آئین نکوداشت دکتر سید محمد رضوی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از دانشکده حقوق و علوم سیاسی، آیین نکوداشت دکتر سید محمد رضوی، استاد اندیشه سیاسی دانشگاه تهران، عصر سهشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۸ با حضور استادان، دانشجویان، دوستان و شاگردان او در در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدای برنامه، دکتر علیاصغر قاسمی، رئیس خانه اندیشمندان علوم انسانی، ضمن خوشامدگویی و تشکر از حضور سخنرانان و میهمانان مراسم، تکریم از فضیلت و فرزانگی و تجلیل از مقام علم و عالم در ایران زمین را ریشهدار در سنتهای کهن ملی و فرهنگ غنی اسلامی دانست و گفت: بر این اساس خانه اندیشمندان علوم انسانی تجلیل از مقام فرهیختگان و فرزانگان حوزه علوم انسانی کشور را جزو اهداف و رسالتهای خود پنداشته است. بزرگانی که عمر عزیز خود را مصروف تحصیل علم و دانش و کسب فضائل اخلاقی کردند و ذخایر علم و دانش خود را سخاوتمندانه در اختیار جویندگان دانش و فضیلت و پویندگان راه تعالی و پیشرفت جامعه قرار دادهاند و در این مسیر دشوار، چراغ راه خیل عظیمی از دانشپژوهان شدهاند».
دکتر محمدرضا تخشید، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران نیز با برشمردن ویژگیهای شخصیتی و علمی استاد رضوی اظهار داشت: «باید از این استاد به عنوان بزرگترین استاد اندیشههای سیاسی نه تنها در دانشکده حقوق بلکه تمام مراکز علمی ایران یاد کرد. وی متعلق به دوره طلایی اندیشمندان علوم سیاسی دانشگاه تهران است که در دهههای شصت و هفتاد خورشیدی در این دانشگاه فعالیت داشتند».
دکتر تخشید گفت: «حوزه اندیشههای سیاسی بهعنوان یکی از حوزههای پیچیده و سخت علوم سیاسی به شمار میرود و دکتر رضوی در این حوزه استادی برجسته و صاحب نام هستند».
دکتر تخشید، از دکتر رضوی به عنوان استادی زبردست و توانمند در عرصه انتقال مفاهیم دشوار علوم سیاسی به دانشجویان یاد کرد و وی را مظهر اخلاق و اصول دانست.
در ادامه برنامه، استادان علوم سیاسی و نیز شاگردان دکتر رضوی در خصوص این استاد برجسته علوم سیاسی مطالبی بیان داشتند.
دکتر قاسم افتخاری، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، در سخنانی به بیان خاطراتی از دوستیها و همکاریهای خود با دکتر رضوی در دوره پیش از انقلاب اسلامی و پس از آن پرداخت و گفت: «دکتر رضوی یک ملیگرا و وطنپرست است که به خاطر دیدگاههای خود مدتی به جزیره خارک تبعید شدند. جمعی از اندیشمندان در سال ۵۷ بیانیهای صادر کردند مبنی بر اینکه شاه باید از قدرت کنار برود و حکومت جمهوری روی کار آید و فرآیند انتقال قدرت با نظارت بینالمللی انجام شود که شرایط ناگوار نشود. دکتر رضوی نیز در آن جمع بود».
دکتر فرهنگ رجایی از استادان علوم سیاسی نیز در سخنانی از دکتر رضوی به عنوان الگویی مشوق برای دانشجویان و حتی دیگر استادان علوم سیاسی یاد کرد و گفت: «ایشان در تعلیم نیز تصویرگر اندیشه بود و از همه آموزهها و هنر خود برای انتقال مفاهیم سیاسی استفاده میکرد. او مثل یک نقاش و سینماگر اندیشههای سیاسی را برای دانشجویان تصویرسازی میکرد».
دکتر عباس مصلینژاد، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران و از شاگردان دکتر رضوی، درباره وی گفت: «آنچه از دکتر رضوی آموختم، آرامش بود که تمام اندوختههای من از این استاد بزرگوار است. هیچوقت ایشان را نه عصبانی دیدیم و نه خوشحال. از ابتدا تا انتهای کلاس، درس استاد فقط آموزش بود. چیز دیگری که از ایشان آموختیم اعتماد بود، اعتمادی که در خود ایشان بود و به شاگردانشان منتقل میکردند».
دکتر مصلی نژاد خطاب به دکتر رضوی گفت: «ما مدلهایی هستیم در الگوی شما که برای ما یک الگو بودید. ما همیشه پاسدار و وامدار آنچه شما به ما آموختید هستیم: نظم، اخلاق، قانونمداری و پاسخگویی».
سپس با دعوت از دکتر رضوی و دخترشان، از کتابهای «اندیشه سالار سپهر سیاست» و «معرفت، ارزشهای اخلاقی و قدرت در علوم سیاسی» رونمایی شد.
در ادامه دختر استاد، در ابتدا از جانب پدرشان و خانواده دکتر رضوی از دستاندرکاران مراسم نکوداشت تشکر کردند و از تربیت خانوادگی و منش پدر سخن گفت.
دکتر شهرآشوب رضوی در بیان ویژگیهای پدر گفت: «پدر ویژگیهایی چون احترام به کرامت انسانی، دموکراسی، برابری، آزادی، عدالت اجتماعی داشت و این منش ایشان محدود به محیط دانشگاه نبود و در خانواده و روابط شخصیشان هم وجود داشت».
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «من به عنوان یک محقق حوزه زنان و کودکان با توجه به آنچه در زندگی خانوادگیام آموختهام معتقدم دموکراسی، برابری، احترام به کرامت انسانی و عدالت از خانه شروع میشود و بدون رعایت حقوق زنان و کودکان در محیط خانه و خانواده دسترسی به این ایدهآلها در سطح جامعه محقق نخواهد شد».
از دیگر سخنرانان شاگردان ایشان دکتر داوود فیرحی و دکتر احمد خالقی از استادان علوم سیاسی دانشگاه تهران بودند که بر ویژگیهای دکتر رضوی از جمله استاد ایدهآل بودن در حوزه تخصصی اندیشه سیاسی، زمانشناسی، تعهد، رأفت و نظیف بودن یاد کردند.
در پایان دکتر نسرین مصفا، استاد روابط بینالملل دانشگاه تهران، از خانواده دانشکده حقوق و علوم سیاسی که مفتخر شد به عنوان خانه دوم دکتر رضوی، این مراسم را برگزار کند، تشکر کرد. وی دانشگاه تهران را عمارتی دانست که سالهای زیادی است بنا شده و دوران پرپیچ و خمی را گذرانده است و بزرگترین نعمتش این است که انسانهای بزرگی در آن تحصیل و تدریس و ادارهاش کردهاند تا این بنا به عنوان مادر دانشگاههای ایران و خانه بسیاری از بزرگان این کشور پابرجا باشد.
وی با توجه به حضور پرشور شرکتکنندگان در مراسم نکوداشت دکتر رضوی و با توجه به روحیه تلاشی که برای برگزاری آن صورت گرفت، پیشنهاد پایهگذاری بنیاد حامیان دانشکده حقوق و علوم سیاسی را مطرح ساخت.
آئین نکوداشت دکتر رضوی با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی، دانشگاه تهران، بنیاد فرهنگی مصلینژاد و انجمن علوم سیاسی ایران برگزار شد.
نظر شما :