نشست تخصصی چالشهای پیش روی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از پارک علم و فناوری، نشست تخصصی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور شامل پنلهای تخصصی چالشهای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، نمایشگاه محصولات فناورانه و معرفی ایدههای برتر، به مدت دو روز در مرکز همایشها و نمایشگاههای بینالمللی منطقه آزاد انزلی و با حضور شرکتهای دانشبنیان از سراسر کشور برگزار شد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در این نشست، با اشاره به اهمیت بهرهگیری از ظرفیتهای مناطق آزاد به عنوان یکی از ابزارهای توسعه تجارت خارجی و سرمایهگذاری گفت: «توسعه زیرساختها برای ایجاد درآمد ارزی بسیار حائز اهمیت است و در کشورهایی که زیرساختهای لازم برای مبادلات اقتصادی فراهم باشد رونق اقتصادی و رشد تراز تجاری بیشتر است».
رضا مسرور در ادامه به تشریح عوامل تأثیرگذار در موفقیت مناطق آزاد پرداخت و افزود: «اجرای دقیق قوانین برای افزایش جذب سرمایهگذار در راستای افزایش تولید و صادرات به همراه توجه دولت به این مناطق موجب میشود مناطق آزاد در اجرای مأموریتهای خود موفق باشند».
وی رونق فضای کسب و کار، ثبات سیاسی و همگرایی در روابط خارجی را از دیگر عوامل تاثیرگذار در توسعه مناطق آزاد دانست و خاطرنشان کرد: «پرورش نیروی انسانی خلاق و مبتکر در مناطق آزاد موجب رشد واحدهای فعال در حوزههای مختلف میشود و مناطق آزاد موفق، علاوه بر توجه به این امر در راستای افزایش سرعت خدماتدهی در حوزههای مختلف عمرانی، اقتصادی، گردشگری و لجستیک از صنایع هایتک بهره میبرند».
دکتر عباس زارعی هنزکی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز به عنوان یکی از مجریان برگزاری این نشست تخصصی به لزوم ایجاد پایگاههای صادراتی دانشبنیان در مناطق آزاد اشاره کرد و گفت: «منطقه آزاد انزلی با اتصال به کشورهای حاشیه خزر میتواند بستههای صادراتی مختلفی را ارائه دهد و در این راستا طراحی و ارائه محصولات هایتک با استانداردهای روز، اتصال دانش و سرمایه و به کارگیری نیروهای متخصص موجب تسهیل در این حوزه، ایجاد اشتغال و رونق اقتصاد دانشمحور میشود».
در ادامه این رویداد دو پنل تخصصی با موضوع: چالشهای قوانین و نقش توسعه فناوری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با حضور مدیران عامل مناطق آزاد و ویژه برگزار شد.
برای مشاهده متن کامل خبر، اینجا کلیک کنید.
نظر شما :