کنفرانس بین‌المللی حفاظت از میراث قرن بیستم در دانشگاه تهران برگزار شد

۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۱:۴۵ کد : ۸۱۷۷ اخبار اخبار فرهنگی-دینی
تعداد بازدید:۷۷۸
کنفرانس بین‌المللی حفاظت از میراث قرن بیستم با حضور رئیس دانشگاه تهران و شهردار تهران در باغ‌موزه نگارستان برگزار شد.
کنفرانس بین‌المللی حفاظت از میراث قرن بیستم در دانشگاه تهران برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، «کنفرانس بین‌المللی حفاظت از میراث قرن بیستم؛ از معماری تا منظر» در روزهای سوم و چهارم اردیبهشت ۱۳۹۸ در باغ نگارستان تهران برگزار شد.
این کنفرانس که به کوشش مؤسسه پژوهشی فرهنگ و هنر پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران و با همکاری Docomomo International (کمیته بین‌المللی حفاظت و مستندنگاری میراث معماری و شهری مدرن) و TICCIH (کمیته بین‌المللی حفاظت از میراث صنعتی) برگزار شد، نخستین رویداد این حوزه تخصصی در کشور و در مقیاس بین‌المللی با حضور استادان این رشته، اعضای دوکوموموی جهانی و نمایندگان این کمیته‌ها و متخصصانی از کشورهای ژاپن، آلمان، فرانسه، اسپانیا، هلند، شیلی، بلژیک، صربستان، جمهوری چک، ترکیه، لیتوانی، بوسنی هرزه‌گوین و تایوان بود.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بخش فرهنگی سفارت آلمان در ایران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه هنر، دانشگاه شیراز، دانشگاه جندی‌شاپور، دانشگاه یزد، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه هنر اصفهان، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، دانشگاه آخن آلمان، دانشگاه دلفت هلند برگزار کنندگان این همایش دو روزه بودند که با حمایت مالی سازمان زیباسازی و نوسازی شهر تهران برگزار شد.
در مراسم افتتاحیه این همایش که با حضور دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، برگزار شد، ابتدا دکتر پیروز حناچی، شهردار تهران، ضمن تبریک روز معمار به چگونگی تأثیر انقلاب صنعتی بر شهرها و روند مدرن شدن در کشور پرداخت و گفت: «صنعت باعث پیدایش موج جدیدی از توسعه و تغییرات در شهرها شده که در حال حاضر توسعه بخش خصوصی و خروج صنعت از شهرها فرصتی برای پرداختن به فضاهای صنعتی داخل شهرها ایجاد کرده است».
دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران نیز به موضوع تمدن و سابقه بسیار طولانی میراث ایران و نقش دانشگاه‌ها در حفاظت از این میراث پرداخت.
گفتنی است این کنفرانس طی دو روز یاد شده در سه محور تخصصی ادامه یافت. در پایان روز دوم میزگرد تخصصی با حضور تنی چند از متخصصان داخلی و خارجی و با هدف پرداختن به نتایج و دستاوردهای مباحث مطرح شده در محورهای مختلف کنفرانس برگزار شد و پس از آن با قرائت بیانیه نهایی توسط دبیر علمی، کنفرانس به پایان رسید.
قابل ذکر است همزمان با برگزاری این کنفرانس برنامه‌های جانبی دیگری از جمله کارگاه آموزشی مشترک با همکاری دانشگاه آخن و دانشگاه تهران و با حضور جمعی از دانشجویان هر دو دانشگاه برگزار شد. این کارگاه از تاریخ ۳۱ فروردین تا ۷ اردیبهشت و با بازدیدهایی از آثار برجسته معماری در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز و یزد همراه بود.
از دیگر برنامه‌های جانبی این کنفرانس که توجه جمع زیادی از علاقه‌مندان را به خود جلب کرد، برپایی نمایشگاهی از پروژه‌های انجام شده درباره حفاظت و مستندسازی میراث صنعتی بود.


( ۱ )

نظر شما :