با مجوز وزارت بهداشت؛
دستگاه اندازهگیری سریع ROS خلط جهت کمک به تشخیص ویروس کرونای دانشگاه تهران وارد مرحله تجاری سازی شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر ، دستگاه RDSS، توسط گروه نانوبیوالکترونیک دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران به سرپرستی دکتر محمد عبدالاحد طراحی و ساخته شده است. این کار تحقیقاتی با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تهران، شهید بهشتی و پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی و کمیته علمی کرونای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مدت چهار ماه به نتیجه رسیده است.
نتایج یافتههای این دستاورد پژوهشی در مجله معتبر بینالمللی Biosensors and Bioelectronics با ضریب اهمیت IF ۱۰/۵ به چاپ رسیده (https://doi.org/10.1016/j.bios.2020.112435) و به تازگی مجوز تولید این دستگاه از سوی سازمان غذا و دارو نیز صادر شده است و خبر آن در سایت این سازمان اعلام شده است. نمونه اولیه این دستگاه تولید و در بیمارستانهایی چون امام خمینی، لقمان حکیم، امام حسین و نورافشار روی بیش از ۶۰۰ بیمار مورد آزمایش قرار گرفته که نتایج مثبتی را به همراه داشته است.
لازم به ذکر است دریافت مجوز تولید این دستگاه مسیر را برای ادامه تجاریسازی آن هموار میکند. بر اساس نظر مخترعان دستگاه، این دستگاه برای تشخیص بیماریهای ریوی نظیر آسم و سل هم قابل استفاده است که در دوران پاندمی کرونا بسیار میتواند مؤثر باشد. این دستگاه از طریق بررسی تغییرات ایجاد شده در خلط بیمار، بیماری را تشخیص میدهد.
این دستاورد پژوهشی، برای پایش جمعی و عام و به عنوان سیستم کمک تشخیصی سطح فعالیت بیماری مناسب است و میتواند از گونههای اکسیژن فعال برای تشخیص بیماریهای مربوط به ریه استفاده کند؛ چراکه افزایش گونههای اکسیژن فعال در خلط یکی از شاخصهایی است که میتواند نشاندهنده بیماریهای حاد عفونی ریه از جمله کرونا باشد.
دلیل افزایش گونههای اکسیژن فعال در خلط را میتوان در مرحله اول بخاطر به خدمت گرفته شدن سیستم انرژی ساز سلول برای تقسیم ویروس (mROS) و در مراحل بعدی بیماری بخاطر به عملکرد التهابی درون سلولی و ایمنی بدن در برابر حضور ویروس (cytotoxic ROS) نسبت داد.
نظر شما :