نشست فرصتها و چالشهای همکاری ایران و چین در چارچوب مشارکت جامع راهبردی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از دانشکده حقوق و علوم سیاسی، نشست فرصتها و چالشهای همکاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین، اول مهر ۱۳۹۸ در سالن کنفرانس مرکز مطالعات عالی بینالمللی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
در این نشست، دکتر سید علی سادات اخوی به عنوان رئیس مرکز مطالعات عالی بینالمللی، دکتر امیر عباسی خوشکار، پژوهشگر پژوهشکده تحقیقات راهبردی و دکتر وحید قربانی، دبیر میز چین در پژوهشکده تحقیقات راهبردی، به تشریح مناسبات، مراودات سیاسی و اهمیت روابط فیمابین پرداختند.
در ادامه نشست ژانگ جیانوی به تشریح نقش حزب کمونیست چین، تحولات اقتصادی چین از ۱۹۴۹، افزایش درآمد سرانه از ۳۵ دلار تا ۹۰۰۰ دلار و تبدیل این کشور به دومین اقتصاد بزرگ جهان پرداخت.
جیانوی توسعه چین را نتیجه تلاش مردم این کشور، استفاده از الگوی توسعه سایر کشورها و همچنین تجارب توسعه بومی در این کشور توصیف کرد.
یکی از محورهای سخنرانی جیانوی «ابتکار کمربند و راه»، گسترش آن به ۱۳۰ کشور و نقش آن در توسعه کشورهای منطقه و رشد تجارت جهانی بود. وی همچنین به نقش برجسته ایران در این طرح اشاره کرد که همکاریهای ذیل آن در چارچوب بیانیه مشارکت جامع راهبردی گسترش پیدا کرد.
جیانوی زبان، گردشگری و تبادلات بین مردمی برای توسعه روابط دو کشور را مهم دانست و مخالفت کشور متبوع در قبال یکجانبهگرایی آمریکا به خصوص در منطقه خاورمیانه را اعلام کرد.
دکتر رحیم بایزیدی، معاون اندیشکده مطالعات حاکمیت و روابط بینالملل نیز ضمن اشاره به ادراک سازی در رهبران دو کشور برای ارتقای روابط، بر ضرورت گسترش همکاریهای راهبردی دو کشور به خصوص در حوزههای اجتماعی و انسانی تاکید کرد.
در پایان دکتر بهزاد شاهنده به ایراد سخنرانی پرداخته و ابتکار کمربند و راه را یک طرح برد-برد دانست که میتواند هم منافعی برای چین داشته باشد و هم برای کشورهای همکار.
این نشست به همت «مرکز مطالعات عالی بینالمللی»، «اندیشکده مطالعات حاکمیت و روابط بینالملل» و «پژوهشکده تحقیقات راهبردی» با دعوت از یک هیأت عالی رتبه حزب کمونیست چین برگزار شد.
گفتنی است، هیأت چینی این نشست، آقای ژانگ جیانوی، مدیرکل امور غرب آسیا و شمال آفریقا وزارت بینالملل حزب کمونیست چین؛ خانم زو لیهان – نیایش، معاون اداره خلیج فارس؛ خانم جو جینچان، قائم مقام اداره کل غرب آسیا و شمال آفریقا وزارت بینالمللی، آقای مو سیمنگ، دبیر اول اداره کل اداری وزارت بین بودند.
نظر شما :