردیم».
رئیس دانشگاه تهران با اظهار اینکه امروزه جریانی در کشور در حال شکلگیری است و علاقهمندان به حوزه علوم پایه در حال افزایش هستند، خاطرنشان کرد: «ورود نسل جوان ما به حوزههای ارزشی همانند این موضوع است که آینده کشور، علم و دانش و توسعه پایدار را تضمین میکند. نگاه علمی داشتن و انتخاب مسیر صحیح در حوزه علم و فناوری یک توسعه پایدار را به همراه خواهد داشت و ما در عمل نیز دیگر شاهد نامتناسب بودن در رشد و توسعه کشور نخواهیم بود».
دکتر نیلی احمدآبادی تصریح کرد: «من خشنودم که چهارمین دوره از این جشنواره برگزار میشود و تعداد شرکتکنندگان و ایدههای ارائه شده از سوی جوانان افزایش داشته است. اما حتماً باید یک ارزیابی از عمق ایدههای مطرح شده و کیفیت حضور شرکتکنندگان در این چهار دوره صورت بگیرد».
وی با تأکید اینکه ایدهها و جوانان خلاق باید مورد توجه و حمایت قرار بگیرند، بیان کرد: «ایدههای مطرح شده باید بتوانند کاربری حداکثر داشته باشند. جوانان و ایدههای آنان باید مورد حمایت قرار بگیرند، اما این حمایت نباید صرفاً از لحاظ مادی صورت بگیرد، بلکه مورد نظر ما حمایت اکوسیستم است. در حال حاضر در دانشگاههای بزرگ این اکوسیستم در قالب مراکز نوآوری و فناوری، شبکهها و پارکهای علم و فناوری شکل گرفته است. من امیدوارم این جشنواره بتواند هرچه سریعتر خود را به زیر ساختهای مراکز نوآوری و فناوری در دانشگاهها اتصال دهد».
چهارمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان عصر روز گذشته با معرفی ایدههای برتر به کار خود پایان داد. هدف از برگزاری این جشنواره از سوی بنیاد حامیان دانشگاه تهران حمایت از ایجاد کسب و کارهای فناورانه دانشی، تبدیل داراییهای فکری به ثروت و ترویج فرهنگ کارآفرینی برای تحقق اقتصاد مقاومتی اعلام شده است.
نظر شما :