در دومین همایش بینالمللی صلح و حل منازعه:
رئیس دانشکده مطالعات جهان: بخش بزرگی از تاریخ جهان تاریخ منازعات است
بنا بر اعلام دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، دومین همایش بینالمللی صلح و حل منازعه، سوم و چهارم آذر ماه برگزار شد و در افتتاحیه این همایش دکتر محمد سمیعی، رئیس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، دکتر سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر محمدکاظم علویپناه، استاد بینالمللی و پژوهشگر برجسته دانشگاه تهران، دکتر جان اوبرگ، استاد دانشگاه لوند سوئد، دکتر زپتا شینواری، برنده جایزه جهانی ابنسینای یونسکو و دکتر علیاکبر علیخانی، دبیر علمی همایش به ایراد سخنرانی پرداختند.
دکتر محمد سمیعی، رئیس دانشکده مطالعات جهان، در مراسم افتتاحیه دومین همایش بینالمللی صلح و حل منازعه ضمن خیرمقدم به سخنرانان و مخاطبان داخلی و خارجی این همایش، به بیان نکاتی پرداخت.
وی نخست، مسأله صلح و حل منازعه را مطرح کرد و منازعه را بخشی از طبیعت بشر خطاب کرد که در طول تاریخ همواره بوده است و افزود: «انسان همواره بهدنبال خوشبختی است و خوشبختی پدیدهای متافیزیک است و هیچ گاه برای هیچکس همه خوشبختی دستیافتنی نیست. دستیافتن به تمامی نمادهای خوشبختی نیازمند مادیات است و مادیات پدیدههایی فیزیکیاند. هر تجلی خوشبختی بهخودیخود تجلیهای دیگر خوشبختی را از دست میدهد. لذا، زمینه منازعه در تاریخ و در جامعه در ابعاد مختلف همواره با انسان هست».
دکتر سمیعی خاطر نشان کرد: «هنر ما انسانها باید این باشد به قناعت دستیابیم، به آنچه داریم راضی باشیم تا سدی برای ایجاد منازعه فراهم شود. تقویت روحیه و اراده و رفع سریع منازعات احتمالی پیشآمده در خانه و خانواده، در جامعه، در عرصه بینالملل و در محل کار از جمله راهکارهای پیشنهادی در این زمینه هستند».
رئیس دانشکده مطالعات جهان، در ادامه سخنان خود بیان کرد: «متأسفانه تجربیات تاریخی نشان داده است که این زمینه منازعه همواره با بشر هست و در قرن بیستم که میوههای عقلانیت مدرن در دنیا به ثمر نشست و بسیاری از فلاسفه عصر روشنگری گمان میکردند که با رفاهی که مدرنیته با خود بههمراه میآورد و با دستاوردهای علمی، دیگر منازعه از میان بشر رخت برخواهد بست، قرن بیستم خونبارترین قرن تاریخ بشر بوده است و بیش از ۱۸۰ میلیون نفر کشته شدند. هر چه به آخر قرن نزدیکتر میشویم تعداد این کشتهشدگان از میان غیرنظامیان بیشتر شده است».
به گفته وی، در قرن بیستم شاهد بودیم که جهان یکدهم جمعیت خود را در آغاز قرن از دست داد. این رؤیا که با پیشرفت میتوانیم زمینههای منازعه را برطرف کنیم رؤیای پوچی بیش نیست و زمینههای منازعه همواره با ما هست.
دکتر سمیعی، با اظهار اینکه نگاه این همایش، با توجه به نگاه میانرشتهای، پایاندادن به منازعات و ایجاد صلح است، گفت: «صلح و حل منازعه پدیدههاییاند که تنها با یک رشته نمیتوان بدان پرداخت. پیام اصلی این همایش این است که به بشریت کمک کنیم این اتلاف انرژی را از میان بردارد و زمینههای رسیدن به آسایش و رفاه بیشتر برای بشریت فراهم شود. ارجنهادن به صلح و حل منازعه و طرح راهکارها از زوایای مختلف در این همایش دنبال شده است».
رئیس دانشکده مطالعات جهان، با اشاره به نحوه برگزاری این همایش بهصورت مجازی بهدلیل شرایط کووید ۱۹ عنوان کرد: «گرچه این برگزاری مجازی توفیق حضور پژوهشگران و فرهیختگان دانشمندان را از ما گرفته است، اما برکاتی نیز با خود داشته است از جمله اینکه همایش در دسترستر شده است و ضبط تمامی جلسات در دسترس علاقهمندان در سراسر جهان است. سهولت ارتباط مجازی میان اعضای مختلف پنلها و مباحث مطرح در محیط مجازی با هزینهای کمتر متداومتر خواهد بود. در کنار تلخی دوری از دوستان، به این شیرینیها میاندیشیم».
برای مشاهده متن کامل خبر به این پیوند مراجعه شود.
نظر شما :