دومین نشست تخصصی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور برگزار شد

۱۲ مهر ۱۳۹۹ | ۱۱:۱۲ کد : ۱۲۹۱۳ اخبار اخبار برگزیده اخبار رویدادها
تعداد بازدید:۸۳۱
دومین نشست تخصصی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور، در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از پارک علم و فناوری دانشگاه، دومین نشست تخصصی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور، به همت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و با همکاری سازمان منطقه آزاد تجاری- صنعتی ارس، ۱۰ مهر ۱۳۹۹ برگزار شد.
دکتر عباس زارعی هنزکی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، در این نشست با تأکید بر نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه اقتصادی کشور گفت: «باید به توسعه شرکت‌های دانش بنیان برای حل نیاز‌های جامعه در مناطق آزاد کشور توجه ویژه شود. همچنین با توجه به شرایط کشور باید بر روی صادرات محصولات دانش بنیان نیز تمرکز شود تا درآمد ناخالص کشور افزایش یابد».
وی افزود: «چگونگی صادرات محصولات نوآوری باید مورد بحث و بررسی قرار بگیرد و مناطق آزاد کشور همچون منطقه آزاد ارس، می‌توانند در این زمینه فعال باشند. نوآوری نوعی حرکت به سمت جلو و تکامل است و تمام اقسام مختلف نوآوری از جمله تحویل نوآوری، ارائه محصول نوآوری شده، نوع کار اقتصادی و نوع فرآیند باید تحت تأثیر مباحث خلاقیت و نوآوری قرار داده شوند که توجه به این موضوع زمینه ایجاد شغل‌های جدید را فراهم خواهد ساخت».
وی با بیان اینکه امروزه همه مسائل به سمت دیجیتال حرکت می‌کنند، تصریح کرد: «اساس کار ایجاد بستر‌های دیجیتال است و شغل‌های جدید در این راستا ایجاد می‌شوند تا پاسخگوی نیاز کشور باشند. پارک‌های علم و فناوری می‌توانند در زمینه خلاقیت، ارائه خلاقیت و تشکیل شغل‌های نوآوری در مناطق آزاد کشور تأثیرگذار باشند».
دکتر معصومه پاشایی بهرام، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی، نیز با اظهار اینکه راه توسعه از علم می‌گذرد و باید برای سرمایه‌گذاری بر روی شرکت‌های دانش بنیان تمرکز کنیم، افزود: «هم‌اکنون در کشور نسل جوان و پرانگیزه وجود دارد و همین موجب جهش شرکت‌های دانش بنیان می‌شود. در این راستا مجلس و کمیسیون صنایع مجلس طرحی را برای اصلاح قوانین مربوط به شرکت‌های دانش بنیان در دستور کار خود قرار داده است که به زودی این طرح‌های حمایتی اعلام خواهد شد».
وی با اشاره به اینکه شرکت‌های دانش بنیان در شرایط کرونا و تحریم به خوبی توانستند در بخش اشتغال راهگشا باشند، گفت: «همچنین شرکت‌های دانش بنیان توانسته‌اند به خوبی مشکلات تولید را برطرف کنند و بسیاری از قطعاتی که مورد نیاز کشور است و از خارج تأمین می‌شد، توسط شرکت‌های دانش بنیان داخلی تولید شد و هم‌اکنون بر روی آنها سرمایه‌گذاری می‌شود».
عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی، با عنوان اینکه راه توسعه از علم می‌گذرد، خاطر نشان کرد: «باید به سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانش بنیان توجه ویژه شود و در مناطق آزاد کشور هم فضای خوبی برای توسعه این شرکت‌ها فراهم آید، زیرا این مناطق بستر مناسبی برای توسعه شرکت‌های دانش بنیان در نقطه صفرمرزی است».
در بخش دیگری از این نشست دکتر محسن نریمان، مدیر عامل منطقه آزاد ارس، گفت: «شرکت‌های دانش بنیان و نخبگان دانشگاهی از حمایت‌های منطقه آزاد ارس، برای توسعه فعالیت‌های علمی و فناوری خود بهره‌مند می‌شوند.
این شرکت‌ها، در مناطق آزاد فعالیت خوبی دارند و بسیاری از کار‌های فرهنگی و تبلیغاتی از فعالیت این شرکت‌ها ساخته شده است».
وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش بنیان ایده‌های بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاری محسوب می‌شوند، اظهار کرد: «ما تلاش می‌کنیم تا در منطقه آزاد ارس، شرکت‌های دانش بنیان به‌صورت خاص حضور پیدا کنند و از این شرکت‌ها حمایت‌های ویژه می‌شود. اعطای زمین، ایجاد فضای کار و توسعه فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان از جمله تسهیلاتی است که منطقه آزاد ارس، برای آنها در نظر گرفته است».
دکتر نریمان، فضای توسعه برای شرکت‌های دانش بنیان در مناطق آزاد را رو به صعود برشمرد و گفت: «اگر این حمایت‌ها ادامه پیدا کند، شاهد حضور بسیاری از نخبگان، دانشجویان و شرکت‌های دانش بنیان در این مناطق خواهیم بود و زمینه ایجاد توسعه برای این شرکت‌ها چه از لحاظ اشتغال و چه از لحاظ عملکرد کاری ایجاد می‌شود.
هم‌اکنون بیش از ۵۲ شرکت دانش بنیان در مناطق آزاد کشور فعالیت دارند. ما در منطقه آزاد ارس در تعامل با پارک علم و فناوری تبریز هستیم و همچنین از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کمک‌هایی برای حمایت بیشتر از شرکت‌های دانش بنیان در مناطق آزاد فراهم شده است».
مدیر عامل منطقه آزاد ارس، در پایان سخنان خود تصریح کرد: «فعالان اقتصادی نیز در مناطق آزاد ارس می‌توانند بر روی شرکت‌های دانش بنیان سرمایه‌گذاری کنند، بنابراین منطقه آزاد ارس، آماده حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است و دانشجویان و نخبگان کشوری می‌توانند از طریق سامانه این مرکز و یا به‌صورت حضوری از حمایت‌های این منطقه، بهره‌مند شوند».
 

کلید واژه ها: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران


( ۳ )

نظر شما :