در مراسم معارفه مدیرکل کل تربیت بدنی دانشگاه:

معاون فرهنگی دانشگاه تهران: ما در کشور دچار وارونگی فرهنگی شده‌ایم / بیشتر از سرب و آلودگی هوا، از فرهنگ آلوده مسموم می‌شویم

۲۸ آبان ۱۳۹۹ | ۱۱:۵۹ کد : ۱۳۵۲۵ اخبار اخبار فرهنگی-دینی اخبار رویدادها
تعداد بازدید:۱۰۹۲
روابط‌عمومی دانشگاه تهران: دکتر مجید سرسنگی؛ معاون فرهنگی دانشگاه گفت: «ما در کشور دچار وارونگی فرهنگی شده‌ایم و ارزش و ضد ارزش در جامعه ما جابجا شده‌است».

معاون فرهنگی دانشگاه تهران که عصر روز ۲۷ آبان در مراسم معارفه مدیر جدید اداره کل تربیت بدنی دانشگاه تهران سخن می‌گفت با انتقاد از عدم توجه به حوزه فرهنگ و ورزش افزود: «آنچه که ما امروز به عنوان معضلات اجتماعی می‌بینیم نه صرفاً محصول شرایط اقتصادی، بلکه ناشی از سیاست‌گذاری نادرست در حوزه فرهنگی است؛ چرا که ارزش‌هایمان ضد ارزش شده و ضد ارزش‌ها، ارزش. همانگونه که در وارونگی هوا، هوای سالم جای خود را به هوای ناسالم می‌دهد اکنون نیز جامعه دچار جابجایی ارزش و ضد ارزش شده است و این آلودگی خطرناک‌تر از آلودگی هواست».
وی افزود: «ما بیش از آنکه از سرب و بنزین و هوای آلوده مسموم بشویم از فرهنگ آلوده مسموم می‌شویم و توجهی هم به آن نداریم؛ چرا که تأثیر تغییرات فرهنگی درازمدت است». معاون فرهنگی دانشگاه با انتقاد از دیدگاه مدیران نسبت به ورزش و فرهنگ گفت: «ما هرگاه در کشور، در دانشگاه و هر جا که کمبود بودجه داریم اولین اقدام این است که بودجه ورزش و فرهنگ را کم می‌کنیم و نتیجه آن یک دهه بعد دو دهه بعد آشکار می‌شود. کما اینکه ناهنجاری‌های امروز جامعه ما ماحصل سیاست بعد از جنگ است».
وی افزود: «سازندگی به هر قیمتی بدون توجه به مسائل فرهنگی و با تکیه بر نظریه هدف وسیله را توجیه می‌کند، آغاز مشکلات کشور بود؛ چرا که از قصور مدیران به صرف اینکه خوب کار می‌کنند چشم‌پوشی شد».
معاون رئیس دانشگاه با اشاره به گلایه‌های مطرح شده نسبت به اوضاع فرهنگی در دانشگاه گفت: «همه بدبختی از چشم بستن اولیه ما شروع می‌شود و مسائل اقتصادی و اجتماعی امروز ما از چشم بستن‌های دهه‌های پیش آغاز شده است و این هم نتیجه آن است و آنچه که امروز به عنوان معضلات اجتماعی و فرهنگی شاهدیم آن هستیم نتیجه کاری است که چند دهه پیش انجام داده‌ایم، اگر امروز در دانشگاه، حجاب مساله است، این ماحصل دعواهای سیاسی ماست، ماحصل دور افتادگی از ارزش‌های است که برای آن انقلاب کرده‌ایم».
وی با انتقاد شدید از بی تفاوتی و فردگرایی افراطی در افراد جامعه تصریح کرد: «ما امروز در فردگرایی غربی از غربی‌ها غربی‌تر شده‌ایم و این در ما ایجاد شده است، امروز همه ما براحتی از کنار مسائل و معضلات اجتماعی عبور می‌کنیم درحالیکه می‌توانیم اظهار نظر کنیم ولی با بی تفاوتی از کنار آن می‌گذریم در واقع ما اسما‌ً انسان شرقی هستیم، ولی هویتمان را از دست داده‌ایم و وای به حال ملتی که هویت خودش را از دست بدهد و وای به حال ملتی که ارزش‌هایش را از دست بدهد».
معاون رئیس دانشگاه با اشاره به تحریم‌های همه جانبه علیه ایران در عمر ۴۰ ساله انقلاب اسلامی گفت: «با وجود قطع روابط اقتصادی و سیاسی در برخی مقاطع، ولی کشورهای تحریم کننده همواره در جشنواره‌ها و مناسبت‌های فرهنگی ما حضور داشتند؛ چرا که می‌خواستند فرهنگ خود را در جامعه ما توسعه بدهند و از کارکردهای بلندمدت فرهنگی بخوبی آگاهند و ورزش هم همین کارکرد را دارد».
معاون فرهنگی دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش ورزش و فرهنگ در جامعه و با تاکید بر فرهنگ‌سازی در این دو حوزه افزود: «فرهنگ و ورزش می‌تواند سعادت جامعه را تضمین کند و اگر ورزش و فرهنگ را از جامعه بگیریم شقاوت جامعه را تضمین کرده‌ایم».
وی افزود: «ما امیدواریم که دانشگاه در زمینه توسعه کمی و کیفی ورزش بتواند به الگویی برای دانشگاه‌های کشور تبدیل شود و در این زمینه ایفای نقش کند و همه تلاش ما هم در این سال‌ها این بود که بتوانیم فرهنگ تربیت بدنی را نهادینه و ترویج بکنیم».
معاون فرهنگی دانشگاه تصریح کرد: «من بطور جدی معتقدم که اولین وظیفه ما فرهنگ‌سازی ورزشی در دانشگاه‌هاست، هم برای اعضای هیأت علمی، هم کارکنان و هم دانشجویان و از همه مهم‌تر مدیران، و تا زمانی‌که مدیران به طور جدی اعتقاد پیدا نکنند که ورزش یک امر اصلی و اساسی است، تا وقتی که ما فکر کنیم تربیت بدنی یک اولویت دست چندم است و می‌شود در بسیاری از موارد آن را حذف کرد کاری از پیش نخواهد رفت».
وی یکی از معضلات اصلی عدم توجه به ورزش را جدی نگرفتن وزارت ورزش عنوان کرد و افزود: «ورزش و فرهنگ در کشور جدی گرفته نمی‌شود. در حالی‌که همه در حرف به این دو مقوله بسیار می‌پردازند اما در عملکرد اینگونه نیست».
وی در ادامه سخنان با اشاره به اهمیت ورزش و فرهنگ در دانشگاه و نقش ورزش در تربیت دانشجویان گفت: «دانشگاه باید همانگونه که به تجهیز آزمایشگاه و کتابخانه اقدام می‌کند که باید این کار را انجام دهد، نباید از پرداختن به ابعاد دیگر تربیتی دانشجویان غفلت کند؛ چرا که دانشگاه فقط نمی‌خواهد یک متخصص تربیت کند که نه جسم سالمی دارد، نه باور دارد، نه هویت، نه ارزش و نه روح سالم دارد، این متخصص به چه درد جامعه می‌خورد، بنابراین مسئولان نباید به آموزش صرف توجه کنند و باید ابعاد دیگر رشد دانشجو را هم مد نظر قرار دهند. اگر ما نتوانیم این وظیفه را بدرستی انجام دهیم آنگاه دیگران این‌ها را جذب خواهند کرد».
دکتر سرسنگی تصریح کرد: «دانشگاه باید با توجه به ویژگی‌های نسل جدید در تربیت افراد شایسته بازنگری کند، نسل امروز پرسشگر است و این نسل پرسشگر توجه ویژه می‌خواهد و کسانی‌که امروز این توجه را نکنند فردا باید پاسخ بدهند که در دوره ما چه بر سر دانشگاه آمد؟ آیا وظیفه‌مان را بدرستی انجام دادیم».
وی در پایان سخنان خود ضمن قدردانی از دکتر مجید واحدی‌زاده برای پذیرش مسئولیت اداره کل تربیت‌بدنی دانشگاه از علی حبیب‌اللهی به عنوان مدیری موفق و شایسته یاد کرد که الگوی بسیار موفقی در بدنه کارکنان بود که توانست شایستگی خود را به اثبات برساند و اثرات بسیار خوبی در دوره مدیریت خود بجای بگذارد».
در این مراسم که با حضور هادی بشیریان؛ رئیس فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی ایران برگزار شد، علی حبیب‌اللهی گزارشی از عملکرد دو دوره مدیریت خود در اداره‌کل تربیت بدنی دانشگاه ارائه کرد.
دکتر مجید واحدی‌زاده؛ مدیرکل اداره تربیت بدنی دانشگاه نیز در سخنانی، ورزش و توجه به فعالیت‌های تربیت‌بدنی را یکی از ابزارهای مؤثر در توسعه سلامت اجتماعی عنوان کرد و افزود: «ورزش و تربیت بدنی در زمان کسب دانش و حین تحصیل در دانشگاه می‌تواند دانشجویان را برای یک زندگی باکیفیت در آینده آماده کند».
مدیرکل تربیت بدنی دانشگاه با اشاره به همه‌گیری ویروس کووید ۱۹ در جامعه از یک سو و وجود تحریم‌های اقتصادی شدید علیه ملت ایران، گفت: «این دو، سلامت روح و جسم جامعه را هدف قرار داده‌اند که شرایط سختی برای جامعه بوجود آمده که با ابزار ورزش، نوسازی، مرمت و گسترش فضاهای ورزشی می‌توانیم جامعه را برای زندگی و فعالیت پس از کرونا آماده کنیم و از سوی دیگر آسیب‌های روانی حاصل از مسائل اجتماعی را کاهش دهیم».
وی در پایان سخنان خود به استفاده از آموزش مجازی در زمینه گسترش ورزش تاکید کرد و افزود: «امیدوارم بتوانیم با ابزار ورزش در جهت سلامت جسم و روح جامعه بویژه دانشگاهیان گام‌های مؤثری برداریم».
گفتنی است دکتر واحدی‌زاده، دانش آموخته دانشگاه تهران و از مدرسان دانشکده تربیت بدنی است که در دهه ۹۰ نیز معاونت اداره کل تربیت بدنی دانشگاه را برعهده داشته‌است. وی همچنین مشاور وزیر نیرو و مشاور عالی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور ورزشی را در کارنامه اجرایی خود دارد.

کلید واژه ها: معاونت فرهنگی و اجتماعی تربیت بدنی ورزش فرهنگ آلوده فردگرایی فضاهای ورزشی سلامت اجتماعی


نظر شما :