مراسم تودیع و معارفه مدیرکل برنامهریزی و تحول سازمانی دانشگاه تهران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در این مراسم که با حضور معاون برنامهریزی و فناوری اطلاعات، مسئولان و کارکنان دانشگاه برگزار شد، دکتر محمدمهدی نصیری خونساری، بهعنوان مدیرکل برنامهریزی و تحول سازمانی دانشگاه تهران معارفه و از زحمات دکتر احسان چیتساز، در زمان تصدی این سمت قدردانی بهعمل آمد.
دکتر علی مقاری، معاون برنامهریزی و فناوری اطلاعات دانشگاه تهران، در این مراسم با اشاره به سابقه فعالیتهای مدیریت پیشین برنامهریزی و تحول سازمانی گفت: «دکتر چیتساز حدود دو سال در این سمت مسئولیت داشتند و در این مدت کارها و فعالیتهای بسیاری را با کمک همکاران این حوزه به انجام رساندهاند و من در این فرصت از تلاشهای ایشان قدردانی میکنم».
وی اقدامات انجام گرفته در بحث برنامهریزی، تدوین سند برنامه راهبردی سوم، برنامه اقدام و تهیه گزارش برنامه سال اول و دوم را از جمله فعالیتهای صورت گرفته در زمان تصدی مدیریت پیشین برنامهریزی و تحول سازمانی برشمرد.
دکتر مقاری، با بیان اینکه در حوزه تحول سازمانی نیز اقدامات تأثیرگذاری در بحث اصلاح ساختار در دانشگاه تهران صورت گرفته، افزود: «برخی از این فعالیتها به صورت مشترک با مدیریت نیروی انسانی دانشگاه انجام شده است که دکتر چیتساز در این زمینه و بهویژه در تدوین آئیننامه استخدامی اعضای هیأت علمی و کارکنان نقش بسزایی داشته است».
معاون برنامهریزی و فناوری اطلاعات، اظهار کرد: «تجربه نشان داده هر آنچه که در دانشگاه تهران به صورت آئیننامه و یا یک سند رسمی به تصویب میرسد، مبنایی برای سایر دانشگاههای کشور قرار میگیرد و توصیه من به همه همکاران این است که همواره با یک نگاه فراسازمانی فعالیت کنند».
وی با اشاره به جنبههای اخلاقی و مدیریتی، مدیریت پیشین برنامهریزی و تحول سازمانی، تصریح کرد: «اینکه فرد به هر آنچه که بیان میکند اعتقاد و اعتماد داشته باشد، بهعنوان یک الگوی فردی و مدیریتی مهم است. دکتر چیتساز همیشه دیدگاهها و نظرات خود را بیان میکرد، البته به این ویژگی همه مدیران باید پایبند باشند و من برای ایشان هم در حوزه آموزشی و هم در سمت جدیدی که بر عهده دارند آرزوی توفیق دارم».
دکتر مقاری، با تصریح اینکه شناختی از دکتر نصیری خونساری، مدیریت جدید برنامهریزی و تحول سازمانی نداشت، افزود: «دکتر نصیری خونساری رزومه خیلی خوبی ارائه کرد که با بررسیهای بهعمل آمده دریافتم که شایستگی تصدی این سمت را دارند. مدیریت برنامهریزی یک حوزه فکری است و این امکان را برای دانشگاه فراهم میآورد تا بیشتر به فکر کردن بپردازد. همچنین وی تجربیات سازندهای در امر مدلسازی دارند».
معاون برنامهریزی و فناوری اطلاعات، با تأکید بر اهمیت حوزه فرایندها گفت: «در همه حوزهها از جمله آموزش، مالی، دانشجویی و اداری فرایندها دارای اهمیت است و اگر به نحو صحیحی انجام شود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. در یک دورهای کارها به صورت سنتی انجام میشد که بعد سیستمهای الکترونیکی جایگزین شدند، اما برای تحول الکترونیکی فرایندها تغییر پیدا نکرده و این جزو موارد مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد».
در بخش دیگری از این مراسم دکتر احسان چیتساز، مدیریت پیشین برنامهریزی و تحول سازمانی، نیز به ارائه گزارشی از اقدامات انجام گرفته در زمان تصدی این سمت پرداخت و گفت: «با مساعدت مسئولان دانشگاه و همچنین همیاری همکاران فعالیتهایی در این حوزه صورت گرفت تا اینکه دانشگاه تهران بتواند همجهت با تحولات و پیشرفتها نیازهای خود را تغییر دهد».
وی با اشاره به برنامه راهبردی دانشگاه تهران تصریح کرد: «به واسطه حمایتهای مدیریت ارشد دانشگاه، برنامه راهبردی به سمت پیادهسازی، تهیه برنامه اقدام و تنظیم فعالیتهای مورد نیاز پیش رفت. از طرف دیگر جاریسازی استراتژی امر تعیین کنندهای در سازمانها برای تحقق برنامه راهبردی است و با جلساتی که با پردیسها و دانشکدهها داشتیم، در جهت تهیه برنامه اقدام گامهای اساسی برداشته شد».
دکتر چیتساز، فعالیتهای انجام گرفته در رصد دانشآموختگان دانشگاه و وضعیت اشتغال آنها را اثرگذار دانست و برای ایجاد امکان بازنگری محتوا و برنامهریزیهای درسی بر اساس وضعیت اشتغال ابراز امیدواری کرد.
معاون برنامهریزی و فناوری اطلاعات، بحث دستورالعمل مطالعات اداری، سنجش وضعیت اثرگذاری نشریات علمی در دانشگاه، فعالیتهای صورت گرفته در زمینه نظام رتبهبندی، تنظیم ماتریس جامع مشاغل دانشگاه و تدوین شیوهنامههای متنوع را از جمله فعالیتهای این حوزه برشمرد.
در ادامه دکتر محمدمهدی نصیری خونساری، مدیریت جدید برنامهریزی و تحول سازمانی، با اشاره به ارزیابی و پیشرفت برنامه سوم گفت: «خوشبختانه در این برنامه اهداف متعالی برای دانشگاه ترسیم و با زحمات همکاران برنامه راهبردی مناسبی تدوین شده است. البته قرار بر این نیست که این برنامه بهعنوان ویترینی برای دانشگاه مطرح شود و باید اطمینان حاصل کنیم که فعالیتهای دانشگاه بر اساس این راهبردها تعریف و اجرا میشود. برای دستیابی به این موضوع مهم راهکارهایی در نظر دارم که در فرصتی مناسب ارائه خواهد شد».
وی افزود: «برای دستیابی به کیفیت مطلوب لازم است که به زودی تدوین چهارمین برنامه راهبردی در دستور کار قرار بگیرد. همچنین در بحث بهبود فرایندها نیاز داریم تا با جدیت و شتاب بیشتر این موضوع را پیگیری کنیم. تجربهای که در کارگروه بهبود فرایندهای پردیس فنی داشتم نشان داد که سرمایهگذاری در این حوزه میتواند کارایی را بهطور قابل توجهی افزایش بدهد تا بر این اساس، سازمانها و سیستمهای چابکتری ایجاد شوند».
دکتر نصیری خونساری در پایان تصریح کرد: «امید دارم با همیاری همکاران این اداره کل بتوانیم نقش مؤثری در پیشبرد اهداف برنامه ارائه دهیم و من به نوبه خود از زحمات مدیریت پیشین برنامهریزی و تحول سازمانی قدردانی میکنم و برای ایشان در سمت جدید آرزوی توفیق دارم».
نظر شما :