فناوری‌های همگرا؛ پنجره جدید برای انقلاب‌های بزرگ علمی

۲۰ آبان ۱۳۹۸ | ۱۰:۴۹ کد : ۹۹۴۶ اخبار اخبار علمی-فناوری
تعداد بازدید:۸۰۱
پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با هدف شناسایی فرصت‎ها و چالش‌های موجود در حوزه فناوری‌های همگرا، کافه فناوری‌های همگرا را برگزار کرد.
فناوری‌های همگرا؛ پنجره جدید برای انقلاب‌های بزرگ علمی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از پارک علم و فناوری ، کافه فناوری‌های همگرا (NBIC)، ۱۸ آبان ۱۳۹۸ با حضور صاحبان ایده، شتاب‌دهنده‌ها، سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان به حوزه فناوری‌های همگرا و با هدف شناسایی نهادها، شرکت‌ها و سایر دست‌اندر‌کاران حوزه فناوری‌های همگرا در ایران، شناسایی فرصت‌ها و چالش‌های موجود در حوزه فناوری‌های همگرا، شناسایی استارت‌آپ‌های حوزه فناوری‌های همگرا و فراهم‌آوردن محیطی برای معرفی استارت‌آپ‌های برتر دنیا در این حوزه برگزار شد.
دکتر عباس زارعی هنزکی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با بیان اینکه پارک علم و فناوری برنامه‌های متفاوتی در جهت تبدیل ایده به کسب و کار دارد، گفت: «این برنامه‌ها شامل جوانه، رویش و شکوفایی است که در نهایت به کسب و کار ختم می‌شوند. کافه فناوری‌های همگرا قرار است شروع فرایندی با حضور صاحب‌نظران این حوزه در جهت شناسایی مسائل و کم و کاستی‌های آن باشد تا با یک نگاه استارتاپی و در فضای حمایتی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به کل آنها پرداخته شود».
دکتر سلطانی، رئیس مرکز راهبردی فناوری‌های همگرا در کافه پارک نیز با اشاره به کلیات حوزه فناوری‌های همگرا و ارائه زیر شاخه‌ها و نقش آن در اقتصاد خاطرنشان کرد: «تعریف ما از همگرایی‌های متفاوت ادغام فناوری‌های مختلف است که اغلب خود را در قالب محصول نشان می‌دهد. تقریباً تمامی مفاهیمی که در انقلاب صنعتی چهارم نظیر ربات هوشمند، ذخیره‌سازی‌های متفاوت، اینترنت اشیا مطرح می‌شود، از نوع فناوری‌های همگرا است».
هم‌چنین دکتر مجید نیلی احمدآبادی، دبیر ستاد علوم و فناوری‌های شناختی در کافه پارک با موضوع کافه فناوری‌های همگرا در حوزه علوم شناختی تصریح کرد: «حوزه شناختی یک حوزه میان و فرارشته‌ای است که برای تلفیق آن با حوزه‌های دیگر نیاز به متخصصان آن حوزه دارد. حوزه شناختی از جنس علوم تک رشته‌ای نیست بلکه خود جزئی از علوم همگرا است. در کشور ما نیز از شهریورماه برنامه‌های کلانی چون ارتقا سرمایه‌شناختی جامعه ایرانی، ارتقا توان‌شناختی افرادی که به دلایل مختلف توانمندی‌های شناختی آنها کاهش یافته است، ارزیابی شناختی به این معنا که قابلیت‌های شناختی افراد در سنین و شرایط مختلف شناسایی شود، آغاز شده است».
وی افزود: «تمامی این موارد در جهت بهتر شدن توجه، تمرکز، تفکر و تصمیم‌گیری انسان صورت می‌گیرد. تغییر نگاه مردم حلال بسیاری از چالش‌ها و مشکلات موجود است. در کشور مشکلات بزرگی مانند مسئله برق وجود دارد. تغییر نگاه مردم در زمینه مصرف برق راه حل بسیار مناسب‌تری به جای زدن نیروگاه جدید است. برای تولید محصولاتی که بتواند ماندگاری و مارکت خوبی داشته باشد باید به روز بود و به روز بودن بدون همگرا شدن با حوزه شناختی صورت نخواهد گرفت».
سخنرانی و بیان مطالب حوزه فناوری‌های همگرا توسط صاحب‌نظران این حوزه و پرسش و پاسخ و تبادل‌نظر شرکت‌کنندگان حول مطالب بیان شده محور اصلی این کافه بود.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید.


نظر شما :