سومین دوره جشنواره ملی کتاب سال فرهنگی دانشجویان سراسر کشور در دانشگاه تهران برگزار شد

۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۵:۱۲ کد : ۸۱۹۷ اخبار اخبار برگزیده اخبار فرهنگی-دینی اخبار دانشجویی
تعداد بازدید:۳۷۲۸
سومین دوره جشنواره ملی کتاب سال فرهنگی دانشجویان سراسر کشور با معرفی برترین‌ها در دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از معاونت فرهنگی و اجتماعی، سومین دوره جشنواره ملی کتاب سال فرهنگی دانشجویان سراسر کشور با حضور مسئولان فرهنگی، نویسندگان و جمعی از دانشگاهیان، شنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸، در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، گفت: «در این ۲۸ سالی که من در آموزش عالی بوده‌ام و در حوزه فرهنگ در کنار دوستان بزرگ دیگری تلمذ کرده‌ام، یک نکته را آموخته‌ام، قشر و نسلی که با کتاب مأنوس نباشد حتماً قشر و نسل ناقصی خواهد بود. نسلی که در دید کلی‌تر با فرهنگ مأنوس نباشد قطعاً نسل کاملی نیست».
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران تصریح کرد: «فرهنگ کتاب خواندن و انس با کتاب داشتن کلید همه خوشبختی‌هاست. اگر امروز در این مملکت نابسامانی‌هایی می‌بینیم، متأسفانه به دلیل این است که این نکته را فراموش کرده‌ایم و چیزهای دیگری را جایگزین آن کرده‌ایم».
دکتر سرسنگی ادامه داد: «فرهنگ چنین نقش حیاتی و اساسی‌ای در زندگی ما دارد، فرهنگ یک بخش نیست؛ مثلاً در کشور می‌گوئیم بخش اقتصاد، بخش سیاست داخلی، بخش سیاست خارجی و بخش‌ها مختلف دیگر و به غلط بخش فرهنگ را هم نام می‌بریم؛ فرهنگ یک بخش نیست، فرهنگ بستری است که تمام این بخش‌ها اگر بخواهند وظیفه خود را درست به انجام برسانند باید روی این بستر فعالیت کنند».
دکتر سرسنگی تاکید کرد: «متاسفانه فرهنگ امروز ما فرهنگ تک‌گویی و از بالا به پایین سخن گفتن است. ما فرهنگ گفت‌وگو نداریم برای همین است که بی‌اخلاقی می‌کنیم، فکر می‌کنیم نمی‌شود هم با هم دوست باشیم و هم منتقد هم باشیم. بنابراین فرهنگ زیربنا و بستر همه بخش‌های کشور است».
وی افزود: «یک زمانی دانشجویان دانشگاه تهران به داشتن مطالعه، دید عمیق و بینش ژرف سیاسی و اجتماعی شهره بودند؛ این انقلاب را چه کسی به ثمر رساند چه کسی ۸ سال در مقابل دنیا ایستادگی کرد، این سلاح نبود، این اندیشه و فکر بود که مبارزه کرد. امروز متأسفانه بستر برای فراهم‌کردن یک چنین فکر و اندیشه‌ای برای جوانان ما بسیار محدود است».
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، در ادامه اذعان کرد: «ما مدیران فرهنگی بسیار کم‌کاری می‌کنیم، آنقدر درگیر مسائل فرعی هستیم که یادمان می‌رود یک نسل در کنار ما دارد رشد می‌کند که نمی‌تواند با فرهنگ و کتاب ارتباط برقرار کند».
در ادامه این مراسم، آزاده سرافراز احمد یوسف‌زاده، مدیر کل فرهنگی دانشگاه باهنر کرمان و نویسنده کتاب پر فروش «آن بیست و سه نفر»، به سخنرانی پرداخت و خاطراتی را از دوران اسارت، نوشتن کتاب و انتشار آن بازگو کرد.
سپس، دکتر حسین میرزایی، رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، گفت: «جشنواره ملی کتاب سال فرهنگی دانشجویان سراسر کشور، نوگلی است که به ابتکار معاونت محترم فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، دکتر سرسنگی و همکاران‌شان و با حمایت وزارت علوم تحقیقات و فناوری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاران دیگر شکل گرفته و سنت حسنه‌ای است که به وجود آمده است».
وی افزود: «کار تخصصی هر چه بیشتر صورت بگیرد، بهتر است. بعضی‌ها اصرار دارند که ما در کشور به نوعی جشنواره‌زدایی کنیم که به نظر من خیلی نگاه انقباضی است و من خیلی با این نگاه موافق نیستم زیرا دامنه فعالیت‌های فرهنگی و علمی آنقدر زیاد است که نمی‌شود در جشنواره‌ای مثل جشنواره فارابی که در حوزه علوم انسانی است و یا خوارزمی که در بخش فنی و مهندسی و علوم پایه و یا رازی که در زمینه پزشکی است، خلاصه شود».
رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی، تاکید کرد: از این بابت ابتکار عمل دکتر سرسنگی و رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی در پایان، با تقدیر از برگزیدگان و شرکت کنندگان در جشنواره کتاب سال فرهنگی، هدایایی برابر با هدایای معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران به برگزیدگان جشنواره اختصاص داد.
در پایان این مراسم، با تقدیر ویژه از احمد یوسف‌زاده، از برگزیدگان جشنواره در بخش اجتماعی و سیاسی به ترتیب میثم بلباسی، عباس عیسی‌زاده، حامد اکبری به عنوان نفرات اول تا سوم و یاسین قاسمی با عنوان شایسته تقدیر؛ در بخش ادبی و هنری به ترتیب عقیل سیستانی، ولی‌اله کاووسی، سیامک سعادتی به عنوان نفرات اول تا سوم و معصومه عبدالهی با عنوان شایسته تقدیر و در بخش دینی اخلاقی و تربیتی به ترتیب محمد قدرتی شاتوری، سید سعید حسینی، فهیمه محمدپور و دکتر نورالله محمدی به عنوان نفرات اول تا سوم و آرش علیزاده و دکتر رضا علیزاده با عنوان شایسته تقدیر، تجلیل به عمل آمد.
گفتنی است، سومین دوره جشنواره ملی کتاب سال فرهنگی دانشجویان در سه بخش کتاب‌های ادبی و هنری، کتاب‌های دینی، اخلاقی و تربیتی و کتاب‌های اجتماعی و سیاسی توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد. دانشجویان بیش از ۵۰ دانشگاه کشور کتاب‌های خود را که در بازه زمانی اول اسفند ۱۳۹۶ تا پایان بهمن ۱۳۹۷ منتشر شده بود، به جشنواره ارسال کردند.

منتخبین سومین دوره جشنواره ملی کتاب سال فرهنگی دانشجویان

ردیف

نام خانوادگی

نام

دانشگاه

نام کتاب

نویسنده / مؤلف /
مترجم

کد اثر

همکاران

رتبه

انتشارات

بخش اجتماعی- سیاسی

۱

بلباسی

میثم

دانشگاه تهران

هویت ملی در اسناد فرادستی
جمهوری اسلامی ایران

مؤلف

۱۳۸۵

 

۱

پژوهشگاه علوم و
فرهنگ اسلامی

۲

عیسی زاده

عباس

دانشگاه تهران

اسلام هراسی در رسانه های غربی

مؤلف

۱۲۴۸

 

۲

دانشگاه امام صادق (ع)

۳

اکبری

حامد

دانشگاه تهران

ساختار طبقاتی جوامع پیشرفته

مترجم

۱۳۵۲

عسگر قهرمان پور

۳

تیسا

۴

قاسمی بجد

یاسین

دانشگاه
سیستان و بلوچستان

آتش و خشم درون کاخ سفید ترامپ

مترجم

۱۲۶۲

 

شایسته
تقدیر

تهران

بخش دینی- اخلاقی- تربیتی

۵

قدرتی شاتوری

محمد

دانشگاه اردکان

اخلاق اسلامی با تکیه بر قاعده لاضرر

مؤلف

۱۳۳۵

 

۱

مینوفر

۶

حسینی

سید سعید

دانشگاه تهران

از دیار عرفان

مؤلف

۱۲۸۹

 

۲

احسان

۷

محمدپور

فهیمه

دانشگاه شیراز

درمان افسردگی، چالشهای معنوی و
رویکرد هستی شناسی اسلامی

مؤلف

۱۳۰۶

دکتر نورالله محمدی

۳

صبای اندیش

۸

علیزاده

آرش

دانشگاه تهران

جلوه های نماز از منظر نور

مؤلف

۱۳۰۲

دکتر رضا علیزاده

شایسته
تقدیر

ارشدان

بخش هنری، ادبی

۹

سیستانی

عقیل

دانشگاه تهران

دایره المعارف دستبافته
عشایری و روستائی-
جلد ۱- مناطق بافت، رابر و ارزوئیه
جلد ۲- مناطق بردسیر و شهربابک

مؤلف


۱۲۵۶
۱۲۷۲

 

۱

پژوهشگاه میراث
فرهنگی و گردشگری

۱۰

کاووسی

ولی الله

دانشگاه تهران

خوشنویسی اسلامی

ترجمه همزمان

۱۳۶۷

 

۲

فرهنگستان هنر
جمهوری اسلامی ایران

۱۱

سعادتی

سیامک

دانشگاه تهران

روش شناسی تفسیر قرآن
در مثنوی معنوی

مؤلف

۱۳۵۰

 

۳

مهر سبحان

۱۲

عبداللهی

معصومه

دانشگاه تهران

امشب حتماً به خوابم بیا

مؤلف

۱۳۴۰

 

شایسته
تقدیر

جوان


( ۴ )

نظر شما :