برای اولین بار در جهان

سیستم کلینیکی تشخیص سریع متاستاز در دانشگاه تهران ساخته شد

تعداد بازدید:۹۲۳۷
محققان دانشکده برق دانشگاه تهران موفق به ابداع روشی نوین برای اولین بار در جهان برای تشخیص سرطانی بودن و بررسی امکان متاستاز (امکان تهاجم سرطان) در نمونه‌های بیوپسی بیماران شدند.
سیستم کلینیکی تشخیص سریع متاستاز در دانشگاه تهران ساخته شد

این سیستم به وسیله ردیابی الکترونیکی کارکرد تهاجم در سلول‌‌های سرطانی در مدت زمان کمتر از شش ساعت از روی نمونه بیمار بدون نیاز به فیکس کردن و مارکرهای پاتولوژی توان تشخیص را دارد. هیچ‌گونه امکان خطا یا نتایج اشتباه به واسطه سلول‌‌های غیرسرطانی موجود در نمونه بیمار (مانند سلول‌های ایمنی بدن و سلول‌‌های التهابی غیرسرطانی) مورد بررسی قرار گرفته، وجود ندارد.

این سیستم تا کنون روی بیش از ۲۰۰ بیمار تست شده و صحت نتایج آن مورد ارزیابی متخصصان آسیب‌‌شناسی که در تیم تحقیقاتی هستند، قرار گرفته است.

این پروژه در دانشکده برق دانشگاه تهران (آزمایشگاه ادوات نانوبیوالکترونیک) و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران (انستیتو سرطان) و پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران انجام شده است.

مدت زمان تحقیقات بیش از دو سال و تحت حمایت ستاد توسعه فناوری نانو صورت گرفته است. این اولین بار است که تحقیقات منتج به محصول کلینیکی در این سطح توسط محققان ایرانی، انجام شده است.

به گفته دکتر محمد عبدالاحد، عضو هیات‌علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، این سیستم Metas-Chip نامگذاری شده و نتایج آن در ژورنال Nature Communications به چاپ رسیده و ثبت اختراع آمریکا ( USA Patent ) شده است.

این متاس-چیپ، توانایی تشخیص میکرو متاستاز در بافت‌‌های لنف که به وسیله نمونه برداری‌‌های core needle biopsy, fine needle aspiration و نیز سرطانی بودن بافت نمونه‌برداری شده به وسیله جراحی، بیوپسی (سی‌ان‌بی) و پاپ‌اسمیر را دارد.

دسترسی به متن کامل مقاله

ثبت اختراع

کلید واژه ها: دکتر عبدالاحد درمان سرطان


( ۵ )

نظر شما :