نشست تخصصی نگارگری در شاهنامه با سخنرانی جواد مجابی در دانشگاه تهران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از دانشکده ادبیات و علوم انسانی، نشست تخصصی «نگارگری در شاهنامه» از سلسله نشستهای گفتوگوی ماه، ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ با سخنرانی استاد جواد مجابی نویسنده، کاریکاتوریست و منتقد برجسته در تالار کمال دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.
جواد مجابی سخنان خود را با بیان اهمیت شاهنامه و نگارگریهای آن آغاز کرد و با اشاره به آزادی مذهبی ایجاد شده در ایران پس از حمله مغول و انقراض خلافت عباسی، این امر را مایه رشد هنر - بهویژه نگارگری و موسیقی- در ایران دانست.
وی گفت: «نگارگری ایرانی دنباله و تکمله شعر پارسی است، رد پای آن را باید در شاهنامه و اشعار نظامی جست و بیشترین نگارهها از اشعار فردوسی و نظامی تصویر شده است».
این نویسنده نقاش به تاریخچه نگارگری شاهنامه اشاره و خاطرنشان کرد: «ایرج افشار بیش از ۴۰ سال پیش، در جشن طوس به حدود ۳۰۰ نسخه شاهنامه مصور اشاره کرده است».
وی با بیان این نکته که «شاهنامه کاما» در هند ساخته قرن هفتم و کهنترین شاهنامه مصور موجود است، مهمترین و ارزشمندترین نسخههای مصور شاهنامه را سه شاهنامه دموت، بایسنقری و شاه طهماسبی شمرد و به بررسی این سه نسخه پرداخت.
برای مشاهده متن کامل خبر، اینجا کلیک کنید.
نظر شما :