آغاز به کار کنفرانس بین‌المللی اطلاعات مکانی در دانشگاه تهران

۲۱ مهر ۱۳۹۸ | ۱۰:۳۴ کد : ۹۶۹۱ اخبار اخبار رویدادها
تعداد بازدید:۱۱۱۴
کنفرانس بین‌المللی اطلاعات مکانی، ۲۰ مهر ۱۳۹۸ با همکاری پردیس دانشکده‌های فنی و پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران آغاز به کار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در مراسم افتتاحیه این کنفرانس دکتر سید حسین گلدانساز، رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی ضمن خوشامدگویی به میهمانان داخلی و خارجی گزارشی از تاریخچه پردیس را ارائه کرد و گفت: «امید دارم که با همکاری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی و پردیس دانشکده‌های فنی، این کنفرانس در حد مطلوبی برای شرکت‌کنندگان برگزار شود».
دکتر حسین عارفی، دبیر برگزاری کنفرانس، نیز خاطرنشان کرد: «شعار کنفرانس امسال، کاربردهای مهندسی نقشه‌برداری اطلاعاتی مکانی و سنجش از دور در کشاورزی، منابع طبیعی و پایش مخاطرات است. این کنفرانس در قالب پنل‌های علمی، کاربردهای مختلف استفاده از اطلاعات مکانی، تصاویر ماهواره‌ای، تصاویر هوایی، پهپاد و هم‌چنین اطلاعات مکانی در مدیریت و پایش منابع طبیعی و به‌ویژه مخاطرات طبیعی را مورد بررسی قرار می‌دهد».
وی با اظهار اینکه در این کنفرانس بین‌المللی کارشناسانی از ۱۶ کشور جهان شرکت کرده‌اند، افزود: «شرکت‌کنندگانی از کشورهای اروپایی چون فرانسه، آلمان، ایتالیا، بلژیک، اسپانیا و ترکیه و کشورهای آسیایی و آفریقایی نظیر نپال، هند، چین در کنفرانس امسال حضور دارند».
دبیر برگزار کنفرانس، با بیان اینکه در این کنفرانس ۱۱ کارگاه آموزشی برگزار خواهد شد، تصریح کرد: «از ۱۱ کارگاه آموزشی هفت کارگاه توسط استادان بین‌المللی برگزار و در آنها به صورت کاربردی به شرکت‌کنندگان آموزش‌هایی ارائه می‌شود تا چگونگی استفاده از دانش و اطلاعات مکانی، سنجش از دور تکنیک‌ها و علوم برنامه‌ریزی کامپیوتری جهت رسیدن به خروجی دلخواه مشخص شود».
به گفته دکتر عارفی، ۳۵۰ عنوان مقاله به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده است که پس از بررسی‌ها و داوری‌های تخصصی این مقالات، در نهایت ۲۳۰ مقاله برای ارائه در این کنفرانس برگزیده و ۹۰ مقاله به صورت سخنرانی و تعدادی هم به صورت پوستر ارائه خواهد شد.
وی در ادامه سخنان خود گفت: «در کنفرانس امسال وضعیت و مسائل کشاورزی، منابع طبیعی و مخاطرات طبیعی کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد. یکی از بحران‌ها در کشور ما موضوع مخاطرات طبیعی چون سیل، زلزله، خشکسالی و آفات کشاورزی است. از موضوعات این کنفرانس، پایش کانون‌ها، بحران‌ها و تالاب‌ها در منابع طبیعی است که پیش‌بینی مخاطرات در این حوزه‌ها و اطلاعات دریافتی می‌تواند به ما در رسیدن به یک روش مدیریتی مناسب کمک کند. پس از دستیابی به این اطلاعات می‌توانیم آن را در اختیار تصمیم‌گیران مربوط قرار دهیم که به حد امکان از این مخاطرات پیشگیری شود».
دکتر عارفی، با اشاره به پنل‌های علمی و مقالات دریافت شده کنفرانس تصریح کرد: «تمام این پنل‌ها به زبان انگلیسی ارائه می‌شود؛ زیرا علاقمند هستیم تا تمام دنیا بتوانند از پتانسیل‌های علمی دانشجویان کشور ما استفاده کنند و به نوعی صادرات علم را داشته باشیم. در سه روز اول برگزاری این کنفرانس ارائه مقالات انجام خواهد شد و در ۲ روز پایانی نیز ۱۱ کارگاه تخصصی توسط استادان و محققان خارجی و داخلی برگزار می‌شود».
دبیر برگزار کنفرانس، درباره علت انتخاب پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران به‌عنوان میزبان برگزاری این کنفرانس گفت: «با توجه به اینکه عنوان همایش استفاده و کاربرد علوم اطلاعات مکانی و سنجش از دور در کشاورزی و منابع طبیعی هست، از این‌‌رو پردیس کشاورزی و منابع طبیعی را به‌عنوان قدیمی‌ترین مرکز آموزش عالی کشاورزی و منابع طبیعی کشور و یک دانشگاهی توانمند که کاربرد اطلاعات مکانی در آن به مرحله ظهور می‌رسد انتخاب کردیم. تا اطلاعات مکانی که یک دانش‌روز هست با کاربردهای آن در بحث کشاورزی و منابع طبیعی تلفیق شود و بتوانیم بهترین نتیجه را بگیریم».
کنفرانس بین‌المللی اطلاعات مکانی، تا ۲۴ مهرماه ۱۳۹۸ دایر خواهد بود و کارگاه‌های آموزشی آن با مشارکت سازمان فضایی آلمان (DLR)، دانشگاه‌های هانوور، زوریخ، اشتوتگارت، برانزویگ و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برگزار خواهد شد.


نظر شما :