جلسه شورای پردیس کشاورزی و منابع طبیعی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، جلسه شورای پردیس با حضور دکتر سید جواد ساداتینژاد، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، دکتر محمدحسین امید، رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور و دکتر سید حسین گلدانساز، رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، نوزدهم مهر ۱۳۹۹ برگزار شد.
در ابتدای جلسه، دکتر گلدانساز، رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، ضمن تشریح فعالیتهای پردیس گفت: «در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی تلاش ما بر این است تا کارها و فعالیتهای پژوهشی به طرحهای کاربردی منجر شود. تولید حشرات مفید، معرفی هشت رقم انگور بیدانه و طرح توانمندسازی روستاییان در قلعه گنج و خواف از جمله این طرحهای پژوهشی است که هماکنون در سطح ملی به کار گرفته شده است».
وی تصریح کرد: «بازاریابی و فروش محصولات کشاورزی بسیار حائز اهمیت است و کشاورزان زحمتکش کشور هم در این زمینه با مشکلات جدی مواجه هستند که امیدواریم با مدیریت و برنامهریزی دقیقتر بتوانیم این مشکل را رفع کنیم».
دکتر گلدانساز، با تأکید بر ایجاد و شکلگیری کارگروههای تخصصی در حوزههایی چون آب، خاک، منابع طبیعی، جنگل و دام خاطرنشان کرد: «با توجه به گستردگی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی، انتظار میرود جهت سهولت در برنامهریزیها با شکلگیری کارگروههای تخصصی که میتوانند در تصمیمسازیها و تصمیمگیریهای لوایح دولت نیز نقش مهمی داشته باشند، هدف گذاریهای کارشناسی صورت پذیرد تا منجر به بهبود وضعیت موجود شود».
رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، در پایان سخنان خود اظهار کرد: «در حال حاضر حضور دکتر ساداتینژاد که از فارغالتحصیلان کشاورزی و منابع طبیعی هستند و بهعنوان رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس انتخاب شدهاند، فرصت خیلی خوبی را برای فعالیت در زمینههای مختلف فراهم کرده است. در صورت تشکیل کارگروههای تخصصی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران آمادگی دارد تا بهصورت مستمر با کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی نهایت همکاری را داشته باشد».
در ادامه جلسه، دکتر ساداتینژاد، رئیس کمیسیون کشاورزی، منابع طبیعی، آب و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، هدف از حضور در جلسه را استفاده از تجربیات، دانش و تفکر اعضای هیأت علمی برای کمک به این کمیسیون برشمرد و از نظرات و کمکهای کارشناسی استادان دانشگاهی در این زمینه استقبال کرد.
وی با اشاره به اهمیت و جایگاه امنیت غذایی گفت: «بحث امنیت غذایی که همواره یکی از مسائل بسیار مهم بوده و در قانون اساسی کشور نیز آمده است، امروزه جایگاهش بالاتر رفته است و از آن بهعنوان اقتدار غذایی یا قدرت غذایی نام برده میشود. کشوری که اقتدار غذایی مناسبی داشته باشد آسیبپذیر نخواهد بود».
به گفته دکتر ساداتینژاد، وابستگی غذایی کشور بهویژه در تهیه محصولات اساسی هماکنون در وضعیت نامناسبی قرار گرفته است و این نوع وابستگی آسیبپذیری کشور را به همراه خواهد داشت.
رئیس کمیسیون مجلس، اصلاحات ارضی را اولین شلیک به کمرکشاورزی کشور توصیف کرد و افزود: «بالاترین نرخ سرمایهگذاری دولتها در حوزه کشاورزی در چهل سال گذشته فقط چهار درصد بوده است که قابل مقایسه با سرمایهگذاری در حوزههای دیگر مثل صنعت نیست و اگر سرمایهگذاری که در حوزه صنعت شده است در کشاورزی میشد، قطعاً نتایج فوقالعادهای به دنبال داشت؛ چرا که امروزه با توجه به تحریمهای موجود در کشور، فقط در حوزه کشاورزی صادرات مثبت است».
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: «حوزههای کشاورزی، منابع طبیعی، آب، محیط زیست، روستا و هواشناسی مورد توجه کمیسیون هستند که با توجه به گستردگی هر کدام از این حوزههای ششگانه، بدون کمک جامعه دانشگاهی رسیدن به موفقیتها دور از دسترس خواهد بود. به دلیل اهمیت این موضوعات درخواست داریم تا استادان دانشگاههای کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی به کمک کمیسیون بیایند تا بتوانیم گرهای از مشکلات کشور را باز کنیم».
برای مشاهده متن کامل خبر به این پیوند مراجعه کنید.
نظر شما :