چالش حقوق و قوانین از سوی مالکان فکر در دانشگاه تهران

۰۸ مرداد ۱۳۹۸ | ۱۱:۵۱ کد : ۸۹۱۲ اخبار اخبار رویدادها
تعداد بازدید:۹۲۲
مالکان فکر، چالش حقوق و قوانین مربوط به حوزه مالکیت فکری را در دانشگاه تهران بررسی کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از پارک علم و فناوری، کافه مالکیت فکری در این پارک با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها، دانشجویان، دانش‌آموختگان، استادان، متخصصان، مخترعان، سرمایه‌گذاران، فعالان بخش خصوصی، شتاب‌دهنده‌ها، مدیران و کارشناسان دولتی و با هدف بررسی چالش‌های مالکیت فکری، روز یکشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.
همچنین در این کافه چالش‌های فناوری‌های نو، چگونگی ثبت اختراع و ارزش‌گذاری آن مورد بررسی و گفت‌وگو قرار گرفت.
مهرداد الیاسی، رئیس اداره ثبت اختراع مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، در این کافه با اشاره به چالش‌های مالکیت فکری گفت: «یکی از چالش‌ها، ثبت نرم‌افزارها به عنوان اختراع است».
وی افزود: «قانونی در سال ۱۳۸۲ تصویب شد که اصل بر رد اختراع بود و کمکی به ثبت اختراعات نرم‌افزاری نمی‌کرد. کشورهای پیشرفته در این زمینه ساز و کاری ایجاد کردند که اگر نرم‌افزاری جنبه توانمندسازی یا برد صنعتی دارد در نظام اختراع ثبت شود».
وی با اشاره به چالش دیگر نظام مالکیت معنوی گفت: «متاسفانه در این حوزه کسانی که علم و توانایی ندارند مداخله می‌کنند. سالیان زیادی است که قانون کپی‌رایت اصلاح نشده و هنوز قانون بلاتکلیف مانده است».
الیاسی اضافه کرد: «به‌روزرسانی از دیگر چالش‌ها بود که زیرساخت‌های خوبی در این حوزه انجام شد و ثبت پتنت از حالت اوراق بهادار به صورت الکترونیکی شد زیرا بدون نظام کارآمد و به‌روز شده نمی‌توان اختراع ثبت کرد».
رئیس اداره ثبت اختراعات عنوان کرد: «کشورهایی مثل ژاپن و آمریکا پتنت مشترک تعریف می‌کنند بنابراین نیاز است علاوه بر چارچوب داخلی در بعد بین‌الملل هم چارچوب داشته باشیم».
وی در ادامه اظهار کرد: «برای تجاری‌سازی اختراعات با فرابورس تفاهم‌نامه امضا شده و همکاری می‌شود همچنین به هر مخترع یک صفحه تجاری‌سازی داده می‌شود تا سرمایه‌گذاران به راحتی آنها را بشناسند».
الیاسی تصریح کرد: «ایده‌هایی که قابلیت پیاده‌سازی دارند و قابل حمایت باشند نیز ارزش‌گذاری می‌شوند اما باید ویژگی‌های لازم را داشته باشند».


( ۱ )

نظر شما :