دیدار سفیر ترکیه با رئیس دانشگاه تهران

۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۰:۰۰ کد : ۸۳۲۲ اخبار اخبار توسعه‌ای
تعداد بازدید:۱۱۶۹
پرفسور دکتر دریا اورس، سفیر ترکیه در جمهوری اسلامی ایران با دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از معاونت بین‌الملل، پرفسور دکتر دریا اورس، سفیر ترکیه در جمهوری اسلامی ایران، ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ با دکتر نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران دیدار و گفت‌وگو کرد.
دکتر نیلی احمدآبادی در این دیدار گفت: «در کشور ترکیه ما احساس می‌کنیم در ایران هستیم. همکاری دانشگاه تهران با ترکیه بسیار گسترده است. دنیای امروز دنیای شبکه و ارتباطات است و با توجه به اینکه ترکیه و ایران در حوزه‌های علم وفناوری در منطقه سرآمدند، باید ارتباطات خود را حتی بیش از این افزایش دهند».
وی با اشاره به جایگاه بین‌المللی دانشگاه تهران افزود: «دانشگاه تهران در حال حاضر ریاست اتحادیه دانشگاه‌های آسیا و اقیانوسیه را برعهده دارد. دانشگاه‌های کشور ترکیه نیز می‌توانند به این اتحادیه ملحق شوند».
دکتر نیلی احمدآبادی خاطرنشان کرد: «از نظر دانشگاه تهران تبادل دانشجو بین دو کشور اهمیت زیادی دارد چون این دانشجویان مدیران آینده کشورند. دانشگاه تهران دارای بزرگ‌ترین پارک علم و فناوری دانشگاهی است. همکاری با کشور ترکیه که کشور همسایه، مسلمان و دارای مشترکات فرهنگی است برای دانشگاه تهران مغتنم است».
در ادامه جلسه سفیر ترکیه اظهار داشت: «در ترکیه ۲۱۰ دانشگاه وجود دارد که ۱۷۰ دانشگاه دولتی و ۵۰ و اندی دانشگاه خصوصی است. بسیاری از دانشگاه‌های ترکیه از نظر رتبه بین‌المللی در سطوح بالایی قرار دارند. من خودم دانش آموخته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آنکارا هستم و با استادان بزرگ ایرانی همکاری داشته‌ام. در ترکیه گروه‌های آموزشی متعدد ایران‌شناسی و زبان و ادبیات فارسی وجود دارد».
وی افزود: «برخی از گنجینه‌های نسخ خطی فارسی در ترکیه وجود دارد. تعدادی دانشجو از ترکیه در ایران مشغول به تحصیل هستند و ما آمادگی داریم که کتابخانه‌های دانشگاه تهران را به کتب مرتبط با زبان و ادبیات ترکی و نیز ترکیه‌شناسی تجهیز کنیم. به دلایل مختلف مناسب خواهد بود که زبان ترکی استانبولی و نیز ترک‌شناسی در دانشگاه تهران به صورت رشته دایر شود».
رئیس دانشگاه تهران در پاسخ اظهار داشت: «از نظر ما زبان ترکی استانبولی نیز اهمیت دارد زیرا زبان چیزی بیش از فرهنگ است و در نهایت به تفاهم بیشتر ملل کمک می‌کند و با شناخت فرهنگ هر کشور، روابط در سطوح دیگر نیز ارتقا می‌یابد».
وی افزود: «درحال حاضر زبان ترکی استانبولی به صورت زبان اختیاری در دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی تدریس می‌شود و درصورتی که تقاضا برای آن باشد، امکان ارائه آن به صورت زبان دوم نیز قابل بررسی است و مناسب خواهد بود که در این خصوص با دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی و نیز دانشکده مطالعات جهان رایزنی به عمل آید».
دکتر نیلی احمدآبادی گفت: «با توجه به اینکه دبیرخانه ۱۳ دانشگاه برتر ایران در دانشگاه تهران فعالیت می‌کند و با اتحادیه‌های دانشگاه‌های کشورهای مختلف از جمله ترکیه نشست‌هایی داشته‌ایم، لذا پیشنهاد می‌شود نشست مشترک دیگری با رؤسای دانشگاه‌های برتر ترکیه در ایران برگزار شود که در جهت آشنایی و توسعه همکاری‌ها بسیار مؤثر خواهد بود».
در ادامه جلسه دکتر محمدباقر قهرمانی، معاون بین‌الملل دانشگاه تهران پیشنهاد کرد بعد از عید فطر موضوع بازدید سفیر ترکیه از دانشکده‌های زبان‌ها و ادبیات خارجی و مطالعات جهان و نیز ارائه سخنرانی برای دانشجویان و استادان در دستور کار قرار گیرد که با استقبال سفیر ترکیه مواجه شد.
در پایان دو جلد لغت‌نامه فشرده دهخدا به رسم یادبود به سفیر ترکیه اهدا شد.


نظر شما :