در یک مجله معتبر بین‌المللی:

بازتاب ساخت دستگاه تشخیص ویروس کرونا توسط عضو هیأت علمی دانشگاه تهران

تعداد بازدید:۲۵۳۸
روابط عمومی دانشگاه تهران: نشریه بین‌اللملی IEEE Spectrum در مصاحبه با دکتر محمد عبدالاحد، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، به تشریح ویژگی‌های دستگاه تشخیص سریع ROS خلط با نام تجاری RDSS پرداخت که برای تشخیص سریع کرونا کاربرد دارد.

دستگاه تشخیص سریع ROS خلط با نام تجاری RDSS توسط تیمی به سرپرستی دکتر محمد عبدالاحد، در گروه نانوبیوالکترونیک دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران و تحت حمایت ستاد نانو ساخته شده است.
این کار تحقیقاتی که همچنین  با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تهران، شهید بهشتی و پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی و کمیته علمی کرونای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مدت چهار ماه به نتیجه رسیده است، موفق به دریافت مجوز تولید از سازمان غذا و دارو نیز شده است.
بر اساس نظر مخترعان دستگاه، این دستگاه برای تشخیص بیماری‌های ریوی نظیر آسم و سل هم قابل استفاده است که در دوران پاندمی کرونا بسیار می‌تواند مؤثر واقع شود. این دستگاه از طریق بررسی تغییرات ایجاد شده در خلط بیمار، بیماری را تشخیص می‌دهد.
لازم به ذکر است، ساخت میکروحباب‌های الکتریکی نابودی سلول‌های سرطانی از طریق شیمی‌درمانی، ابداع روشی نوین برای اولین بار در جهان برای تشخیص سرطانی بودن و بررسی امکان متاستاز (امکان تهاجم سرطان) در نمونه‌های بیوپسی بیماران، تشخیص سلول‌های سرطانی متاستایک به کمک نانوبیوسنسورهای الکتریکی، ساخت تراشه نانوالکترونیکی برای تشخیص سلول‌های توموری گردشی در خون با نام NELMEC و دریافت نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام،جایزه مصطفی(ص) در سال ۲۰۱۹، از دیگر دستاوردهای علمی تحقیقاتی این پژوهشگر دانشگاه تهران است.

برای دریافت متن کامل مصاحبه دکتر محمد عبدالاحد در نشریه بین‌اللملی IEEE Spectrum اینجا کلیک کنید.


( ۱۵ )

نظر شما :